Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ποιες είναι οι χώρες με τις υψηλότερες αλλά και τις χαμηλότερες συντάξεις


Οι χώρες με τις υψηλότερες αλλά και τις χαμηλότερες συντάξεις καταγράφονται σε πρόσφατη έρευνα.

Ο φετινός δείκτης Mercer CFA Institute Global Pension Index υποδεικνύει πως η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Δανία κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις υψηλότερες συντάξεις του κόσμου.

Τα συστήματα συνταξιοδότησης των τριών πρώτων χωρών της λίστας χαρακτηρίζονται από αυξημένη βιωσιμότητα και καλή διαχείριση, με υγιή ποικιλία μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων και «υψηλό επίπεδο ακεραιότητας», όπως τονίζει το report.

Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην 20η θέση των 44 χωρών της λίστας, ενώ η Πορτογαλία βρέθηκε στην 24η, το Μεξικό στην 29η και η Κίνα στην 36η. Η τελευταία τετράδα αποτελείται από την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, την Αργεντινή και την Ινδία οι οποίες, σύμφωνα με τη Mercer, έχουν σημαντικές αδυναμίες που πρέπει να καταπολεμηθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το report των αναλυτών της Mercer, οι ηλικίες συνταξιοδότησης πρέπει να αυξηθούν σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν τα προβλήματα του γηραιού πληθυσμού, του αυξημένου δημόσιου χρέους και των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων.

245824582β

.makeleio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.