Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο απέπλευσε από τη βάση του

Το θεώρησαν ύποπτο και για την δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod, με τη συμμαχία να προειδοποιεί τα μέλη του αναφέροντας ότι «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει αναδιατάξει ένα γιγάντιο πυρηνικό υποβρύχιο με τα τελευταία του όπλα».

Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε στην ιταλική La Repubblica το Σαββατοκύριακο και αναφέρει ότι το Belgorod εξαφανίστηκε από την έδρα του στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να είναι καθ’ οδόν προς τη Θάλασσα Κάρα, για να δοκιμάσει την πυρηνική κεφαλή «Poseidon».

Πρόκειται για υποβρύχιο, που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις υποβρύχια, ενώ εάν εκραγεί, μπορεί να προκαλέσει ένα πυρηνικό τσουνάμι 500 μέτρων! Να σημειωθεί ότι το Belgorod, ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια στον κόσμο, έχει θεωρηθεί ύποπτο για την δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream, καθώς διαθέτει μίνι-υποβρύχια για επιθέσεις σε υποβρύχιες υποδομές. Πάντως αυτό το σενάριο φαντάζει κάτι παραπάνω από απίθανο, καθώς ένα τέτοιο υποβρύχιο μήκους 180 μέτρων, δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητο στη Βαλτική.

Το υποβρύχιο Belgorod βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο και η πυρηνική κεφαλή «Poseidon» είναι ένα από τα τέσσερα όπλα επόμενης γενιάς που ανακοίνωσε ο Πούτιν το 2018 και δεν δοκιμάστηκε ποτέ λόγω των διεθνών απαγορεύσεων για τη δοκιμή πυρηνικών όπλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.