Σάββατο, Νοεμβρίου 26

Ο απροσδόκητος λόγος υπερβολικών νοσηλειών για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2

Ο απροσδόκητος λόγος υπερβολικών νοσηλειών για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2

Ζήσης Ψάλλας

Τα ευρήματα από μια νέα μελέτη αποκαλύπτουν ότι ορισμένες απροσδόκητες καταστάσεις οδηγούν σε περισσότερες νοσηλείες σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

Η εμφάνιση της σιδηροπενικής αναιμίας, των διαταραχών ψυχικής υγείας και των γαστρεντερικών διαταραχών είναι οι κύριοι λόγοι για τις υπερβολικές νοσηλείες μεταξύ των ασθενών με διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Αυτό το εύρημα αντιμετωπίστηκε με κάποια έκπληξη από την επικεφαλής της μελέτης καθηγήτρια Dianna Magliano από το Baker Heart and Diabetes Institute στις ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε ξαναδεί αυτό το αποτέλεσμα να περιγράφεται στο παρελθόν», δήλωσε η Magliano. «Το βάρος της αναιμίας σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 ήταν μια από τις πιο εκπληκτικές παρατηρήσεις. Ενώ είναι γνωστό ότι ο διαβήτης μπορεί να συμβάλει στην αναιμία μέσω της μειωμένης απορρόφησης σιδήρου, της γαστρεντερικής αιμορραγίας και μέσω των επιπλοκών που προκαλούν αναιμία, ήταν απροσδόκητο να δούμε τη σιδηροπενική αναιμία ως μια τόσο χαρακτηριστική επιπλοκή του διαβήτη».

Για τη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από 456.265 άτομα με διαβήτη τύπου 2 που ήταν εγγεγραμμένα στο Εθνικό Σχέδιο Υπηρεσιών Διαβήτη μεταξύ 2010 και 2017, στις ΗΠΑ. Προηγούμενες μελέτες έχουν αξιολογήσει τις νοσηλείες ανά ομάδα ασθενειών, αλλά αυτή η μελέτη είναι η πρώτη του είδους της που εμβαθύνει στις ιδιαιτερότητες των νοσηλειών για άτομα που ζουν με διαβήτη τύπου 2.

Η σιδηροπενική αναιμία μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ζάλη, γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό και μπορεί να προκαλέσει επιπλέον στρες στην καρδιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η κύρια αιτία των υπερβολικών νοσηλειών για άνδρες που ζουν με διαβήτη τύπου 2 ήταν η κυτταρίτιδα, μια πολύ γνωστή επιπλοκή του διαβήτη. Άλλες γνωστές επιπλοκές που ευθύνονταν για μεγάλους αριθμούς υπερβολικών νοσηλειών ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια, η καρδιακή προσβολή και η στηθάγχη.

Ωστόσο, οι διαταραχές ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών άγχους, της κατάθλιψης και της σχιζοφρένειας, είχαν επίπεδα νοσηλειών που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν τις κορυφαίες παραδοσιακές επιπλοκές του διαβήτη.

«Αυτό που έδειξε η μελέτη μας είναι ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας για τις περισσότερες ιατρικές παθήσεις σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παθήσεων που δεν συνδέονται συνήθως με τον διαβήτη», δήλωσε η Magliano. «Αυτά είναι σημαντικά ευρήματα που καταδεικνύουν την ανάγκη αναθεώρησης της διαχείρισης του διαβήτη για να ληφθεί υπόψη η μεταβαλλόμενη εξάπλωση των επιπλοκών.

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .