Τετάρτη, Νοεμβρίου 2

Ποιες είναι οι χώρες με τις υψηλότερες αλλά και τις χαμηλότερες συντάξεις


Οι χώρες με τις υψηλότερες αλλά και τις χαμηλότερες συντάξεις καταγράφονται σε πρόσφατη έρευνα.

Ο φετινός δείκτης Mercer CFA Institute Global Pension Index υποδεικνύει πως η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Δανία κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις υψηλότερες συντάξεις του κόσμου.

Τα συστήματα συνταξιοδότησης των τριών πρώτων χωρών της λίστας χαρακτηρίζονται από αυξημένη βιωσιμότητα και καλή διαχείριση, με υγιή ποικιλία μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων και «υψηλό επίπεδο ακεραιότητας», όπως τονίζει το report.

Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην 20η θέση των 44 χωρών της λίστας, ενώ η Πορτογαλία βρέθηκε στην 24η, το Μεξικό στην 29η και η Κίνα στην 36η. Η τελευταία τετράδα αποτελείται από την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, την Αργεντινή και την Ινδία οι οποίες, σύμφωνα με τη Mercer, έχουν σημαντικές αδυναμίες που πρέπει να καταπολεμηθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το report των αναλυτών της Mercer, οι ηλικίες συνταξιοδότησης πρέπει να αυξηθούν σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν τα προβλήματα του γηραιού πληθυσμού, του αυξημένου δημόσιου χρέους και των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων.

245824582β

.makeleio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .