Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

«Πού στο διάβολο κρύβεται αυτή η Διεθνιστική Αλληλεγγύη;»


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ο σύντροφός μας, ο πρώτος Γραμματέας της Κομσομόλ Σεβαστούπολης,
ο Alexander Cheremyonov, είναι νεκρός.
Όταν ξεκίνησε η...

Ειδική Επιχείρηση Αποναζιστικοποίησης,
προσφέρθηκε εθελοντικά και στρατεύτηκε.
Φέτος είχε κλείσει τα 30. ...
Αιωνία η μνήμη σου σύντροφε»
Κομουνιστικό Κόμμα Ρωσίας

«Στο Ντόνετσκ, ο σύντροφός μας Yevgeny Goliscikin πέθανε από τα τραύματά του.
Ο Genia ήταν ένας από τους ιδρυτές της ουκρανικής κομμουνιστικής οργάνωσης νεολαίας "Μποροτμπά", της πιο διωκόμενης από τις αρχές του Κιέβου. Ήταν ονειροπόλος, επαναστάτης, εργάτης της επανάστασης, στρατιώτης.

Εκατοντάδες μαζικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από τον Evghenij Goliscikin θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του αριστερού κινήματος της Ουκρανίας και του ένοπλου αγώνα του στις τάξεις του Ουκρανικού Κόκκινου Στρατού και στη συνέχεια στο 9ο Σύνταγμα Πεζοναυτών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, αυτών που μπήκαν στο Πάνθεον της Ιστορίας της απελευθέρωσης του Ντονμπάς.
Τον Μάρτη του 2022, κατά την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη, ο Genia τραυματίστηκε από σφαίρα ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή, η οποία εισήλθε μόλις 4 εκατοστά πάνω από την καρδιά του. Σε μόλις 2 εβδομάδες, επέστρεψε στην υπηρεσία και τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στην Αβντιίβκα.
Αγαπούσε πολύ τη ζωή, μισούσε τον πόλεμο και τον φασισμό.
Η επιλογή του έγινε από τον ίδιο για την υπεράσπιση της ζωής και τώρα έφυγε.
Ο αγώνας για τα λαμπρά ιδανικά της Γενιάς του θα συνεχιστεί και θα τελειώσει νικηφόρα!»
Οι σύντροφοι του της κομουνιστικής οργάνωσης «Μποροτμπά» (Αγώνας)*

Οκτώβρης 2015, η σημαία του «Μποροτμπά» (Αγώνας), όταν το ΚΚΕ στήριζε τα κομουνιστικά κόμματα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Ντονμπάς...

2022... ο Κουτσούμπας μαζί με την Παπαρήγα διαδηλώνουν έξω από τη Ρωσική πρεσβεία, εναντίον και του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, λες και δεν διαβάζουν, δεν βλέπουν, δεν ακούνε και κυρίως "φτύνουν" τους κομμουνιστές και τα κομμουνιστικά κόμματα που δεν εναρμονίζονται με τις επιταγές του υπερεθνικού κεφαλαίου. Όλα τα ΜΜΕ κι οι κάμερες στραμμένες στους "γενναίους κομμουνιστές" που μιλούν για ρώσικο ιμπεριαλισμό, μαζί με τον Κούλη, τον Αλέξη και Cia... (Όλα τα Κομουνιστικά κόμματα πλην ΚΚΕ... Τι συμβαίνει στο ΚΚΕ;)

Που βρίσκεται αυτή η "αντιφασιστική αριστερά", η διεθνιστική αλληλεγγύη;
Τραγική πολιτική μυωπία ή κάτι περισσότερο; Σήμερα το ΚΚΕ στρατεύεται στον αγώνα εναντίον του "Ρωσικού ιμπεριαλισμού", έφθασε στο σημείο να διαδηλώνει κι έξω από τη Ρωσική πρεσβεία, όταν "χθες" η κομουνιστική οργάνωση «Μποροτμπά» (Αγώνας) ήταν ζήτημα πολιτικής ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης για τη δράση του ΟυκροΝαζί καθεστώτος και την «Μποροτμπά», όπως διαπιστώνεται στον "Ημεροδρόμο" του Νίκου Μπογιόπουλου, τον Οκτώβρη του 2015Πολεμώντας στο Ντονμπάς

* «Μποροτμπά» (Αγώνας) [Боротьба]... Εφημερίδα που εκδόθηκε το 1918 (στις σημερινές περιοχές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Ντονμπάς), από τους κομουνιστές Vasyl Blakytny, Andrii Zalyvchy, Hnat Mykhailychenko, Vasyl Chumak κ.α.. Αυτοί ήταν οι πρώτοι που υποστήριξαν την ιδέα της «προλεταριακής λογοτεχνίας». Το 1919 δημοσίευσαν τα αλμανάκ Zshytky borot'by (Τετράδια του αγώνα) και Chervonyi vinok (Η Κόκκινη Γιρλάντα)...

   Όποιος πεθαίνει αγωνιζόμενος για τη Λευτεριά του Λαού του γίνεται Μάρτυρας και ΖΕΙ αιώνια!

Εκεί που η αριστερά (κομουνιστική, ανανεωτική, αναθεωρητική, δικαιωματική κι άλλα "κοσμητικά επίθετα" δεν έγινε Νατοϊκή), ένα ακόμη "Καραβάνι Αλληλεγγύης" από το ιταλικό μουσικό συγκρότημα "Banda Bassotti", που "γεννήθηκε το 1981 μέσα στους εργάτες των ναυπηγείων της Ρώμης από μια μικρή ομάδα νεολαίων εργατών οργανώνει πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στους καταπιεζόμενους κι ανυπότακτους λαούς, όπως αυτόν της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Νικαράγουας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Κούβας, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας... και παραμένει μέχρι σήμερα ένας φάρος, μια φωνή αντίστασης στη νέα τάξη:


 
 Αντιφασιστικό Καραβάνι Οκτώβρη 2022 (Carovana Antifascista Ottobre 2022) κι είχαν οργανώσει το "Καραβάνι Αντιφασιστικής Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς" στη διάρκεια του πολέμου των ΟυκροΝαζί από το πραξικόπημα του 2014...

Σχετικά:

✔  Γενάρης 2020: Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στη Συρία...

✔  Δεκέμβρης 2021: Αντίο Angelo “Sigaro” Conti... Αντάρτη ποιητή της εργατικής τάξης!

από press
 
 
https://teleytaiaexodos.blogspot.com/2022/09/blog-post_6032.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.