Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

Κήρυξη Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου από ΕΕ προς αυτοπαγιδευμένη (προς στιγμήν) Ρωσία!

 Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (18/09/2022) η ΕΕ,  η Ευρώπη πιο απλά,  βρίσκεται στο μεταίχμιο ενός Γ παγκοσμίου πολέμου με τις ευχές και τις παροτρύνσεις των ΗΠΑ και με διαμεσολαβητή το ΝΑΤΟ.

Δια της διολισθήσεως μέσα σε 7 μήνες από την Ρώσο-Ουκρανική διένεξη η βοήθεια της ΕΕ και των ΗΠΑ προς  την δύστυχη Ουκρανία έχει γεωμετρικώς πολλαπλασιαστεί σε ποσότητα αλλά κυρίως σε ποιότητα.

 Και ενώ ξεκίνησε η «βοήθεια» στην Ουκρανία  να περιορίζεται αρχικά σε κάποια οπλικά συστήματα Σοβιετικής κατασκευής από Μολδαβία, Βουλγαρία, Ελλάδα , Ρουμανία, Τσεχία  κλπ. καθώς και κάποιου μικρού βεληνεκούς πυραυλικά συστήματα δυτικού τύπου,  σήμερα πια μιλάμε ξεκάθαρα,  για εξοπλισμό της Ουκρανίας από τη Γερμανία,  με τις ευλογίες των Πράσινων , (του ενός  κυβερνητικού εταίρου του συνασπισμού της Γερμανίας, οι οποίοι Πράσινοι είναι γνωστά  φερέφωνα των ΗΠΑ) με 80 σύγχρονα άρματα Leopard, καθώς και εκσυγχρονισμένα πυραυλικά συστήματα γερμανικής κατασκευής,  ενώ οι ΗΠΑ ξεκάθαρα μιλάνε για αποστολή Patriot και F16    https://warnews247.gr/klimakonetai-o-polemos-fthoras-pros-chrisi-taktikon-pyrinikon-apo-rosia-oi-ipa-tha-paradosoun-stin-oukrania-f-16-kai-patriot/  καθώς και για παράκαμψη του άρθρου 5 του Νατοϊκού κανονισμού https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/641613/ekseliksi-vomva-i-oukrania-energopoiei-to-arthro-5-tou-nato-medvedev-propompos-g-pagkosmiou-polemou ώστε να βοηθηθεί η Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ και με έμψυχο όπως φαίνεται στο μέλλον υλικό.

Η Ουκρανία το ξέρουν και οι κότες ότι δε τα βγάζει πέρα με τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ. Όμως να ένας λόγος,  ίσως και ο βασικότερος του γιατί έγινε αυτός ο πόλεμος από τα δυτικά γεράκια. Για να εμπλακεί και το ΝΑΤΟ! Όμως ποιος έφεδρος φαντάρος θα πήγαινε να πολεμήσει πριν 6 μήνες τον Φεβρουάριο του 2022 που ξεκίνησε ο πόλεμος στο πλευρό των Ουκρανών και ενάντια στη Ρωσία πλην των καλοπληρωμένων και με γενναία ανταλλάγματα μισθοφόρων?

