Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

Πόσοι γνωρίζουν ότι φορείς όπως η Google ή το Space X λειτουργούν ως παραρτήματα της CIA ή άλλων κυβερνητικών φορέων, σε περιοχές όπου δεν μπορούν να παρέμβουν ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως οι FT ΕΔΩ αναφέρουν ότι το Starlink το δορυφορικό δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες ίντερνετ στην Ουκρανία έπεσε. Ορισμένες από τις διακοπές οδήγησαν σε «καταστροφική» απώλεια επικοινωνιών τις τελευταίες εβδομάδες, γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενοι ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Θα έλεγα ότι ο Έλον Μασκ πρέπει να γίνει κατανοητός λίγο καλύτερα πριν πει κάποιος ότι ενεργεί μεμονωμένα. Ποια είναι η ακριβής θέση του;; Πόσοι γνωρίζουν ότι φορείς όπως η Google

ή το Space X (που παρεμπιπτόντως συνδέονται με κάποια αρχή), λειτουργούν ως παραρτήματα της CIA ή άλλων κυβερνητικών φορέων, σε περιοχές όπου δεν μπορούν να παρέμβουν ;;

Υπάρχουν 150 άτομα σε ΟΛΟΝ τον κόσμο που διοικούν τον κόσμο. Δίνουν εντολές και κατευθύνουν τα γεγονότα. Όλοι οι πολιτικοί είναι μαριονέτες τους. Τελεία και παύλα. Αυτά τα 150 άτομα ελέγχουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πλανήτη. Αυτά τα 150 άτομα ελέγχουν την ροή των χρημάτων σε όλον τον πλανήτη ....και ΔΕΝ είναι επιχειρηματίες της τεχνολογίας όπως ο Ίλον Μάσκ.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα άτομο όπως ο Ίλον Μάσκ μπορεί να έχει τόση δύναμη χωρίς να συνδέεται με κάποιο δίκτυο, στενό κύκλο, ή κρατικό-στρατιωτικό-βιομηχανικό κλάδο.Οι μεγάλες τραπεζικές οικογένειες δεν είχαν αυτήν την ιδιότητα τουλάχιστον από τους Ναπολεόντειους πολέμους (φυσικά σκέφτομαι και τους Ρότσιλντ μεταξύ άλλων);; Και στις μέρες μας, οι BlackRock, Vanguard και άλλες Slate Street δεν είναι οι πραγματικοί κύριοι του κόσμου, ακόμη και σε στρατιωτικό επίπεδο;;

Δευτερεύων προβληματισμός: σε αυτό το πλαίσιο, ο φτιαχτός και ελέγχόμενος εθνικισμός μου φαίνεται ότι είναι ένα πολιτικό κίνημα  ή ακόμα καλύτερα μια παγίδα σφετερισμού και ελέγχου του πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ εθνικισμού  (βλ. πρόσφατο παράδειγμα με την τηλεκατευθυνόμενη Meloni στην Ιταλία)  για να ναρκοθετήσουν την όποια αντίδραση των εθνικά σκεπτόμενων ατόμων εν τη γέννεση της.

Υ.Γ Για μένα η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν έχουν κρατικές δομές διαφορετικές από τις δυτικές. Ωστόσο, φαίνεται να πολιορκούνται και να αλώνονται από μέσα και τείνουν όλο και περισσότερο να υιοθετούν βορειοκορεατικές μεθόδους για να προστατευτούν. Σε αυτές τις χώρες δεν νομίζω ότι οι ιδιωτικές δυνάμεις έχουν το πάνω χέρι μέχρι στιγμής, εκτός, όπως πάντα, οι μυστικές εταιρείες που εξυπηρετούν εγκάρσια συμφέροντα, αλλά μου φαίνεται, σε μικρότερο βαθμό αυτό. Θα ήταν ενδιαφέρον να μελετήσουμε τις σχέσεις μεταξύ αυτών των μυστικών κοινωνιών/υπηρεσιών της Κίνας, της Ρωσίας ή του Ιράν και εκείνων της Δύσης και σε ποιο βαθμό τα «εγκάρσια συμφέροντά» τους βρίσκονται σε συνέργεια. 

ΟΛΑ  είναι παγιδευμένα και ο εχθρός του εχθρού μου σπάνια είναι ο καλύτερός μου φίλος. Δεν έχουμε μόνο έναν εχθρό σήμερα και αυτοί που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον σαν εχθρό σήμερα , συχνά χάιδευαν ο ένας τον άλλον στην πλάτη χθες. Εμπιστοσύνη μπορεί να δοθεί μόνο σε αυτούς που πραγματικά γνωρίζουμε σε βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .