Παρασκευή, Νοεμβρίου 4

Κάλεσμα της ΠΟΕΕΠ στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, ΌΛΕΣ και ΌΛΟΙ στην 24ωρη Απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022 για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά ανεργία, φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάσει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.Στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών το ξέρουμε καλά, η απληρωσιά είναι κανόνας. 

Στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ οι συνάδελφοί μας δίνουν έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στο πογκρόμ των απολύσεων διεκδικώντας την ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Έναν αγώνα κόντρα στις δυνάμεις καταστολής που κατοικοεδρεύουν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης αλλά και κόντρα στο νόμο-έκτρωμα Χατζιδάκη που θέλει να καταργήσει τη συλλογική δράση για να έλθουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Αγωνιστικά Διεκδικούμε 
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. 
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών διατροφής ευρείας κατανάλωσης (γάλα – άλευρα – ζάχαρη – λάδια κ.λ.π.) και ένδυσης.
  • Όχι στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας και διαγραφή των χρεών. 
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και του επιδόματος ανεργίας (600,00 ευρώ) για όλους τους ανέργους. 
  • Υπογραφή ισχυρών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους μαζικά να ενισχύσουν τις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν τα ταξικά σωματεία, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους, όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .