Τρίτη, Οκτωβρίου 11

Εταιρία Θαυμάτων

Γεμάτα τα παγκάρια. Από αγιασμένα στιλό, μέχρι αγιασμένες παντόφλες γεμίζουν τα ταμεία της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Γεμάτα τα παγκάρια. Από αγιασμένα στιλό, μέχρι αγιασμένες παντόφλες γεμίζουν τα ταμεία της Εκκλησίας της Ελλάδας. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Έλενα Ακρίτα 

Ο Χειμώνας ορθώνεται απειλητικός, ο λαός υποφέρει και η Εκκλησία ζητά 20.000.000 ευρώ από το κράτος, την ώρα που το παγκάρι είναι ξέχειλο από τον οβολό του Χριστιανού.

20.000.000 ευρώ ζητάει η Εκκλησία από το ρακένδυτο κράτος.

20.000.000 ζητάει η Εκκλησία από εμάς. Εμάς που πληρώνουμε τους μισθούς των παπάδων, εμάς που καλύπτουμε τα έξοδα της, εμάς που έχουμε επωμιστεί όλα τα οικονομικά της βάρη κι ας μην τα αντέχει η πλάτη μας.

Η σχετική προσφυγή της Εκκλησίας εκκρεμεί από το 2013 κι αφορά στον χαρακτηρισμό της αδικαιολόγητης (;) άρνησης του Κράτους να ρυθμίσει πολεοδομικά τα ατακτοποίητα της Βουλιαγμένης, ως παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη».

20. 000.000 ευρώ.

Αυτά απαιτεί η Εκκλησία.

Σε τέτοιους καιρούς.

Με έναν χειμώνα που ορθώνεται απειλητικός πάνω από τους πιστούς της και όχι μόνον. Στην Ελλάδα και όχι μόνον: όλη η  Ευρώπη καλείται να τη βγάλει χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς τα αγαθά ‘πρώτης ανάγκης’ που κάνουν τη ζωή μας στοιχειωδώς πιο ανεκτή.

Το παγκάρι είναι φουλ, παρεμπιπτόντως. Ξέχειλο από τον οβολό του Χριστιανού που πάει ν’ ανάψει το κεράκι του κι να προσευχηθεί.

Αλλά μην πας μακριά.

Εδώ στήθηκε ολόκληρη μπίζνα με τα θαύματα. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και στον παπά Δημήτρη Λουπασάκη που με τα ψευτοθαύμαυτα του εξαπατούσε τους πονεμένους ανθρώπους.

Ανάπηροι σου λέει περπάτησαν.

Καρκινοπαθείς έγιναν καλά.

Αυτιστικά άτομα βγήκαν από το φάσμα.

Ούτε γιατροί, ούτε φάρμακα, ούτε εγχειρήσεις που κοστίζουν ένα κάρο λεφτά. Διότι προφανώς η Επιστήμη είναι μέγα λαμόγιο και σου τα τρώει τα φράγκα σε χρόνο ντετέ η κακούργα. Ενώ στην εκκλησία του συγκεκριμένου παπά βρίσκεις την υγειά σου. Τα έχει όλα και συμφέρει, κατάλαβες;

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας  Νεκτάριος καταγγέλλει το εξής περιστατικό σχετικά με το σκάνδαλο στην εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων. Μια οικογένεια ήρθε από την Βόρειο Ελλάδα στην Αθήνα για να ζητήσει από τον παπά Δημήτρη να γιατρέψει το αγοράκι της. Ο ιερέας τούς διαβεβαίωσε ότι το παιδί θα γίνει καλά και τους πρότεινε να διακόψουν τη θεραπεία.

«Το παιδί, όχι μόνο δεν έγινε καλά, αλλά χειροτέρεψε» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες από ιερείς παρακαλώ που κατακεραυνώνουν τον ψευτοάγιο και καταθέτουν πως η μπίζνα ήταν στημένη κι ότι υγιείς παρίσταναν να άρρωστους για να ‘γιατρευτούν’ θαυματουργά μπροστά στα μάτια των πιστών: ευπίστων και απίστων.

Γεμάτα τα παγκάρια. Από αγιασμένα στιλό, μέχρι αγιασμένες παντόφλες γεμίζουν τα ταμεία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Μια αμύθητη περιουσία με εκτάσεις αχανείς, οικόπεδα φιλέτα, καταθέσεις εκατομμυρίων, έσοδα από τα τάματα, έσοδα από τους γάμους και τα βαφτίσια, έσοδα από τα κεριά και τα λιβάνια, έσοδα από παντού.

Και ναι, υπάρχουν συσσίτια απόρων – ασχέτως που κι αυτά εμείς τα πληρώνουμε. Όπως εκείνο το συσσίτιο όπου ο παπάς εξευτέλισε και έδιωξε κακήν κακώς μια τρανς γυναίκα που έκατσε στην ουρά για ένα πιάτο φαί.

Ήταν παραμονές Πάσχα και η γυναίκα διέθετε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να αποδείξει ότι ήταν άπορη.

«Είσαι άντρας με βυζιά. Έχω πληροφορίες ότι τα κονομάς» ούρλιαξε ο παπάς, ο άνθρωπος του Θεού που διδάσκει τον Λόγο του Χριστού για αγάπη και καλοσύνη.

20.000.000 λοιπόν. Διότι προφανώς τα βγάζουν δύσκολα πέρα με μια εκκλησιαστική περιουσία δισεκατομμυρίων.

Γι’ αυτό έκαναν αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη. Το ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , αφού το αίτημα της Εκκλησίας είχε δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πρόκειται για την υπόθεση με τα περίφημα ακίνητα-φιλέτα της Βουλιαγμένη. Το 2013 η εκκλησιαστική Νομική Υπηρεσία είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δηλώνοντας ότι η Εκκλησία έχει υποστεί απώλεια εσόδων της τάξεως των 20.000.000 ετησίως.

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος:

«Η Εκκλησία της Ελλάδος κέρδισε στις 2-6-2022 τη δίκη στο ΕΔΔΑ που αφορά το χαρακτηρισμό της αδικαιολόγητης άρνησης του κράτους να ρυθμίσει πολεοδομικά τα ατακτοποίητα της Βουλιαγμένης ως παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη. Η παραβίαση αυτή έχει ως συνέπεια την απώλεια εισοδήματος για την Εκκλησία της Ελλάδος της τάξεως των 20.000.000 κατ’ έτος. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση».

Ένα μόνο.

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 21, 12-13

«Καὶ εἰσῆλθεν ὁ Ἰησοῦς εἰς τὸ ἱερὸν τοῦ Θεοῦ, καὶ ἐξέβαλε πάντας τοὺς πωλοῦντας καὶ ἀγοράζοντας ἐν τῷ ἱερῷ, καὶ τὰς τραπέζας τῶν κολλυβιστῶν κατέστρεψε καὶ τὰς καθέδρας τῶν πωλούντων τὰς περιστεράς.

Καὶ λέγει αὐτοῖς· γέγραπται, ὁ οἶκός μου οἶκος προσευχῆς κληθήσεται· ὑμεῖς δὲ αὐτὸν ἐποιήσατε σπήλαιον λῃστῶν».

Και μπήκε ο Ιησούς στον ναό του Θεού και έδιωξε όλους τους πωλητές κι αγοραστές. Αναποδογύρισε τα τραπέζια των αργυραμοιβών και τα καθίσματα αυτών που πουλούσαν περιστέρια για θυσία.

Και λέει σε αυτούς «είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή ότι ο οίκος μου θα ονομαστεί "οίκος προσευχής" όμως εσείς τον μετατρέψατε σε σπήλαιο ληστών».

Κρίμα όμως.

Κρίμα κι άδικο.

Και το άδικον ουκ ευλογείται. 

news247.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .