Παρασκευή, Οκτωβρίου 7

Παππάς: Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια Μητσοτάκη - Καραμανλή για ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και του νερού

Παππάς: Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια Μητσοτάκη - Καραμανλή για ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και του νερού

Ήττα για την κυβέρνηση, χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, την ακύρωση από το ΣτΕ των αποφάσεων για την «ιδιωτικοποίηση του νερού».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το ΣτΕ «κατέρριψε τα σχέδια Μητσοτάκη και Καραμανλή για ιδιωτικοποίηση του νερού» και εξηγεί: «Το Δ' Τμήμα του Δικαστηρίου, ακύρωσε όλες τις αποφάσεις σχετικά με τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ, που παραχωρεί σε ιδιώτες τη λειτουργία,

τη συντήρηση και τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αττικής. Έναν διαγωνισμό από τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αποκλείσει την ΕΥΔΑΠ».

Ακολούθως, ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μια ακόμα συντριπτική κυβερνητική ήττα μετά την απόφαση του ΣτΕ για απόσπαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και τη διπλή ακύρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην απευθείας ανάθεση του μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ. Η νίκη των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας είναι μεγάλη. Αποσοβήθηκε το ξεπούλημα του νερού, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, η υποβάθμιση της ποιότητάς του».

Κλείνοντας αναφέρει ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν αποτύχει. Τα τελευταία 15 χρόνια, 190 εταιρείες ύδρευσης στην Ευρώπη πέρασαν από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα».zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .