Πέμπτη, Οκτωβρίου 20

Θέμα ωρών η παραίτηση της Λιζ Τρας, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ

Θέμα ωρών η παραίτηση της Λιζ Τρας, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ

Ως «χάος» περιγράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ την κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική σκηνή της χώρας τους, με πολλά από αυτά να αναφέρουν ότι η Λιζ Τρας έχει χάσει τον έλεγχο της κυβέρνησης και την εμπιστοσύνη του κόμματος.

Το δίκτυο ITV επικαλείται ως πηγή μέλος της Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, που θέτει τους κανόνες για την επιλογή και αλλαγή του ηγέτη των Τόρις, το οποίο δήλωσε πως οι πιθανότητες

η Λιζ Τρας να βγάλει την ημέρα ως πρωθυπουργός είναι εναντίον της.

Η Επιτροπή 1922 αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα για να συζητήσει την κρίση ηγεσίας στους Τόρις, έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης του ITV, Πολ Μπραντ.

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC, Κρις Μέησον, αναφέρει ότι «είναι δύσκολο να καταλάβει πώς μπορεί η Τρας να συνεχίσει έτσι για καιρό», ενώ επτά βουλευτές των Τόρις ζήτησαν την παραίτησή της.

Παράλληλα, ο Guardian αναφέρει ότι η «κυβέρνηση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», ενώ ο συντηρητικός βουλευτής, Simon Hoare, είπε ότι σήμερα και αύριο είναι «μέρες κρίσιμης σημασίας».

To Sky News γράφει ότι η «πρωθυπουργία της Λιζ Τρας κρέμεται από μία κλωστή» και δημοσιεύει φωτογραφία έξω από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ με δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, δημοσιογράφους και κάμερες να αναμένουν τις εξελίξεις. Επίσης, αναφέρει ότι μέχρι τώρα 13 βουλευτές της κυβέρνησης ζητούν την παραίτησή της.

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/8ema-oron-i-paretisi-tis-liz-tras-simfona-me-ta-vretanika-me

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .