Σοκ και πολλά ερωτήματα δημιουργεί η τραγική ιστορία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με «θύμα» μια 29χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες.

Η κοπέλα από τον Πύργο Ηλείας, έπεσε θύμα βιασμού από 12 άντρες, έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να δώσει το μωρό της σε ίδρυμα.

Το δράμα της 29χρονης

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα «Πατρίς», όλα ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια, όταν το συγκεκριμένο κορίτσι μαζί με τον πατέρα της, την μητέρα της και τα οκτώ αδέλφια εκ των οποίων ορισμένα αντιμετώπιζαν επίσης νοητικά προβλήματα, ζούσαν σε χωριό του δήμου Πύργου.

Η μητέρα της 29χρονης σήμερα κοπέλας, μετά από κάποια χρόνια εγκατέλειψε την οικογενειακή της εστία αφήνοντας πίσω τον άνδρα της και τα παιδιά της να ζουν σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

Όταν μάλιστα, το σπίτι που έμεναν, γκρεμίστηκε, η οικογένεια στεγάστηκε σε μια αποθήκη του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα αφού οι όποιες ενέργειες έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα σπίτι για την διαμονή τους, ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα παρά τις προσπάθειες του προέδρου της κοινότητας.

Από τα εννιά αδέλφια, κάποια βρήκαν τον τρόπο και την δύναμη να ξεφύγουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς την ζωή τους, κάποια μάλιστα βρίσκονται στο εξωτερικό και κάποια άλλα κανείς δεν γνωρίζει τι απέγιναν, όμως ο πατέρας μαζί με δύο αγόρια και την κοπέλα που αναφέραμε έμειναν πίσω αντιμετωπίζοντας όλοι τους, νοητικά προβλήματα αλλά και αδυναμία να εξασφαλίσουν έστω τα βασικά για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Πριν έξι χρόνια, η 28χρονη εν μέσω ενός κυκεώνα προβλημάτων που αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει, γνώρισε το ακόμα πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής και την ασχήμια των ανθρώπων, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που επιχείρησαν να την βοηθήσουν και τους άνοιξε την καρδιά της, έπεσε θύμα βιασμού από 12 άνδρες οι οποίοι φορώντας κουκούλες ασέλγησαν στο κορμί της με αποτέλεσμα εκείνη να μείνει έγκυος και εννιά μήνες μετά να φέρει στον κόσμο ένα παιδάκι το οποίο σήμερα ζει σε ίδρυμα στην Αθήνα.

Έρμαιο ανδρών

Γνωρίζοντας τις συνθήκες διαβίωσής της, κάποιοι – όχι πολλοί – άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή της και θέλησαν να τη βοηθήσουν. Έτσι, η 29χρονη μετέβη στον Πύργο και ξεκίνησε η αναζήτηση μιας οικογένειας που θα μπορούσε να την περιθάλψει και να της προσφέρει ένα σπίτι και τα βασικά.

Αυτό έγινε, όμως τα προβλήματα δεν άργησαν εκ νέου να φανούν αφού η συγκεκριμένη κοπέλα μην έχοντας τη δύναμη αλλά και την ενσυναίσθηση να φροντίζει τον εαυτό της αλλά και να αποφασίζει για το σώμα και την σεξουαλική της συμπεριφορά, έγινε γρήγορα έρμαιο ανδρών που την εκμεταλλεύονταν και πολλές φορές της προσέφεραν χρήματα για να τη δελεάσουν, με την ίδια να μην έχει τη νοητική διαύγεια για να αρνηθεί.

Ενημερωμένη η Αστυνομία

Οι υποψίες για το δράμα που βίωνε – εν αγνοία της – η 29χρονη ξεκίνησαν όταν η οικογένεια που την φιλοξενούσε παρατήρησε κάποιες ύποπτες κινήσεις. Η κοπέλα έφευγε από το σπίτι και μόλις επέστρεφε μετά από ώρες, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν έτρεχε σε άσχημη κατάσταση στο μπάνιο προκειμένου να πλυθεί…

Παράλληλα, στην αντίληψη ανθρώπων που έχουν αναλάβει την φροντίδα της αλλά και την μεταφορά της σε κάποιο ίδρυμα, υπέπεσε διακίνηση πορνογραφικού υλικού από και προς την ίδια στο κινητό της, στην οποία εμπλέκονταν άνθρωποι που ήθελαν να κλείσουν ραντεβού μαζί της, στέλνοντας της μηνύματα με… κυνικό τρόπο!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», για όλα αυτά τα γεγονότα είναι ενημερωμένη και η Αστυνομία, ενώ αναμένονται καταθέσεις από άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση που βιώνει η 29χρονη και προσπαθούν να βρεθεί μια λύση.

Ωστόσο το ερώτημα που πλανάται στον αέρα είναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι ώστε να λάβει τέλος το δράμα που περνά η 29χρονη αλλά και η οικογένειά της.