Τρίτη, Οκτωβρίου 18

Κ. Πλεύρης: Η απάντηση της εγγονής του Μεταξά στις αναφορές του για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δική της Χρυσής Αυγής

«Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς» έγραψε η Ιωάννα Φωκά συνδυάζοντας την ανάρτησή της με μια φωτογραφία του παππού της

5706148
Την άμεση αντίδραση της εγγονής του Ιωάννη Μεταξά, του πολιτικού άνδρα και στρατιωτικού, που μετά από μια σειρά πολιτικών γεγονότων επέβαλλε ως πρωθυπουργός την δικτατορία στην Ελλάδα το 1936, μένοντας στην ιστορία ως δικτάτορας, προκάλεσε ο ναζιστικός χαιρετισμός και η αναφορά στον παππού της, από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη, χθες το πρωί στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά, παιδί της μικρότερης κόρης του Ιωάννη Μεταξά, Νανάς, από τον γάμο της με τον γιατρό παθολόγο Ευγένιο Φωκά, ανάρτησε μια σειρά από ιστορικές φωτογραφίες του παππού της, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook με την φράση «Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς», στέλνοντας έτσι την δική της απάντηση στο δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη αναφορικά με το πως εκείνος χαιρετούσε τα πλήθη.

Καλημέρα Ελλάδα ! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς.

Posted by Ioanna Foca on Monday, October 17, 2022


Την αντίδραση της Ιωάννας Φωκά προκάλεσαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που παρουσίασε στο δικαστήριο, ως συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά, όπου άπαντες χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ στην αναφορά του έκανε λόγο για «αυνάνες της Αριστεράς».

Ο ίδιος στην δικαστική αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δική για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή για τα γεγονότα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανέφερε :

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι».  

Κλείσιμο
Εκτός από το φωτογραφικό υλικό ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κρατούσε κι ένα από τα βιβλία που έχει συγγράψει για την πολιτική πορεία και το έργο του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά, όπου μένει σήμερα η εγγονή του είπε το ιστορικό “Όχι” στο ιταλικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που του επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη Εμμανουέλε Γκράτσι.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Φωκά, ακόμα κι αν οι άλλοι δίπλα του χαιρετούσαν ναζιστικά με την ανύψωση του δεξιού χεριού, ο Ιωάννης Μεταξάς δεν έχει αποτυπωθεί σε τέτοια στάση.

https://www.protothema.gr/greece/article/1297345/k-pleuris-i-apadisi-tis-eggonis-tou-metaxa-stis-anafores-tou-gia-ton-nazistiko-hairetismo-sti-diki-tis-hrusis-augis/?utm_source=rss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .