Σάββατο, Οκτωβρίου 8

Λιναρόσπορος: Τα οφέλη στο αδυνάτισμα και όχι μόνο

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους σε συνταγές. Μπορεί όμως να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους;

Λιναρόσπορος και απώλεια βάρους

Οι γνώμες των ειδικών διίστανται, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση λιναρόσπορου μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα ακριβώς λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού και θα σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα. Επίσης, βοηθούν στην πέψη και ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, είναι συνεπώς απαραίτητες για την υγιεινή διατροφή και την υγιή απώλεια βάρους.

Είναι πηγή ωμέγα-3 λιπαρών

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε καλά λιπαρά ωμέγα-3 τα οποία έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τις φλεγμονές και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Μελέτη του 2011 έδειξε ότι όσοι είχαν μία διατροφή πλούσια σε καλά λιπαρά ωμέγα-3 και παράλληλα είχαν εντάξει την ήπια άσκηση στην καθημερινότητά τους ήταν πιο πιθανό να χάσουν βάρος.

Είναι καλή πηγή λιγνίνης

Η λιγνίνη είναι μια κατηγορία σύνθετων οργανικών πολυμερών που σχηματίζουν βασικά δομικά υλικά στους ιστούς υποστήριξης των περισσότερων φυτών. Οι ερευνητές ανακαλύπτουν ότι η λιγνίνη έχει πολλά οφέλη που προηγουμένως αγνοούσαν όπως ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να συμβάλλει θετικά στην απώλεια βάρους.

linarosporos.jpg
 

Πώς να αξιοποιήσεις τον λιναρόσπορο για την απώλεια κιλών

Ρόφημα με λιναρόσπορο

Για το πιο απλό ρόφημα που μπορείς να φτιάξετε θα χρειαστείτε μόλις τρία υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο
  • 1 λεμόνι
  • 170-200 ml ζεστό νερό

Διαδικασία:

Βάλε σε μία κούπα ζεστό νερό, τον λιναρόσπορο και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το στυμμένο λεμόνι και ανακάτεψε ξανά. Μπορείτε να πίνεις αυτό το ρόφημα μία φορά την ημέρα.

Smoothie με λιναρόσπορο

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα ένα smoothie με φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C.

Υλικά:

  • 3 πορτοκάλια
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
  • ελάχιστο μαύρο αλάτι

Διαδικασία:

Βγφάλε τις φλούδες από το πορτοκάλι, τα κουκούτσια και κόψε τη σάρκα του πορτοκαλιού σε μικρότερα κομμάτια

Βάλε στο μπλέντερ τα κομματάκια πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και τον λιναρόσπορο και χτύπησέ το μερικά λεπτά. Σέρβιρε σε ψηλό ποτήρι και προσθέστε ελάχιστον μαύρο αλάτι στο πάνω μέρος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .