Δευτέρα, Οκτωβρίου 31

Μόσχα: Η Ελλάδα διαγράφει την ιστορία της, διαρρηγνύοντας τις σχέσεις της με τη Ρωσία

Μόσχα: Η Ελλάδα διαγράφει την ιστορία της, διαρρηγνύοντας τις σχέσεις της με τη Ρωσία

Η μη πρόσκληση εκπροσώπου της Ρωσίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας

Για ακύρωση της ιστορίας της Ελλάδας, και εκείνων των ιστορικών στιγμών που συνδέουν τη χώρα μας με τη Ρωσία, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την πρόσφατη μη πρόσκληση Ρώσου εκπροσώπου στους εορτασμούς για την επέτειο της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στην Πύλο. Αντίθετα, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι

της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέκρινε έντονα την ελληνική κυβέρνηση για αυτή την στάση της, η οποία εκφράζεται ακόμα και σε ζητήματα, ουσιαστικά, εθιμοτυπίας. Παρά ταύτα, σημείωσε η ίδια, «είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να σβήσει η μνήμη των κοινών σελίδων της ιστορίας μας, και δε θα ξεχάσει τον καθοριστικό ρόλο της Ρωσίας στην ανεξαρτησία της Ελλάδας. Οι άνθρωποι που ξεχνούν τη δική τους ιστορία προδίδουν τον εαυτό τους».

Αναφερόμενη στο γεγονός, η Ζαχάροβα δήλωσε: «Παρατηρούμε, με εύλογη απορία ότι φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, εκπρόσωποι της πρεσβείας μας στην Αθήνα δε προσκλήθηκαν στον εορτασμό της επετείου της νίκης του στόλου Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, στις 20 Οκτωβρίου 1827.

Λυπούμαστε που, με πρόσχημα την τρέχουσα διεθνή κατάσταση, οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις μάταιες προσπάθειές τους να ξαναγράψουν την ιστορία και να «ακυρώσουν» οτιδήποτε σχετίζεται με τη χώρα μας.

Δεν κατανοούν ότι, μηδενίζοντας τη Ρωσία, ακυρώνουν τη δική τους ιστορία; Ως γνωστόν, με την επιμονή της Ρωσίας, οι μεγάλες ξένες δυνάμεις έστειλαν τα πολεμικά πλοία τους, με αποτέλεσμα η νίκη στο Ναβαρίνο, πριν από 195 χρόνια, να αποβεί σε υψίστης σημασίας για την επιτυχία του ελληνικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Αυτό το γεγονός, άραγε, δεν έχει πλέον σημασία για την επίσημη Αθήνα;».

https://antinews.gr/%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .