Δευτέρα, Οκτωβρίου 24

Η Κίνα εξαγοράζει λιμάνια απο άλλες χώρες, αλλά δικό της δεν δίνει κανένα.! Η Κίνα επεκτείνει την θέση ισχύος της παγκοσμίος και εμείς πετάμε χαρταετό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Την Κίνα θα επισκεφθεί ο Όλαφ Σόλτς στις αρχές Νοεμβρίου.

Ας πάμε όμως να δούμε τι παίζεται πραγματικά πίσω από αυτήν την επίσκεψη του Γερμανού στην Κίνα. Ο Όλαφ πάει εκεί αλλά σκόπιμα δεν αναφέρει και δεν συζητά την πρόθεση της Κίνας να αγοράσει μετοχές στο λιμάνι του Αμβούργου πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κίνα.

Η απόρριψη του θέματος από την ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου φαίνεται ότι έχει περάσει,  και στην πραγματικότητα είναι μια σκόπιμη τακτική καθυστέρησης για να αγνοηθεί το βέτο των υπουργείων. Έξι υπουργεία το απορρίπτουν.

Έξι υπουργεία είναι αντίθετα στην εξαγορά μετοχών από την Κίνα στο λιμάνι του Αμβρούργου.

Ο Σόλτς μέχρι στιγμής  φαίνεται να αγνοεί τις πολιτικές ανησυχίες και τις μυστικές υπηρεσίες, της Γερμανίας . Εάν έξι υπουργοί συμβουλεύουν και λένε όχι στην εξαγορά από τους Κινέζους και είναι τώρα εναντίον του, και οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του είναι επίσης δύσπιστες και αρνητικές στο στο να αγοράσει ή τουλάχιστον να βάλει το πόδι της η Κίνα στην πόρτα όπου είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας και είναι οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο ολόκληρης της Βόρειας Γερμανίας. . τότε πρέπει να πάρει πολύ στα σοβαρά ο Σόλτς τις προειδοποιήσεις.

Γενικά, μπορεί κανείς να δει από το παράδειγμα της Ρωσίας πόσο επικίνδυνοι είναι οι δεσμοί υποδομής με μεμονωμένα κράτη. Θα πρέπει να μάθουν τι σημαίνει εξάρτηση και να το αξιολογήσουν με τον ίδιο τρόπο όσον αφορά την Κίνα. Ναι μεν το εμπόριο με την Κίνα είναι σημαντικό για την οικονομία , αλλά θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες. Δεν μπορεί η Κίνα να έχει αποκλειστικά οικονομικό συμφέρον στη συμφωνία για το λιμάνι.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι Γερμανοί ότι πολιτικά, η Κίνα δεν έχει μόνο οικονομικά σχέδια. Η Κίνα θέλει να επεκτείνει τη θέση ισχύος της παγκοσμίως. Και ότι η Κίνα έχει ένα διαφορετικό σύστημα από το δικό τους. Δεν έχουνε να κάνουνε με τη Γαλλία ή άλλες χώρες εδώ, αλλά με μια χώρα που έχει εντελώς διαφορετικές ιδέες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αντάλλαγμα η Κίνα ας μας πει κάποιος...ποια δικά της λιμάνια έδωσε για οικονομική υποδοχή άλλων;;;

Δεν θα έπρεπε αυτό που επιτρέπουν να κάνουν εδώ στην Δύση (Γερμανία-Ελλάδα/Πειραιάς κ.λ.π) στις κινεζικές εταιρείες, να μπορούν να το κάνουν και οι αντίστοιχες Γερμανικές ή Ελληνικές εταιρείες  σε λιμάνια στην Κίνα;;; Αυτό όμως μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...γιατί;;;

Η είδηση της επίσκεψης ΕΔΩ.... φυσικά ούτε λόγος για την προσπάθεια εξαγοράς μετοχών στο λιμάνι του Αμβούργου από την Κίνα....και τα υπόλοιπα.

Σας γράφαμε ΕΔΩ... ότι όποιος ενώσει Αρκτική με Μεσόγειο γίνεται ο Κυρίαρχος του Πλανήτη. Τώρα ας σκεφτείτε  πως μπορεί να ενωθεί το λιμάνι του Αμβούργου με την Μεσόγειο...Σας το είχαμε ξαναπεί ΕΔΩ, ότι όποιος ΕΝΩΣΕΙ Αρκτική και Μεσόγειο γίνεται ο Κυρίαρχος του Πλανήτη. Η πλωτή ένωση Αξιού-Μοράβα-Δούναβη είναι για να ΕΝΩΣΕΙ ΑΡΚΤΙΚΗ με ΜΕΣΟΓΕΙΟ για ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .