Παρασκευή, Οκτωβρίου 21

Ζελένσκι μετά τη συνάντησή του με Δένδια: Ευχαριστούμε τον Ερντογάν!

Ζελένσκι μετά τη συνάντησή του με Δένδια: Ευχαριστούμε τον Ερντογάν!

Λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στο Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος, αντί να ευχαριστήσει την Ελλάδα, η οποία μάλιστα ξεκίνησε να στέλνει σήμερα Τεθωρακισμένα Οχήματα, ευχαρίστησε με ανάρτησή του στο twitter τον Ερντογάν

Μπορεί ο Νίκος Δένδιας να διαφήμισε σε υπερθετικό βαθμό τη σημερινή επίσκεψή του στο Κίεβο, καθώς και τις συναντήσεις του με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, και τον Ουκρανό ομόλογό του, ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος κάθε άλλο παρά έδειξε τον ίδιο … ενθουσιασμό!

Την ημέρα, λοιπόν, που ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωνε, για μια ακόμη φορά, σε συνεδρίαση του κόμματός του, το μεγάλο ενεργειακό ντιλ του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που στόχο έχει να καταστήσει την Τουρκία κόμβο μεταφοράς ρωσικών ενεργειακών πόρων προς τη Δύση, ο Ζελένσκι επέλεξε να ευχαριστήσει τον Ερντογάν για τη συμπαράστασή του προς την Ουκρανία.

Το απαράδεκτο είναι ότι προέβη σε αυτή την ανάρτησή του στο twitter λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Ν.Δένδια. Κάτι που κάθε άλλο παρά διπλωματική ευγένεια δείχνει.

Στην ανάρτησή του αναφέρει πως «συνεχίστηκε ο φιλικός διάλογος με τον Τούρκο πρόεδρο. Ευχαριστώ για την ακλόνητη υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας της Ουκρανίας. Υπογραμμίζεται ο ιδιαίτερος ρόλος της Τουρκίας στην πρωτοβουλία Grain και τη συνέχισή της. Η σχέση Ουκρανίας και Τουρκίας στον τομέα της ασφάλειας εκτιμάται ιδιαίτερα».

Τα BMP στην Ουκρανία

Παρ’ ότι ο Ζελένσκι στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter έσπευσε να ευχαριστήσει, εκτός της Τουρκίας, τον νέο πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, δε βρήκε (μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον) ούτε μια στιγμή για να ανεβάσει ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς την Ελλάδα.

Κι αυτό, τη στιγμή που, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ν.Δένδια, «σήμερα ξεκίνησε η παράδοση των τεθωρακισμένων, ΒΜΡ 1, από την Ελλάδα στην Ουκρανία».

Ως όλα δείχνουν, πάντως, μάλλον για τον Ζελένσκι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η ελληνική βοήθεια. Φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Bayraktar, τα οποία, κατά ασφαλείς πληροφορίες, πληρώνουν από την τσέπη τους οι Έλληνες και γενικότερα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, χρηματοδοτώντας έτσι την τουρκική πολεμική βιομηχανία, καθώς και την κορβέτα που έχει παραγγείλει στην Τουρκία το Κίεβο.

Έλληνες και Ευρωπαίοι φορολογούμενοι πληρώνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την Ουκρανία

Από τη μεριά του, ο Ν.Δένδιας δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει εαυτόν ωσάν … κομάντο που πάει στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Πάντως, από τη μια ανέβαζε στο twitter του εικόνες από υπόγεια καταφύγια, όπου και έδωσε την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, και από την άλλη να περπατάει στο πλέον κεντρικό σημείο του Κιέβου, ή να συναντάται με τον Ζελένσκι και τη συνοδεία του στο προεδρικό γραφείο.

Ενεργειακός κόμβος

Την ώρα, λοιπόν, που ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Ερντογάν για το παιχνίδι σε διπλό ταμπλό που παίζει, τόσο προς τη Ρωσία όσο και προς τη Δύση και Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωνε σε συνεδρίαση του κόμματός του, στη Βουλή, ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου η Τουρκία να μετατραπεί σε κόμβο ρωσικού φυσικού αερίου.

«Τώρα η Ευρώπη σκέφτεται πώς να εφοδιαστεί με ενέργεια τον χειμώνα. Εμείς, δόξα τον Αλλάχ, δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Επιπλέον, στην τελευταία μας συνάντηση με τον κ.Πούτιν, συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία». Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ευρώπη μπορεί να χρησιμοποιήσει για τις ενεργειακές ανάγκες της το ρωσικό αέριο που θα προωθείται μέσω της Τουρκίας. 

https://antinews.gr/%ce%b6%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%cf%83%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%ad%ce%bd%ce%b4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .