Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Mνημόνιο συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΙΒΥΚΗ ΑΟΖ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου, η Τουρκία και η Λιβύη προχώρησαν σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες. Η συμφωνία επισημοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη χώρα της Αφρικής.

Σχετικά με τη συμφωνία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter: «Συζητήσαμε τα βήματα προς μια πολιτική λύση και τις σχέσεις μας με τον Πρωθυπουργό Ντιμπέιμπα. Υπογράψαμε Μνημόνια Συναντίληψης στους τομείς των Υδρογονανθράκων και του Πρωτοκόλλου».

Η πολυπληθής τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Yunus al-Menfi, τους Αντιπροέδρους του Προεδρικού Συμβουλίου Abdullah al-Lafi και Musa al-Koni, τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Abdulhamid Dibebebe και τον Πρόεδρο του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Khalid al-Mishri.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.