Έτσι ήρθαν και οι κυρώσεις από την ΕΕ  στη Ρωσία,  που σταδιακά, και  με προσεκτικά βήματα κλιμάκωσης,  (όπως ακριβώς κλιμακώνουν και την παροχή όπλων που είδαμε παραπάνω),  όλοι γνώριζαν ότι θα οδηγείτο η κατάσταση στο κλείσιμο των ενεργειακών αγωγών από τη Ρωσία. Έτσι, τώρα βρισκόμαστε στην φτωχοποίηση της Ευρώπης, σε ενεργειακά lockdowns,  έκρηξη πληθωρισμού, ακρίβεια, φτώχεια, κατάρρευση οικονομική υποδομών δηλαδή νοσοκομείων, σχολείων, δημόσιων υποδομών και  συσσίτια. Μαζί όμως με αυτά έρχεται και η καταστολή. Οι εθελόδουλες στις ΗΠΑ κυβερνήσεις αυταρχικοποιούνται και όποιος τολμά να μιλά υπέρ της Ρωσίας θεωρείται κατάσκοπός εξ΄ ου και οι δηλώσεις την Ντόρας Μπακογιάννη  ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία όπως και όλη η Ευρώπη,  με την απάντηση της Ρωσικής πρεσβείας ότι εμείς δεν κηρύξαμε τον πόλεμο στην Ελλάδα!   https://www.lifo.gr/now/politics/mpakogianni-i-ellada-brisketai-se-polemo-me-ti-rosia-i-apantisi-tis-rosikis-presbeias καθώς και την προ ημερών δήλωση του Μητσοτάκη ότι:  «Είμαστε σε πόλεμο. Και αυτό είναι το κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση. Απάντηση, που η χώρα μας θα διεκδικεί μέχρι να δοθεί….». https://www.protothema.gr/politics/article/1265011/mitsotakis-gia-auxiseis-sto-reuma-eimaste-se-polemo-tha-prostateusoume-tin-agorastiki-dunami-ton-politon/.

Με αυτά και αυτά,  η γηραιά Ήπειρος ξαναμπαίνει στις ράγες ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου με αρκετές ομοιότητες για να μην  πούμε εντελώς όμοιες καταγραφές με αυτές του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γερμανοί-Ναζί έπαιρναν κεφάλαια από την Δύση για να εξοπλίσουν τα εργοστάσια με μηχανήματα καθώς  και με όπλα το στρατό, ενώ τα ίδια παίρνουν και οι Ουκρανοί ναζί. Μόλις «αντρώθηκε» η Γερμανία έκανε επίθεση σε όλη την Ευρώπη με τελικό στόχο τη Σοβιετική Ένωση. Τα ίδια και σήμερα. Γιγαντώνεται η Ουκρανία με λεφτά και όπλα και κάνει πόλεμο πάλι στη Ρωσία. Η Δύση έγινε ναζιστική τότε, κάτω από την μπότα του Χίτλερ τώρα γίνεται ναζιστική κάτω από τον «δημοκρατικό» μανδύα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο. Προσπάθεια διαμελισμού και διάλυσης της Ρωσίας. Φτώχεια και εξαθλίωση στη Δύση. Εχθροί ήταν τότε οι σοβιετικοί κομμουνιστές, σήμερα οι κακοί Ρώσοι και ο Πούτιν που «κόβει» την ενέργεια από τη Δύση.

Τώρα φυσικά, η πολιτική αγέλη της ΕΕ,  διόλου δεν ασχολείται με το γεγονός  ότι αν δεν κάνανε κυρώσεις στη Ρωσία, δεν κατάσχανε δισεκατομμύρια δολάριά για να πλήξουν τις καταθέσεις της Ρωσίας στις δυτικές τράπεζες, δεν πέταγαν τη Ρωσία έξω από το σύστημα διακρατικών συναλλαγματικών συναλλαγών SWIFT, δεν έβαζαν πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο! (φτάσανε μάλιστα στο σημείο να μη φτιάχνει η Siemens την στροβιλοτουρμπίνα του αγωγού του φυσικού αερίου στον Καναδά που ήτο για επισκευή λόγω των κυρώσεων) , δεν  ανάστελλαν τη συμφωνία ΕΕ-Ρωσίας για την απλούστευση της έκδοσης θεωρήσεων, ώστε μπαίνουν περιορισμοί και εμπόδια στα ταξίδια των Ρώσων πολιτών στην Ευρώπη!!  (σε λίγο θα απαγορευτούν Ρώσοι πολίτες να εισέρχονται στη δημοκρατική Ευρώπη) και άλλα τραγελαφικά καραγκιοζιλίκια,  δεν θα είχε κανένα πρόβλημα η Δύση ούτε ενέργειας, ούτε πληθωρισμού, ούτε θα την άγγιζε η Ρώσο-Ουκρανική διένεξη στο παραμικρό.

Όμως είπαμε,  όλα αυτά τα γνώριζε η Νέα Τάξη των Παγκοσμοιοποιητών του βιοπολιτικού ελέγχου και χειραγώγησης και τα επιδίωκε βήμα βήμα με σχέδιο:

Έτσι: 1 ) ξεκίνησε και συνεχίζεται ο  κλιμακωτός αναβαθμιζόμενος σε ποιότητα και ποσότητα εξοπλισμός της Ουκρανίας, 2) συνεχίζεται η κλιμακούμενη διόγκωση των οικονομικών κυρώσεων σε ποιότητα και ποσότητα κατά της Ρωσίας, 3) συνεχίζεται η διογκούμενη οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας (η  πρωθυπουργάρα,   ηθοποιός,  της Ουκρανίας Ζελένσκι ζήτησε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ 5 δις ευρώ το μήνα για να συντηρήσει τον πόλεμο!! https://www.kathimerini.gr/world/561932995/omilia-zelenski-sto-nato-chreiazomaste-5-dis-dol-ton-mina-gia-tin-amyna/ ) και έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες οικονομικής  κρίσης χειρότερης από τις παραμονές του Β Παγκοσμίου Πολέμου   https://www.tovima.gr/2022/09/02/world/dysi-rosia-o-energeiakos-polemos-tora-arxizei-oi-kiniseis-ee-kai-ipa-kai-i-antidrasi-tis-rosias/ και https://www.tovima.gr/2022/08/23/finance/eyrozoni-oi-6-mines-polemou-kai-i-nea-kanonikotita-tis-yfesis/.

Αυτό όμως ήταν και το επίδικο. Να δημιουργηθεί αυτή η τεχνητή κρίση που  όλοι οι ειδήμονες πολιτικοί νάνοι της Δύσης  γνώριζαν ότι  θα φτάναμε. Έτσι ο Πούτιν και η Ρωσία είναι υπαίτιοι για όλα τα δεινά της Δύσης. Όπως απίστευτα θα μας φαίνονταν αυτά πριν δυόμιση  χρόνια,  με τα lockdowns του κορονοϊού,  τα πιστοποιητικά και τις υποχωρητικότητες απίστευτά θα μας φαίνονταν πριν τις 24 Φεβρουαρίου 2022 που έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,  αν μας λέγανε ότι θα φτάναμε σε λίγο στα συσσίτια μέσα στο κέντρο της Ευρώπης.

‘Όμως δεν είναι μόνο αυτά στη Δύση που έρχονται. Θα δούμε λοιπόν μέσα στον επερχόμενο χειμώνα, μια διπλή κατάσταση κρίσης: κρίση κάθετη, λόγω της οργής των από κάτω. Κρίση οριζόντια, λόγω των εσωτερικών συγκρούσεων, μέσα στις ολιγαρχίες, τόσο ενδοκρατικά, όσο και διακρατικά. Βιομήχανοι, εναντίον ραντιέρηδων. Βιομήχανοι του ενός κράτους, εναντίον των εφοπλιστών ενός άλλου. Οι ΗΠΑ να κανιβαλίζουν την Ε.Ε.

Η αυταρχικοποίηση της Δύσης,  έρχεται σε συνέχεια των υγειονομίστικων lockdowns , των υγειονομικών πιστοποιητικών, των προστίμων και των απαγορεύσεων των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, λόγω της πανδημίας. Τώρα έρχονται τα ενεργειακά lockdowns, και απαγορεύσεις, τα ενεργειακά πρόστιμα και η φίμωση των πολιτών σε κάθετι αντίθετο από το κυβερνητικό δόγμα,  αφού  πλέον υπάρχει πόλεμος της ΕΕ με τη Ρωσία, όπως πριν υπήρχε ο  πόλεμος με τον αόρατο εχθρό τον covid19. Η αυταρχικοποίηση αυτή πάντα και πάντοτε συνάδει και με την στρατιωτικοποίηση   και αυτός είναι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά. Οι πολίτες της  Δύσης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να στρατιωτικοποιηθούν, για να πολεμήσουν με τη Ρωσία σε έναν συμβατικό πόλεμο. Τα γεράκια της Δύσης είναι σίγουροι ότι η Ρωσία δεν θα ρίξει πυρηνικά. Άλλωστε η ΗΠΑ είναι μακριά και αν «φάει»  και κανένα πυρηνικό η Δύση, τόσο χειρότερα για αυτήν. Τώρα το τι θα πράξουν οι ΗΠΑ αυτό μένει να το δούμε,  αλλά η ιστορία έχει δείξει πως συμπεριφέρονται στους συμμάχους τους όταν τα συμφέροντα τους δεν ταυτίζονται ή όταν αυτές κινδυνεύουν. https://www.iefimerida.gr/kosmos/mentbentef-apokalypsi-rosia-peina-ftoheia-polemoi

Ο Ζελένσκι αφού ξεμένει από Ουκρανούς,  σε λίγο θα ζητήσει έμψυχο υλικό  και με αυτές τις συνθήκες ενώ πριν 7 μήνες όλοι θα γελούσαν,  τώρα η Δύση δια της διολισθήσεως θα κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στη Ρωσία και τότε θα είναι έτοιμος και ο λαός της δύσης,  (που θα έχει στρατιωτικοποιηθεί σε ικανό βαθμό), να δεχτεί την αποστολή στρατευμάτων.  Άλλωστε το ΝΑΤΟ υπό τις ΗΠΑ είναι όπως σε πλήρη ετοιμότητα και το έχει δηλώσει παρακάμπτοντας το άρθρο 5 όπως προ είπαμε.

Η αυτοπαγίδευση της Ρωσίας, συνίσταται, στο ότι τα πράγματα επι του στρατιωτικού πεδίου δεν πάνε καθόλου καλά. Η βύθιση του Moskva της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου, η αποχώρηση των Ρώσων από το Φιδονήσι στρατηγικής σημασίας σημείο, αλλά και τελευταία η ήττα του ρωσικού στρατεύματος στο Χάρκοβο και η άρων άρων αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από μια  περιοχή περί τα 6000 τετραγωνικά χιλιόμετρα,  περιοχή περίπου όπως η Κύπρος , αφήνοντας τεράστιο όγκο στρατιωτικού υλικού,  σηματοδοτεί πολλά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού στρατεύματος αλλά δημιουργεί και σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό πεδίο στο περιβάλλον του Πούτιν, Σοϊγκού κλπ. Μέχρι και ο Tσετσένος ηγέτης Καντίροφ, καυστικά ζητά αλλαγή πολιτικής στο ουκρανικό και μάλιστα αν χρειαστεί θα πάει όπως λέει ο ίδιος στη Μόσχα να συναντήσει την ηγεσία,  https://m.naftemporiki.gr/story/1903164/oukrania-ti-ekneurise-ton-tsetseno-igeti-tha-paei-mosxa.

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ (Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας) Γκενάντι Ζουγκάνοφ  κάνει από τη μεριά του έκκληση για γενική επιστράτευση https://www.naftemporiki.gr/story/1903613/rosia-ekklisi-tou-igeti-tou-kkro-gia-geniki-epistrateusi-milise-gia-polemo-stin-oukrania.

Φυσικά είναι λογικό μέχρι ενός σημείου να υπάρχει μια συνεννόηση  Ρωσίας-ΗΠΑ σε κάποια στρατηγικά σημεία όπως πχ να μη «χτυπηθούν πολιτικοί στόχοι». Έτσι δεν έχει πέσει ένας πύραυλος σε πολιτικές εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις υποδομών στην  Οδησσό ή  στην πρωτεύουσα Κίεβο. Έτσι δεν χτυπιέται και η γέφυρα του Κέρτς που κατασκεύασαν οι Ρώσοι στην Κριμαία. Μόνο μετά την υποχώρηση από το Χαρκοβο, οι Ρώσοι βομβάρδιζαν υδροηλεκτρικούς σταθμούς και σταθμούς παραγωγής ενέργειας βυθίζοντας στο σκοτάδι τμήμα της Ουκρανίας και στέλνοντας κάποιο μήνυμα ειδικά προς τις ΗΠΑ, λέγοντας, «τηρήστε τα συμφωνημένα αλλιώς δείτε τι θα γίνει». Από κει και πέρα ουδέν νεότερο. Η πληροφόρηση που έρχεται από τα δυτικά κέντρα είναι,  ότι, ετοιμάζεται μεγάλη αντεπίθεση στα νότια, στη  Ζαπορίζια για ανακατάληψη του πυρηνικού εργοστασίου ακόμα και της Κριμαίας. Αν γίνει και αυτό τότε εγείρονται σοβαρά ζητήματα φαλκίδευσης του πολέμου από την πολιτική ηγεσία του περιβάλλοντος Πούτιν. Η αυτοπαγίδευση είναι φανερή. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να δεχτεί νοήμονας άνθρωπος, ότι η Ρωσία ηττάτε στα πεδία λόγω στρατιωτικής αδυναμίας ή υπεροχής της Ουκρανίας. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι η διαφθορά στη σχέση πολιτικής-στρατιωβιομηχανικού συμπλέγματος-στρατεύματος είναι σε επίπεδα διάλυσης, έπ΄ ουδενί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η διαφαινόμενη ήττα αν και όταν υπάρξει,  είναι αποτέλεσμα μόνο αυτού. Σε αυτές τις περιπτώσεις ελλοχεύουν ηθελημένες ή αθέλητες προδοτικές ενέργειες  που γονατίζουν τις προσπάθειες. Διαφαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε πολιτικό επίπεδο,  που αν και έχουν παρθεί αποφάσεις κρίσιμες όπως η λειτουργία της στρατιωτικής βιομηχανίας 7 μέρες τη βδομάδα 24 ώρες τη μέρα https://www.naftemporiki.gr/story/1895022/isw-to-kremlino-etoimazei-ti-biomixania-gia-paratetameno-polemo δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν το ρου στα πεδία των μαχών.  Άλλωστε ήδη ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας  (Δύσης) μπαίνει στους 8 μήνες και οποιαδήποτε αδυναμία ή ολιγωρία ακόμα και αν υπήρξε πριν,  θα έπρεπε τώρα να αντιμετωπιστεί. Σε αντίθετη περίπτωση η πολιτική ολιγωρία δεν αντιμετωπίζεται με τίποτα άλλο παρά με αλλαγή αυτού που ολιγωρεί.

Η ήττα της Ρωσίας στα πεδία της Ουκρανίας, θα σημάνει και το τέλος της ελευθερίας στη Δύση. Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος έχει γεωπολιτικη σημασία και κρισιμότητα για όλη την ανθρωπότητα. Η ήττα των νεοταξιτών ευρωενωσιτών  και του ΝΑΤΟ, θα σημαίνει μια αναγέννηση ανθρωπισμού και αξιών ή στην χειρότερη περίπτωση αναπτέρωση της ελπίδας των λαών. Σε αντίθετη περίπτωση, σε ήττα δηλαδή της Ρωσίας, μαύρα δεινά θα αντιμετωπίσει  η λεγόμενη Δύση, δηλαδή η διαλυμένη ΕΕ, και νέο πέπλο σκλαβιάς πείνας και εξαθλίωσης θα καταπλακώσει τους λαούς. Η ανερχόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων , που άλλοι χρησιμοποιούν νεωτεριστικούς όρους για να την περιγράψουν ή να την συσκοτίσουν,  όπως  της «ψηφιακής 4ης βιομηχανικής επανάστασης», του «μετανθρωπισμού» και της «βιοψηφιακής πολιτικής» (της διαχείρισης και του ελέγχου των ανθρώπων με ψηφιακό τρόπο), της «πράσινης μετάβασης» κοκ,  αυτή η Νέα Τάξη πρέπει να ηττηθεί. Αυτό θα σημάνει και μια  νέα αναγέννηση για μια διαφορετική ποιοτικότερη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον αλλά και στις διαπροσωπικές εργασιακές και κοινωνικές σχέσεις.

Υπό του Φ.Ν

από iskra

 teleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .