Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Ανεξέλεγκτα τα κέρδη στα Σούπερ Μάρκετ οι πολίτες παραμιλούν οι τιμές είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη, κι ο Μητσοτάκης κορδώνεται και παίρνει πόζες για φωτό σαν άλλος Λουδοβίκος


Σουπερμάρκετ: Εξοντωτικές Αυξήσεις για 800 προϊόντα έως και 30%

Τελειωμό δεν έχουν οι ανατιμήσεις και δυστυχώς όσο πάει η κατάσταση χειροτερεύει.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών για τα ψώνια θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10-15% μιας και οι αυξήσεις που έρχονται θα κάνουν τον οικογενειακό κουμπαρά να στενάξει για να γεμίσει τα ντουλάπια με τα απολύτως απαραίτητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα τυροκομικά θα εκτοξευτούν έως και 30% πάνω σε σχέση με σήμερα, ενώ τεράστιες είναι και οι αυξήσεις στις τιμές των απορρυπαντικών που θα πάρουν έως και 20% πάνω, όπως και για τις βρεφικές πάνες που ανεβαίνουν κατά 21%.




Απλησίαστα θα γίνουν τα αναψυκτικά και τα ροφήματα που αναμένεται να αυξηθούν έως και 35%, ενώ και τα αρτοσκευάσματα θα πάρουν την ανιούσα έως και 19%. Την προσεχή Τετάρτη, στο υπουργείο Ανάπτυξης έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, για να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει κάτι έτσι ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, ουσιαστικά θα ζητήσει από τις μεγάλες αλυσίδες να βάλουν… πλάτη και να συμβάλλουν ώστε να μην γίνει απλησίαστο το σούπερ μάρκετ, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει.


Και μέσα σε όλα αυτά, έρχονται και οι εταιρείες, που μειώνουν τις ποσότητες των συσκευασιών και είτε διατηρούν τις ίδιες τιμές, είτε τις αυξάνουν! Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σε καθημερινής χρήσης τρόφιμα και προϊόντα, όπως το γιαούρτι που από τα 250γρ. έχει πέσει από 220 έως και 200γρ., τα κρουασάν από τα 90γρ. στα 70γρ., τα πατατάκια από τα 120γρ. στα 90γρ. και το ψωμί από το 1 κιλό στα 870γραμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .