Παρασκευή, Οκτωβρίου 28

ΗΠΑ προς Ρωσία: «Αν κτυπήσετε δορυφόρους θα επιτεθούμε» – Ρωσία: «Τολμήστε και θα σας μετατρέψουμε σε… θάλασσα»


«Οποιαδήποτε επίθεση σε αμερικανικές υποδομές θα λάβει απάντηση». Αυτό προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος μετά τις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι εμπορικοί δορυφόροι της Δύσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν «νόμιμους στόχους» της Ρωσίας εφόσον έχουν εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.


Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στους εμπορικούς δορυφόρους της Δύσης ως «αντίποινα» στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της που τους χρησιμοποιούν τους για να βοηθήσουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.


Ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία, τα οποία είπε ότι είναι γνωστά σε όλους, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιδιώκουν να αναπτύξουν τεχνολογίες κατά δορυφόρων.


Σε απάντηση η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι «Αν οι ΗΠΑ εξαπολύσει το πρώτο πυρηνικό χτύπημα στη Ρωσία αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες θα υπήρχε ένα νέο ναυτικό στενό.


Η πυρηνική δύναμη της Ρωσίας είναι τετραπλάσια από αυτή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σε σχέση με την έκταση της κάθε χώρας και τους στόχους που πρέπει να προσβληθούν.


Το ίδιο ισχύει και για την Βρετανία: Θα βυθιζόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό.


Θα πρέπει να τους κάνει να σκεφτούν λογικά και να καθαρίσουν το μυαλό τους. Δεν πρόκειται για πυρηνικό εκβιασμό. Αυτό θα κάνουμε πραγματικά αν δεχτούμε επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .