Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Χριστούγεννα 2022: Ακρίβεια σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές τους

Κουραμπιέδες-και-μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία, ωστόσο οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι, καθώς η ακρίβεια “χτύπησε” και τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων.

Τόσο στα μελομακάρονα, όσο και στους κουραμπιέδες παρατηρούνται αυξήσεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, που φτάνουν και τα 2 ευρώ.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, σε φούρνο στον Γέρακα οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα κοστίζουν 14,90 ευρώ το κιλό από 12,90 ευρώ πέρυσι. Πρόκειται για μία αύξηση κοντά στο 15%, όταν οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 90%, όπως αναφέρει εργαζόμενη στο κατάστημα.

«Έχουμε πάει τις τιμές μας, φέτος, στα 14,90 ευρώ το κιλό. Πέρσι, ήταν 12,90 ευρώ το κιλό. Έχουμε ανεβάσει τις τιμές μας κατά 15% αν και οι πρώτες ύλες έχουν ανέβει από 40% έως και 90%. Ωστόσο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές για τους καταναλωτές και δεν πρόκειται να αυξηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.