Σάββατο, Οκτωβρίου 22

Online ψυχοθεραπεία από το σπίτι με τον Γρηγόρη Βασιλειάδη

Online ψυχοθεραπεία από το σπίτι με τον Γρηγόρη Βασιλειάδη

Είναι δυνατόν ο άνθρωπος, αυτό το κοινωνικό και εύστροφο ον, να δυσκολεύεται να βγει και να κινηθεί στους ρυθμούς του έξω κόσμου; Και όμως γίνεται. Οι συνεχείς περιβαλλοντικές καταστροφές, οι σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις στο εσωτερικό των κρατών αλλά και μεταξύ των χωρών, η παγκόσμια οικονομική κρίση και η πανδημία είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν καταστήσει το εξωτερικό περιβάλλον επικίνδυνο και εχθρικό. 

Μια τέτοια νοοτροπία έχει γόνιμο έδαφος για να επεκταθεί σαν ζιζάνιο και να μολύνει τον τρόπο σκέψης καθενός με αρνητισμό και νιχιλισμό, φέρνοντας εντάσεις σε μέρη που ο άνθρωπος θεωρούσε ασφαλή, όπως το σπίτι του, το μυαλό και η ψυχή του. Η σημαντική αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που αξιοποιούν τις online υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται εδώ και χρόνια από το κέντρο ψυχικής υγείας Αυτογνωσία αποδεικνύει πως το συλλογικό τραύμα ενός ανοηματοδότητου και αγχωτικού κόσμου αιμορραγεί, και ότι η ανάγκη των μετανεωτερικών ανθρώπων να κατανοήσουν τι συμβαίνει γύρω τους και μέσα τους εντείνεται. Ο Δρ Γρηγόρης Βασιλειάδης ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής προσφέρει αυτήν την δυνατότητα σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται χωρίς να κάνουν ούτε ένα βήμα έξω από το σπίτι τους. Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά. 

Τι είναι η ψυχοθεραπεία;

Ψυχοθεραπεία ονομάζεται η μακρόχρονη διαδικασία συστηματικής αυτογνωσίας μέσω ατομικών και ομαδικών συνεδριών, κατά την οποία, μέσα από ουσιαστικό και εμπιστευτικό διάλογο μεταξύ ενός έμπειρου ειδικού ψυχικής υγείας και ενός επιθυμούντος θεραπευόμενου ο δεύτερος κατορθώνει να ανοιχτεί για τις σκέψεις και τις αναμνήσεις που τον βασανίζουν, να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους θέτει ο ίδιος άθελά του εμπόδια στην ομαλή ψυχική του ζωή και να μάθει τεχνικές για να τα ξεπεράσει. 

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιηθεί ότι κανένα συναίσθημα, ανασφάλεια ή τραύμα δεν είναι σοφό να υποτιμάται. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι, επειδή δεν έχουν βιώσει κάποιο συνταρακτικό τραύμα, δεν αξίζει να πάνε για ψυχοθεραπεία. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, αφού σκοπός της ψυχοθεραπείας είναι να ελαφρύνει τον κάθε άνθρωπο από το προσωπικό του βάρος και να του ανοίξει τον δρόμο προς μια πιο ευχάριστη, λειτουργική και γεμάτη νόημα ζωή. 

Σε ποιους απευθύνεται η online ψυχοθεραπεία;

Επομένως, η online ψυχοθεραπεία απευθύνεται πραγματικά σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν έναν έμπιστο ειδικό ψυχικής υγείας, όχι μόνο για να τους ακούσει χωρίς προκαταλήψεις, αλλά επίσης για να τους παρέχει στήριξη, ερμηνεία, επικοινωνία, και πρακτικές συμβουλές, ώστε να διαβούν τον δύσβατο δρόμο που ονομάζεται ζωή. 

Η δυνατότητα της online ψυχοθεραπείας έχει λύσει τα χέρια σε όσους επιθυμούν να κάνουν συνεδρίες με τον Δρ Γρηγόρη Βασιλειάδη αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να επισκεφτούν το γραφείο του. Αν διαμένετε στο εξωτερικό ή εκτός Αθηνών, αν έχετε κάποια αναπηρία που κάνει δύσκολες τις μετακινήσεις, ή νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια στο σπίτι σας, οι συνεδρίες μέσω Skype σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε το ψυχοθεραπευτικό σας ταξίδι προς την βαθύτερη κατανόηση και πιο αρμονική σχέση με τον εαυτό σας, ακόμα και σήμερα.

Γιατί πολλοί επιλέγουν τον Δρ Γρηγόρη Βασιλειάδη για online ψυχοθεραπεία;

Είναι γνωστό και απόλυτα νομιμοποιημένο να διακόψει κάποιος τις θεραπευτικές  συνεδρίες, αν δεν αισθάνεται ασφάλεια ή καλή χημεία με τον ψυχοθεραπευτή του. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά με τον Δρ Γρηγόρη Βασιλειάδη, γιατί οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να τον «γνωρίσουν» και να πειστούν για τη βαθιά γνώση του πάνω σε θέματα ψυχολογίας μέσα από την ενεργή παρουσία του στο διαδίκτυο. Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες του στο YouTube αποτελούν το ιδανικό μέρος για να ακούσει ο καθένας, όχι μόνο το ύφος και το στυλ του, αλλά και το επιστημονικό πνεύμα και την κοσμοθεωρία που συνέχουν την ψυχοθεραπευτική του θεωρία και πρακτική, πριν κλείσει την πρώτη του συνεδρία ψυχοθεραπείας.

Πλέον ο ψυχοθεραπευτής «έρχεται» στο σπίτι σας και σας βοηθά να κατακτήσετε το γνώθι σαυτόν και να απολαύσετε τη ζωή που πάντα ονειρευόσασταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .