Σάββατο, Οκτωβρίου 29

Σωστός Γενίτσαρος

Σωστός Γενίτσαρος

ΠΚ

Ο Ρίσι Σούνακ έχει ύψος μόλις 1,68. Μαζί με τον Πούτιν, τον Μακρόν και τον Σόλτς ανήκει στην «παρέα των κοντών ηγετών». Μόνον που ο Σούνακ έχει και ορισμένα άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Όπως επί παραδείγματι ότι είναι γιός μεταναστών που μεγάλωσε σε φαρμακείο της γειτονιάς. Μία επιχειρησούλα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες επιχειρησούλες στις συνοικίες των Ινδών μεταναστών του πολύβουου Λονδίνου.

Αυτός ο υιός μεταναστών από την μακρινή Ινδία, όπου κάνουν κόλπα ζόρικα, όπως αναφέρει ευστόχως και το άσμα, αυτός λοιπόν ο τυχερός άνθρωπος ο οποίος παντρεύτηκε μία ζάπλουτη κληρονόμο από την κοινή τους πατρίδα, ξέχασε την καταγωγή και το οδοιπορικό των συμπατριωτών του και τάχθηκε κατά των μεταναστών.

Αξιοσημείωτη αναίδεια προς την ιστορία. Πρωτοφανής αλαζονεία και ύβρις για τον λαό του και την καταγωγή του.

Ο Σούνακ, ως σωστός γενίτσαρος, είναι βασιλικότερος του βασιλέως και συντηρητικότερος των συντηρητικών. Αν και Ινδουιστής είναι αχάριστος ως προς τα όσα του επιφύλαξε το Κάρμα του (και άρα θα το πληρώσει ακριβά όταν θυμώσει για τα καλά η θεά Κάλι) . Δήλωσε λοιπόν, όλος χαμόγελα, πώς είναι εναντίον της έλευσης μεταναστών στην Βρετανία. Αυτός, ένας μετανάστης.

Η Βρετανία, και βασικά η Αγγλία, είναι ένα εξαιρετικά εχθρικό έδαφος για ό,τι δεν είναι αγγλικό και αγγλικανικό. Ακόμη και οι Σκωτσέζοι και οι Ιρλανδοί, ακόμη και οι φουκαράδες οι Ουαλοί, έχουν νιώσει το λεπίδι του αγγλικού σωβινισμού και της βαρβαρότητας αυτού του μονίμως ανασφαλούς έθνους. Ένα κράμα Βίκινγκ, Σαξόνων, ντόπιων Πηκτών και Νορμανδών αποίκων. Νόμιζαν ότι τους διέσωσε ο Σαίξπηρ αλλά δεν ήταν δυστυχώς αρκετός, για να σηκώσει στην πλάτη του όλα τους τα ανομήματα.

Αυτούς επιχειρεί να ικανοποιήσει ο ινδικής καταγωγής Σούνακ, ο οποίος σε όλη του τη ζωή προσπάθησε να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους πώς είναι ένας πραγματικός Εγγλέζος. Φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο, σπούδασε στην Οξφόρδη ,αλλοίμονο, μετεκπαιδεύτηκε στο Στάνφορντ στην Αμερική, παντρεύτηκε μία πλούσια νύφη σε ένα γάμο τύπου Μπόλιγουντ. Όλα αυτά τα ωραία, τα μικροαστικά και τα αυτονόητα. Σε όλο της το μεγαλείο αυτή η ανάγκη, αυτή η υστερική έκρηξη βουλιμίας, να αποδείξει αυτός ο άνθρωπος πώς μπορεί να είναι ισχυρός, πλούσιος και πετυχημένος σαν Εγγλέζος.

Αυτή είναι και η επιτομή του Γενίτσαρου. Του στρατιώτη του νέου βασιλέα,  δηλαδή όπως περιγράφει και ο συγκεκριμένος όρος.  

Ανήκει στην ομάδα των πολύ κοντών ηγετών. Αυτό όμως δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα που πρέπει  τον απασχολεί τόσο έντονα ώστε να «κλέβει» στις φωτογραφίες ανεβαίνοντας την τελευταία στιγμή πριν το φλας, σε ένα υψηλότερο σημείο από όλους τους άλλους. Για να φαίνεται ψηλότερος. Το πρόβλημα του προφανώς συνοψίζεται στο ότι υποκρίνεται αενάως πως είναι κάποιος άλλος.     

 https://www.zougla.gr/parapolitiki/article/sostos-genitsaros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .