Τετάρτη, Οκτωβρίου 19

“Βόμβα” πρώην ΥΠΕΞ Ρουμανίας-“Η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη σε τέσσερις γείτονες”

 «Η Ουκρανία βρίσκεται μέσα σε αφύσικα σύνορα» και θα πρέπει να εκχωρήσει εδάφη σε τέσσερις γείτονές της, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, δήλωσε ο πρώην ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Μάργκα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κιέβου.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (και Παιδείας) της Ρουμανίας, φιλόσοφος και πολιτικός επιστήμονας Αντρέι Μάργκα (επάνω, από φωτογραφία αρχείου), κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Μοίρα της Δημοκρατίας», δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της στη Ρωσία και τους τρείς γείτονές της.

«Μέσα σε αφύσικα σύνορα»

«Βρισκόμαστε σε μια απολύτως εξαιρετική κατάσταση και λέω με κάθε ευθύνη ότι η Ουκρανία βρίσκεται μέσα σε αφύσικα σύνορα. Πρέπει να εκχωρήσει τα εδάφη της Ουγγαρίας (Υπερκαρπαθία), της Πολωνίας (Γαλικίας), της Ρουμανίας (Μπουκόβινα) και της Ρωσίας (Ντονμπάς και Κριμαία). Αυτά είναι εδάφη άλλων χωρών», είπε, σύμφωνα με τον ιστότοπο Digi24.

Ο Μάργκα πρόσθεσε ότι προς το παρόν η σύγκρουση θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Κίνας.

«Οσο η κατάσταση δεν επιλύεται μέσω μιας συζήτησης με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ουκρανία και την Κίνα, και δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη. Αν δεν υπάρχει ειρήνη, η δημοκρατία θα υποφέρει» τόνισε ο πρώην ρουμάνος ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .