Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Τα κολπάκια της γιαγιάς: Ο έξυπνος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά σας εύκολα και γρήγορα

potisma_fyta

Πόσες φορές, ωστόσο, δεν σας έχει τύχει να «σκοτώσετε» τα φυτά σας από το πολύ πότισμα; Για να μην σας ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, λοιπόν, μπορείτε να εφαρμόσετε το κόλπο που είναι γνωστό ακόμη και στις γιαγιάδες μας και σας λύνει τα χέρια εύκολα και γρήγορα.

Αυτό δεν είναι άλλο από τα παγάκια, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα φυτά σας «ζωντανά» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η ιδέα με τα παγάκια είναι ιδιαιτέρως πρακτική, καθώς κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας ποια είναι η σωστή ποσότητα νερού για το κάθε φυτό -καλλωπιστικό στην προκειμένη περίπτωση- ώστε να μην φτάσουμε στα αντίθετα αποτελέσματα, πλημμυρίζοντάς το και θέτοντάς το σε κίνδυνο να σαπίσουν οι ρίζες τους.

Τρία παγάκια, λοιπόν, στο χώμα τους μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετά για να εξασφαλίΣετε την απαραίτητη υγρασία που χρειάζονται τα φυτά σας για την επιβίωσή τους.

Έχετε υπόψη, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο τρικ προτείνεται μόνο για φυτά σε μικρές γλάστρες. Στην περίπτωση μεταφύτευσης σε μεγαλύτερες γλάστρες το πότισμα θα πρέπει να γίνεται παραδοσιακά με νερό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.