Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Β.Πούτιν προς ρωσόφωνους που ενσωματώθηκαν στη Ρωσία: «Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ – Ζητώ συνομιλίες με Ουκρανία»

«Η Δύση θέλει να κάνει τη Ρωσία μια αποικία, αλλά εμείς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας»

Β.Πούτιν προς ρωσόφωνους που ενσωματώθηκαν στη Ρωσία: «Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ – Ζητώ συνομιλίες με Ουκρανία»
Επτά μήνες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε στην ενσωμάτωση στην Ρωσία των τεσσάρων ρωσώφωνων πρώην περιφερειών της Ουκρανίας, του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνα, μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Τα διατάγματα ενσωμάτωσης , υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος, όπως ενημέρωσε ο ίδιος στη διάρκεια της φιέστας που έχει ετοιμάσει για τον σκοπό αυτό. 

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εξάλλου, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, προβλέπεται στον χάρτη του ΟΗΕ.

Εδώ μάχονταν οι προπαππούδες μας. Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου.

Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας.

Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν Ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ» ανέφερε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν είπε πως «είμαστε  έτοιμοι για συζητήσεις με την Ουκρανία». 

Ο Ρώσος πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου στη Δύση, λέγοντας: «Η Δύση ψάχνει μια νέα ευκαιρία για να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία. Υπάρχει όμως μια τόσο σπουδαία χώρα και αυτό δεν το υπολογίζουν. Η Δύση θέλει να κάνει τη Ρωσία μια αποικία, αλλά εμείς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας.

Είναι σημαντικό για τη Δύση οι χώρες να παραδώσουν την κυριαρχία τους για χάρη των ΗΠΑ».

Και συνέχισε, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά των ΗΠΑ: «Οι υποσχέσεις τους για μη επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν ένα ψέμα. Κάνουν υβριδικό πόλεμο εναντίον μας, θέλουν να διαλύσουν τον πολιτισμό μας. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που κυριαρχούν σε Γερμανία, Κορέα και Ιαπωνία, ωστόσο μετά μιλούν για ίσα δικαιώματα.

Οι ΗΠΑ είναι εκείνες που καταστρέφουν τις ευρωπαϊκές υποδομές ενέργειας. Οι ΗΠΑ πίστεψαν πως με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, θα μπορέσουν να φτιάξουν τον κόσμο». 

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τις δυνάμεις των«Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες: Προχώρησαν σε σαμποτάζ» δήλωσε ο Πούτιν.

«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Οργανώνοντας εκρήξεις στους διεθνείς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που εκτείνονται κατά μήκος του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, άρχισαν στην πραγματικότητα να καταστρέφουν το πανευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές».

Στο πλαίσιο της φιέστας στήθηκε και μία τεράστια σκηνή στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, με ταμπέλες που διακηρύσσουν ότι οι τέσσερις περιοχές αποτελούν μέρος της Ρωσίας ενώ δρόμοι έχουν κλείσει γύρω από την εμβληματική πλατεία.

Δείτε την ομιλία του:

Δείτε την ομιλία του:
 pronews.gr στο Instagram
 
 Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε πως ο πρόεδρος Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα σχέδια υπαγωγής τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία — ένα τεχνικό βήμα προς την προσάρτηση από τη Ρωσία των περιοχών αυτών.
 
 pronews.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.