Κυριακή, Οκτωβρίου 23

Καθ’ οδόν προς Ουκρανία τα ελληνικά τεθωρακισμένα που αποσύρθηκαν από νησιά

Καθ’ οδόν προς Ουκρανία τα ελληνικά τεθωρακισμένα που αποσύρθηκαν από νησιά

Στη Ρουμανία μεταφέρονται σήμερα τη νύκτα, όπως υποστηρίζουν ρωσικά ΜΜΕ, ελληνικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης που αποσύρθηκαν από ελληνικά νησιά. Στη συνέχεια, μέσω Ρουμανίας, θα προωθηθούν στην Ουκρανία

Καθ’ οδόν προς Ουκρανία, λέγεται ότι βρίσκονται τα πρώτα είκοσι Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ), τύπου BMP 1, από τα συνολικά σαράντα που προς το παρόν ετοιμάζονται να σταλούν. Το σύνολο των ΤΟΜΑ αποσύρθηκε από ελληνικό νησί.

Όπως υποστηρίζει το ρωσικό «Ρίμπαρ», «τη νύκτα 23 προς 24 Οκτωβρίου η πρώτη παρτίδα ελληνικών ΤΟΜΑ, BMP-1, θα φτάσει στη βάση του 52ου τάγματος μηχανικών «Tisa» στο Satu Mare στη βορειοδυτική Ρουμανία.

Τα είκοσι, BMP-1, θα μεταφερθούν στη Ρουμανία από τη βουλγαρική εταιρεία, Tempus Link. Εκτός από τα ελληνικά τεθωρακισμένα, στο Satu Mare θα μεταφερθούν ανταλλακτικά για ΤΟΜΑ, καθώς και αντιαρματικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων Bullspike που κατασκευάζει η βουλγαρική εταιρεία, VMZ.

Από τη ρουμανική βάση, ΤΟΜΑ και οπλισμός θα μεταφερθούν στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Χαλμέου, και από εκεί στην Ουκρανία με τρένο».

Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να παραχωρήσει στην Ουκρανία ΒΜΡ 1, τα οποία είναι παλαιάς σοβιετικής τεχνολογίας και είχε πάρει η Ελλάδα μετά τη διάλυση της Ανατολικής Γερμανίας, στην αρχή της δεκαετίας του 1990, με την προϋπόθεση πως ό,τι απομακρυνόταν από ελληνικά νησιά, θα αντικαθίστατο από αντίστοιχο όπλο.

Ωστόσο, τα επίσης παλαιά γερμανικά ΤΟΜΑ, Marder, τα οποία θα παραλάβει η Ελλάδα, προς αντικατάσταση των ΒΜΡ που δίδονται στην Ουκρανία, σύμφωνα με έντονη φημολογία, δε θα προωθηθούν στα ελληνικά νησιά, αλλά στον Έβρο. Φημολογία, πάντως, η οποία γεννά εντονότατα ερωτηματικά ως προς τις πιέσεις για «αποστρατιωτικοποίηση» των ελληνικών νησιών.

Προς αποστρατιωτικοποίηση νησιών; – Τα γερμανικά Marder θα αναπτυχθούν στη Β. Ελλάδα και όχι στα νησιά;

Ήδη, η χώρα μας, ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, παρέλαβε τα πρώτα έξι Marder.

Marder για την παρέλαση (και όχι για τα νησιά)

Προ ημερών, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο Κίεβο, ο Ουκρανός ομόλογός του, Dmytro Kuleba, ανέφερε ότι ήδη «ξεκίνησε η παράδοση των τεθωρακισμένων, ΒΜΡ 1, από την Ελλάδα στην Ουκρανία».

https://antinews.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b8-%ce%bf%ce%b4%cf%8c%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%b5%ce%b8/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .