Κυριακή, Νοεμβρίου 13

Η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της στους παράνομους μετανάστες – Έστειλαν «πακέτο» 234 άτομα στην Γαλλία

email sharing button

«Μιλούν για αλληλεγγύη, αλλά είμαστε μόνοι», τονίζει ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταϊάνι

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταϊάνι απέρριψε τις διαμαρτυρίες της γαλλικής κυβέρνησης σε ότι αφορά την απόφαση της Ρώμης όχι απλώς να απαγορεύσει την είσοδο 234 παράνομων μεταναστών που μετέφερε το πλοίο Ocean Viking, αλλά να τους στείλει και στην Γαλλία!

Είναι σαφές ότι η απόφαση της νέας ιταλικής κυβέρνησης να κλείσει τα ιταλικά λιμάνια γίνεται πράξη.

«Θέσαμε ένα πολιτικό πρόβλημα, το οποίο αφορά την αυξανόμενη μετανάστευση. Στην Ιταλία έφτασαν 90.000 ,μόνο εφέτος, υπάρχει μια αναλυτική έκθεση της Frontex η οποία αναφέρεται σε συμφωνίες ΜΚΟ με πλοία που σαλπάρουν από την Αφρική», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

«Την Δευτέρα πρόκειται να θέσουμε το θέμα στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, διότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή λύση. Μια λύση η οποία να εφαρμοστεί στην Αφρική, αποτρέποντας την αναχώρηση των πλεούμενων, κατάσχοντάς τα και καταστρέφοντας τις μηχανές τους», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Από την μεριά του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, πρόσθεσε: «η αντίδραση της Γαλλίας, σε ό,τι αφορά το αίτημα φιλοξενίας 234 παράνομων μεταναστών -την στιγμή που η Ιταλία, μόνον φέτος, υποδέχθηκε 90.000- είναι ακατανόητη. Γίνεται συνεχής αναφορά στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά, μέχρι τώρα η Ιταλία αντιμετώπισε μόνη της το όλο αυτό πρόβλημα και το σύστημα υποδοχής μας είναι σε μεγάλη δυσκολία».

Ο ίδιος έκρινε «απόλυτα ανεπαρκή» τον αριθμό των μετεγκαταστάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

pronews.gr

 balsamopsyxhs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .