Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

H Κομισιόν επιδιώκει την πώληση λαδιού χύμα στην ΕΕ!

H Κομισιόν επιδιώκει την πώληση λαδιού χύμα στην ΕΕ!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Στην αποκάλυψη ότι, η Κομισιόν προσανατολίζεται να εγκρίνει την χύδην πώληση ελαιόλαδου στην ΕΕ, προέβη, με σημερινή της γραπτή ερώτηση, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Silvia Sardone!

Όπως αναφέρει, η Κομισιόν έχει ήδη προτείνει την τροποποίηση του σχετικού εκτελεστικού κανονισμού, με απώτερο σκοπό να εγκρίνει τη χύδην πώληση ελαιόλαδου, γεγονός που έχει

προκαλέσει ανησυχία στους ανά την Ευρώπη ελαιοπαραγωγούς.

Όπως δε υπογραμμίζει, παρόλο που οι ενώσεις λένε ότι η κίνηση δεν θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συσκευασίας, καθώς το προϊόν θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να διανέμεται σε μεμονωμένες φιάλες στα καταστήματα, οι αγρότες υποστηρίζουν ότι η πώληση ελαιόλαδου χύμα θα αυξήσει τον κίνδυνο απάτης, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η ποιότητα και δεν θα υπήρχε καμία εγγύηση ότι, αυτό που αναγράφεται στην ετικέτα αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο της φιάλης. Οι ενώσεις λένε ότι η κίνηση δεν θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συσκευασίας, καθώς το προϊόν θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να διανέμεται σε μεμονωμένες φιάλες στα καταστήματα.

Ρωτάει δε την Κομισιόν, αν σκοπεύει να προχωρήσει στην έγκριση της πώλησης χύμα ελαιόλαδου και πώς σχεδιάζει να διασφαλίσει την ποιότητα του προϊόντος

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/h-komision-epidioki-tin-polisi-ladiou-xima-stin-e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.