Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Μακρόν κατά ΗΠΑ: Πουλά φυσικό αέριο στην Ευρώπη σε τιμές ρεκόρ

Μακρόν κατά ΗΠΑ: Πουλά φυσικό αέριο στην Ευρώπη σε τιμές ρεκόρ

Την εμπορική, αλλά και την ενεργειακή, πολιτική των ΗΠΑ επέκρινε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η δυσαρέσκεια αυξάνεται για το οικονομικό τίμημα που πληρώνει η ΕΕ από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η οικονομία της Βόρειας Αμερικής κάνει επιλογές για χάρη της ελκυστικότητας, την οποία σέβομαι, αλλά δημιουργούν διπλά στάνταρ» με χαμηλότερες τιμές ενέργειας στο εσωτερικό,

ενώ πουλά φυσικό αέριο στην Ευρώπη σε τιμές ρεκόρ, είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά από συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Bloomberg. 

«Επιπλέον, επιτρέπουν την κρατική βοήθεια που φτάνει έως και το 80% σε ορισμένους τομείς, ενώ απαγορεύεται εδώ -  έχετε διπλά στάνταρ», πρόσθεσε. «Αυτό οφείλεται στην ειλικρίνεια του διατλαντικού εμπορίου», τόνισε.

Η ΕΕ αμφισβητεί το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ που είναι γνωστό ως νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος παρέχει επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική και παρέχει, όπως λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, άδικη υποστήριξη για την πράσινη οικονομία.

Ο 44χρονος Μακρόν θα τονίσει αυτά τα σημεία όταν θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν κλονιστεί από τότε που η Αυστραλία εγκατέλειψε μια μεγάλη συμφωνία για την αγορά γαλλικών υποβρυχίων, επιλέγοντας αντ' αυτού την αγορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από τις ΗΠΑ.

 https://www.zougla.gr/money/agores/article/makron-kata-ipa-dimiourgi-dipla-stantar---poula-fisiko-aerio-stin-evropi-se-times-rekor

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.