Πέμπτη, Οκτωβρίου 20

Παράνοια στα σούπερ μάρκετ με θεατή το Μαξίμου!

Πλιάτσικο στο καλάθι της νοικοκυράς! Στο 0,98 ευρώ τα μακαρόνια Melissa Κοφτό 500gr στις 11 Σεπτεμβρίου. Χθες έφτασε στα 1,40 ευρώ! 

Ο πρωθυπουργός είπε την Παρασκευή στη Βουλή ότι η αγορά «δεν είναι σπαρμένη με αισχροκέρδεια», υπερασπίστηκε το φιάσκο με το καλάθι της νοικοκυράς, που από μόνος του χαρακτήρισε «πείραμα», ενώ υπεραμύνθηκε των ελέγχων για τους οποίους πανηγυρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνεί και με τις εκτός τόπου και χρόνου αποτιμήσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ακρίβεια στα βασικά αγαθά. Η Στατιστική Αρχή βλέπει ότι μέσα σε έναν χρόνο έχουν γίνει αυξήσεις 10%-20% στα είδη πρώτης ανάγκης των σούπερ μάρκετ. Πριν από ακριβώς έναν μήνα, στις 15 Σεπτεμβρίου, η «δημοκρατία» είχε κάνει διεξοδικό ρεπορτάζ συγκρίνοντας τις τιμές διαφόρων βασικών ειδών των σούπερ μάρκετ. Οι αυξήσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, αλλά και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ήταν της τάξης του 23%-83%.

Δυστυχώς, όμως, για το μέσο νοικοκυριό η έκρηξη αισχροκέρδειας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Παρά τους… εξοντωτικούς ελέγχους που κοκορεύεται ότι κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και παρά το δήθεν συμβατό με το μέσο εισόδημα «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο διαφημίζει ως μια κάποια λύση η κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Με τα λόγια, με ελέγχους που δεν τρομάζουν κανέναν και με αποτυχημένες πατέντες, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί. Τα σούπερ μάρκετ αυξάνουν τις τιμές και τα κέρδη τους κατά βούληση με οργιώδεις ρυθμούς, ενώ οι καταναλωτές απελπίζονται, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν πλέον ακόμα και για τα πιο απλά προϊόντα των καθημερινών αναγκών.

Σήμερα φέρνουμε στο φως το ενισχυμένο όργιο ασυδοσίας σε μόλις έναν μήνα και δίχως κανένα άλλοθι για το νέο άλμα. Ούτε κάποιος καινούργιος πόλεμος ξέσπασε στην Ευρώπη ούτε άλλαξε κάτι στην τιμολόγηση της ενέργειας. Η σύγκριση των χθεσινών τιμών των ίδιων προϊόντων με αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου 2022, ημερομηνίας που είχαμε χρησιμοποιήσει στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας, σοκάρει. Μπορεί για τον Μητσοτάκη, τον Άδωνι και την ΕΛ.ΣΤΑΤ. του Θανόπουλου αυτά να φαίνονται «ψιλά γράμματα», όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τα νοικοκυριά, που είναι στο έλεος της ακρίβειας και της ασυδοσίας. Τα πλήρως αποδεδειγμένα στοιχεία είναι αμείλικτα. Όπως θα διαπιστώσει κανείς στην παρακάτω ενδεικτική αναφορά, η ακρίβεια είναι εκρηκτική σε ζυμαρικά, βούτυρα, γάλατα, χαρτιά. Τη στιγμή που η κοροϊδία εξοργίζει και η ακρίβεια, εντελώς ανενόχλητη από την κυβέρνηση και τους ελέγχους, κάνει ένα αδικαιολόγητο από κάθε άποψη ράλι διαρκείας, κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνει τις δικές τις αδικαιολόγητες αυξήσεις σε όσα προϊόντα θέλει. Κι ακόμα δεν έχει φτάσει καν ο «πιο δύσκολος χειμώνας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά», όπως είχαν την… καλοσύνη να μας προειδοποιήσουν οι θεατές της αισχροκέρδειας Μητσοτάκης και Γεωργιάδης…

Σοκ! 105,8% πάνω τα ζυμαρικά, 83% τα βούτυρα, 69% τα εβαπορέ

Αναφέρουμε ενδεικτικά μόνο μερικές από τις νέες εκρηκτικές αυξήσεις του τελευταίου μήνα. Με σύγκριση τιμών για ακριβώς τα ίδια προϊόντα και συσκευασίες που αγοράστηκαν από ίδια αλυσίδα σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε η σύγκριση να είναι έγκυρη σε απόλυτο βαθμό και να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ: Στις 26 Αυγούστου 2021, τα ζυμαρικά Melissa Κοφτό 500gr αγοράστηκαν με 0,65 ευρώ. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, το ίδιο σούπερ μάρκετ πουλούσε το ίδιο προϊόν με 0,98 ευρώ, μια αύξηση 50,77%. Όμως, η τιμή του προϊόντος -με τον ίδιο κωδικό και στο ίδιο σούπερ μάρκετ- ήταν χθες, 16 Οκτωβρίου 2022, στα 1,40 ευρώ! Εκτίναξη κατά 42,8% μέσα σε μόλις έναν μήνα! Από τον Αύγουστο του 2021 έχει ανέβει κατά 105,8%. Τι ακριβώς έλεγχοι έχουν γίνει για να διαπιστωθεί ο λόγος της αύξησης 42,8% μέσα σε έναν μήνα; Τι άλλαξε σε 35 μέρες;

ΒΟΥΤΥΡΟ: Στις 26 Αυγούστου 2021, το Όλυμπος Βούτυρο Αγελάδος 250gr αγοράστηκε με 2,60 ευρώ. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, το ίδιο σούπερ μάρκετ πουλούσε το ίδιο προϊόν με 4,24 ευρώ, αύξηση 63,08% σε έναν χρόνο. Η τιμή του προϊόντος χθες, 16 Οκτωβρίου, ήταν 4,76 ευρώ. Ανέβηκε, δηλαδή, κατά 12,2% σε έναν μήνα. Από τον Αύγουστο του 2021 έχει εκτιναχθεί συνολικά κατά 83%! Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης πώς εξηγούν τη νέα αύξηση μέσα σε 35 μέρες;

ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ: Στις 26 Αυγούστου 2021, οι χαρτοπετσέτες Softex Giga Χαρτοπετσέτες Λευκές 200 φύλλων (180+20 δώρο) 0,306kg αγοράστηκαν με 1,48 ευρώ. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, το ίδιο σούπερ μάρκετ πουλούσε το ίδιο προϊόν με 1,97 ευρώ, αύξηση 33,11%. Όμως, χθες η τιμή του ήταν 2,09 ευρώ, αύξηση 6,09% σε έναν μήνα!

ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ: Στις 28 Μαΐου 2021, το ΝΟΥΝΟΥ Εβαπορέ Γάλα Light Multipack 6x400gr αγοράστηκε με 4,41 ευρώ. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, το ίδιο σούπερ μάρκετ πουλούσε το ίδιο προϊόν 5,42 ευρώ, μια αύξηση 22,90%. Χθες, Κυριακή, όμως, η τιμή του ίδιου προϊόντος στο ίδιο σούπερ μάρκετ είχε πάει στα… ουράνια, στα 7,44! Δύο ευρώ πάνω σε έναν μήνα, δηλαδή νέα αύξηση 37,2%! Κι από τον Μάιο του 2021 συνολική ανατίμηση 69%!

ΓΑΛΑ: Στις 28 Μαΐου 2021, το ΝΟΥΝΟΥ Family Γάλα 3,6% Λιπαρά Πλήρες 1lt αγοράστηκε με 1,17 ευρώ. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, το ίδιο σούπερ μάρκετ πουλούσε το ίδιο προϊόν στα 1,32 ευρώ, ήτοι αύξηση 12,82%. Χθες, η τιμή του είχε απογειωθεί στα 1,88 ευρώ. Δηλαδή, πήρε αύξηση 42,4% τις τελευταίες 35 μέρες! Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τα κυβερνητικά επιτελεία και συνεργεία ελέγχων είναι «γιατί;». Έχουν διερευνήσει τι συνέβη για να εξηγήσουν στον καταναλωτή για ποιον λόγο πρέπει να αγοράζει τόσο ακριβά το προϊόν;

ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Σε άλλη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, το χαρτί κουζίνας ιδιωτικής ετικέτας ήταν τον Απρίλιο του 2022 στα 0,82 ευρώ. Στις 11 Σεπτεμβρίου είχε ανέβει στα 1,95 ευρώ. Χθες κοστολογούνταν στα 2,45 ευρώ, δηλαδή 25,6% πάνω σε έναν μήνα. Όμως, η ίδια αλυσίδα δεν έχει αυξήσει τις τελευταίες 35 μέρες ούτε το χαρτί υγείας της ιδιωτικής ετικέτας της ούτε τις χαρτοπετσέτες της. Τι ιδιαιτερότητα έχει το χαρτί κουζίνας για να πάρει τέτοια… ανηφόρα;

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

/theflagreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .