Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Google: Ο τρόπος που μπορούμε να αφαιρέσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα από τη μηχανή αναζήτησης

αναζήτηση-google-99003667

Για πρώτη φορά, ο τεχνολογικός κολοσσός δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να «εξαφανίσουν» τα προσωπικά τους στοιχεία από τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας.

Η νέα αυτή λειτουργία απορρήτου έχει ήδη, ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά σε συγκεκριμένες χώρες των ΗΠΑ καθώς και στην Ευρώπη. Πιο αναλυτικά, ορισμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ένα νέο εργαλείο της Google, το οποίο φέρει την ονομασία «κατάργηση αποτελεσμάτων» (remove result button).


Η εν λόγω λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να καταργήσουν, σε περίπτωση που το επιθυμούν, προσωπικά δεδομένα, όπως είναι παραδείγματος χάρη, ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση κατοικίας ή το email τους, από τη Google.

Στο εξής μάλιστα, θα μπορούν να ζητήσουν την αφαίρεση ακόμη και αποτελεσμάτων που περιέχουν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών ακόμη και ιατρικά αρχεία.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει και η ίδια η εταιρεία, πως η αφαίρεση των εν λόγω προσωπικών στοιχείων από τη μηχανή αναζήτησης της Google, δεν συνεπάγεται κατάργησή τους από ολόκληρο το διαδίκτυο. Σε περίπτωση επομένως, όπου οι χρήστες επιθυμούν τα στοιχεία τους να αφαιρεθούν εξ ολοκλήρου από το διαδίκτυο θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με τις ιστοσελίδες που τα φιλοξενούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.