Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Mνημόνιο συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΙΒΥΚΗ ΑΟΖ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου, η Τουρκία και η Λιβύη προχώρησαν σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες. Η συμφωνία επισημοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη χώρα της Αφρικής.

Σχετικά με τη συμφωνία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter: «Συζητήσαμε τα βήματα προς μια πολιτική λύση και τις σχέσεις μας με τον Πρωθυπουργό Ντιμπέιμπα. Υπογράψαμε Μνημόνια Συναντίληψης στους τομείς των Υδρογονανθράκων και του Πρωτοκόλλου».

Η πολυπληθής τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Yunus al-Menfi, τους Αντιπροέδρους του Προεδρικού Συμβουλίου Abdullah al-Lafi και Musa al-Koni, τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Abdulhamid Dibebebe και τον Πρόεδρο του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Khalid al-Mishri.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .