Τετάρτη, Νοεμβρίου 2

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΔΑΝΕΛΑΤΟ

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΣΤΙΓΜΗ - ΣΤΙΓΜΗ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΑ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΩΝ - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Σεμινάριο 4 συναντήσεων και σύνολο 12 ωρών με τον Παύλο Δανελάτο. Η μέθοδος των πέντε σημείων που περιέχεται και στο ομώνυμο σύγγραμμα του διδάσκοντα.

Το σεμινάριο θέτει το πρόβλημα που γνωρίζουμε όλοι: ο ηθοποιός έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την πρώτη πρόβα, έχει μελετήσει το έργο, το συγγραφέα, την εποχή κλπ, έχει αναλύσει το ρόλο του με το σκηνοθέτη και έχει πάρει οδηγίες για τα «θέλω» του, όταν όμως φτάνει η ώρα να βγει στη σκηνή για την πρόβα, δεν μπορεί να είναι

δημιουργικός. Αποτέλεσμα να μπλοκάρεται στα κλισέ και να βυθίζεται στο κοινότοπο. Κυρίως όμως να μένει καλλιτεχνικά και ψυχικά ανικανοποίητος. Πρόκειται για μια μέθοδο απόλυτα στοχευμένη στην πρόβα, και μάλιστα συγκεκριμένα και στην προετοιμασία στο σπίτι και στην πραγματοποίηση της στη σκηνή.

 

o ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ηθοποιός/άνθρωπος και ο ηθοποιός/ρόλος

Ο κόσμος και ο «κόσμος μου»

Η ενέργεια και οι ενέργειες

Πώς θα καταργήσουμε για πάντα τα «ευρήματα» και θα διασφαλίσουμε την πρωτοτυπία

Πώς θα ανακαλύψουμε το δικό μας πηγάδι των ενεργειών/συναισθημάτων

o ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πώς θα αναλύσουμε το κείμενο με βάση τα πέντε σημεία πριν την πρόβα

Πώς θα ενεργοποιήσουμε τη σκέψη μας με δημιουργικό τρόπο στην πρόβα και θα τη στρέψουμε θετικά προς το ζητούμενο

Πρακτική άσκηση πάνω στη συγκεκριμένη μεθοδολογία με θεατρικά κείμενα

 

• Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σκηνοθέτες, μαθητές δραματικών σχολών και θεωρητικούς του θεάτρου. Επίσης σε όλους όσους εμψυχώνουν ή καθοδηγούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

 

• Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα μοιραστούν θεατρικά κείμενα που θα χρησιμοποιηθούν στην πρακτική εφαρμογή των σημείων.

• Χρόνος Υλοποίησης: 10, 11, 17, 18 Δεκεμβρίου

(Σάββατα 6-9μμ / Κυριακές 3-6μμ)

• Διάρκεια Σεμιναρίου: 12 ώρες σε τέσσερις 3ωρες συναντήσεις.

• Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ/άτομο. Τα χρήματα προκαταβάλλονται και δεν επιστρέφονται σε περίπτωση αλλαγής ή απουσίας.

• Θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

• ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς, Λέοντος Σοφού 18, 5ος όροφος, τηλ: 2310528917

 

O Παύλος Δανελάτος είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου, κυρίως όμως δάσκαλος υποκριτικής πάνω από 30 χρόνια σε κάθε τύπου ομάδες. Είναι συνιδρυτής και Διευθυντής Σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς, στην οποία διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής. Έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη μέθοδο με τίτλο ΣΤΙΓΜΗ - ΣΤΙΓΜΗ όπου στοχεύει ιδιαίτερα στον τομέα της προετοιμασίας της πρόβας αλλά και της δημιουργικής σκέψης του ηθοποιού και την οποία έχει αποτυπώσει στο ομώνυμο σύγγραμμά του. Δημιούργησε το ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΗ ΒΥΘΟΥ που άφησε το ιδιαίτερο αποτύπωμά του στη θεατρική ιστορία της Θεσσαλονίκης και υπήρξε ο εμπνευστής και εκδότης της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΥΙΝΤΑ, της μοναδικής θεατρικής εφημερίδας στην Ελλάδα. Έχει σκηνοθετήσει σε ιδιωτικούς θιάσους, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΗ ΒΥΘΟΥ πάνω από 30 θεατρικές παραστάσεις και έχει πρωταγωνιστήσει αρκετές φορές σε θιάσους της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .