Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Το μεγάλο ψεύδος για τον Ουκρανικό «σιτοβολώνα»

Ασβέστιο-Φώσφορο-Μαγνήσιο: Τα 3 κορυφαία μέταλλα για τον οργανισμό
Ασβέστιο-Φώσφορο-Μαγνήσιο: Τα 3 κορυφαία μέταλλα για τον οργανισμό

Ασβέστιο-Φώσφορο-Μαγνήσιο: Τα 3 κορυφαία μέταλλα για τον οργανισμό

Ασβέστιο – το πιο άφθονο μεταλλικό στοιχείο στο ανθρώπινο σώμα
Φώσφορος – για ισχυρότερους μύες
Μαγνήσιο – για το μεταβολισμό, τα οστά και τα δόντια.

-. Ασβέστιο

– Το σώμα μας περιέχει, είτε το πιστεύετε είτε όχι, από 1 έως 2,2 κιλά ασβέστιο, που είναι το πέμπτο κατά σειρά στοιχείο που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα.

Περίπου το 99% είναι συστατικό των οστών και των δοντιών μας, κυρίως με τη μορφή απατίτη, ένα ορυκτό από την κατηγορία του φωσφορικού ασβεστίου και λιγότερο με τη μορφή ανθρακικού ασβεστίου.

Το υπόλοιπο 1% του ασβεστίου κυκλοφορεί στο αίμα μας και συμμετέχει σε σημαντικές λειτουργίες του σώματος.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν τρώμε προϊόντα πλούσια σε ασβέστιο, τότε το σώμα μας “παίρνει το δάνειο” ή “κλέβει” από τα οστά μας, γιατί εκεί υπάρχει πιο άφθονο, κάτι που φυσικά αντικατοπτρίζεται στην ποιότητα των οστών και των δόντια.

Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου 

Η ημερήσια ανάγκη του οργανισμού μας σε ασβέστιο εξαρτάται από την ηλικία.
Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο από τους μεσήλικες, όπως και οι ηλικιωμένοι.

Θυμόμαστε πως: το ασβέστιο χάνεται με τη θερμική επεξεργασία των προϊόντων. Για παράδειγμα, όταν βράζουμε τα λαχανικά, αυτά χάνουν περίπου το 25% του ασβεστίου, επομένως δεν πρέπει να πετάμε το νερό στο οποίο βράζουμε τα λαχανικά.

Και τι το κάνουμε; Ένα θρεπτικότατο και νοστιμότατο ρόφημα με μπόλικο χυμό λεμονιού ή να φτιάξουμε μια νοστιμότατη σούπα. Όλοι μας πρέπει να παίρνουμε το ασβέστιο από τα τρόφιμα.

Περισσότερα για το πολύτιμο Ασβέστιο: Εκτός από τα οστά, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού, μυικού και καρδιαγγειακού συστήματος

-. Φώσφορος

– Είναι το δεύτερο πιο άφθονο μέταλλο στο σώμα μας και βρίσκεται σε κάθε μας κύτταρο.
Όπως το ασβέστιο, έτσι και ο φώσφορος είναι σημαντικός για τη διαμόρφωση και την υγεία των οστών μας. Πάνω από το 75% του φωσφόρου στο σώμα βρίσκεται στα οστά και τα δόντια.

Η έλλειψη φωσφόρου είναι σπάνια, οι περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν πολύ περισσότερο φώσφορο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους, εκτός από αυτούς που μακροχρόνια κάνουν χρήση αντιόξινων ή αντισπασμωδικών φαρμάκων που περιέχουν υδροξείδιο του αργιλίου. Όλοι μας πρέπει να παίρνουμε τον φώσφορο από τα τρόφιμα.

Φωσφόρος: Κλειδί της οξεοαλκαλικής ισορροπίας του οργανισμού μας 

-. Μαγνήσιο 

– Συμβάλλει στην υγεία μας με πολλούς τρόπους.
Είναι σημαντικό για το μεταβολισμό, μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και τη δημιουργία πρωτεϊνών.

Τα επαρκή επίπεδα μαγνησίου στο αίμα μας προστατεύουν τον οργανισμό μας από ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, καρδιακή αρρυθμία και πιθανώς εγκεφαλικό που προκαλείται από θρόμβο αίματος στον εγκέφαλο.

Οι ανάγκες σε μαγνήσιο του οργανισμού μας αυξάνονται κατά τη διάρκεια του στρες ή της όποιας ασθένειας. Όλοι μας πρέπει να παίρνουμε το μαγνήσιο από τα τρόφιμα. 

Για περισσότερα Μαγνήσιο κατά καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης και διαβήτη 

-. Οι σχέσεις των τριών

Το ασβέστιο και το μαγνήσιο διαχειρίζονται τη μυϊκή δραστηριότητα – το ασβέστιο διεγείρει τη σύσπαση των μυών και το μαγνήσιο τη χαλάρωση τους.

Το ασβέστιο μαζί με τον φώσφορο και το μαγνήσιο είναι τα κύρια συστατικά των οστών μας
Η σωστή ισορροπία ασβεστίου και μαγνησίου είναι σημαντική για υγιή οστά και δόντια, μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και σε περίπτωση που αυτή υπάρχει, ανακουφίζει από τα συμπτώματα.

Οι υπερβολικές ποσότητες φωσφόρου στο αίμα επιταχύνουν την απώλεια ασβεστίου, η οποία αποδυναμώνει τα οστά.

“Τροφή-Φάρμακο”: Σημαντική σημείωση: Ο μεγαλύτερος “κλέφτης” των παραπάνω (και όχι μόνον) συστατικών είναι η ζάχαρη και ό,τι παράγεται ή την εμπεριέχει. Για παράδειγμα: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA 

κείμενο και επιμέλεια κειμένου: thalia – botanologia.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~

Τροφή-Φάρμακο”: Εάν χρειάζεστε για ένα πραγματικά πολύ καλό ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, που να σας ΠΑΡΈΧΕΙ λίγο ΑΠΌ ΌΛΑ όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω μπορείτε να εμπιστευτείτε τα 

Φύκια A.F.A: Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!!

Σκεφτείτε μόνο πως φύονται σε ΑΜΟΛΥΝΤΟ περιβάλλον σε υψόμετρο 3.500 μ, σε μία καλδέρα ηφαιστείου. Αντιλαμβάνεστε πως το ηφαίστειο έχει μεταφέρει από τα έγκατα της γης ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΛΟΎΤΟ ΟΥΣΙΏΝ και αυτές είναι που ΤΡΈΦΟΥΝ τα φύκια κάνοντάς τα κυριολεκτικά την πληρέστερη τροφή παγκοσμίως!!!

Επίσης τα ΑΓΡΙΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΚΙΑ A.F.A τα οποία συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της εντερικής χλωρίδας, ενώ περιέχουν και: 

  • Τις ακριβείς αναλογίες των βασικών, αλλά και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά. 
  • Βιταμίνες, σχεδόν όλες με υπερέχουσα την Β12. 
  • Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σε ποσοστό περίπου 60%. 
  • Χλωροφύλλη σε μεγάλη ποσότητα (η οποία, εμπεριέχει μαγνήσιο).
  • Βήτα καροτένιο ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινογόνος ουσία. 
  • Λιπαρά οξέα. 
  • Μέταλλα και άφθονα ιχνοστοιχεία.

Διατίθενται από την ιστοσελίδα σε εξαιρετική ποιότητα.
Όσοι ενδιαφέρεστε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.