Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Πώς να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα από το συκώτι

Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι
Πώς να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα από το συκώτι

Πώς να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα από το συκώτι

Το σώμα μας μπορεί να αποθηκεύσει το μόλυβδο, οποίο ίσως καταναλώνουμε πίνοντας νερό βρύσης, που είναι μολυσμένο από τους μεταλλικούς σωλήνες.

Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε και άλλο πρόβλημα, Αμίαντος: Ένα άκρως επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό στα δίκτυα ύδρευσης ολόκληρης της Ελλάδας 

Γιατί είναι σημαντικό να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα από το σώμα σας;

Επειδή είναι τοξίνες: βλαβερές ουσίες που κάνουν κακό στα κύτταρα και μας αρρωσταίνουν. Τα περισσότερα από αυτά συνήθως συσσωρεύονται στο συκώτι και, μακροπρόθεσμα, προκαλούν αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι 

Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς μπορείτε να αποτοξινώσετε επαρκώς το συκώτι σας προκειμένου να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα, που μπορούν να βλάψουν όχι μόνο το συγκεκριμένο όργανο αλλά και τον εγκέφαλο, τα νεφρά, το έντερο και το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Γιατί λοιπόν να μην αρχίσετε να εφαρμόζετε από σήμερα τις παρακάτω απλές συστάσεις;

1. Γιατί είναι σημαντικό να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα βαρέα μέταλλα ταξινομούνται σε οργανικά και σε ανόργανα. Τα οργανικά προέρχονται από ορισμένα φάρμακα. Προσοχή όμως, καθώς οι συγκεκριμένες βλαβερές ουσίες περιέχονται επίσης σε προϊόντα όπως το οινόπνευμα και ο καπνός. Πρόκειται για συνήθειες που θα πρέπει να αποφεύγουμε για χάρη της υγείας και της ευημερίας μας.

Και ποια είναι τα βαρέα μέταλλα μη οργανικής προέλευσης; Οι αποκαλούμενες ανόργανες τοξίνες είναι οι ουσίες που λαμβάνουμε μέσω της τροφής και μέσω της μόλυνσης. Μερικές φορές και μόνο η εργασία σε κάποια χημική βιομηχανία ή σε χώρο διαχείρισης βαρέων μετάλλων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας.

Αργά ή γρήγορα θα υποφέρουμε, επειδή δεν αποβάλλουμε σωστά αυτές τις συσσωρευμένες τοξίνες από το σώμα μας. Και ξέρετε σε ποιο μέρος του σώματος συγκεντρώνονται αυτά τα βαρέα μέταλλα; Στο λεμφικό σύστημα και ιδιαιτέρως στο συκώτι, θέτοντας την υγεία σε κίνδυνο.

Λεμφικό σύστημα: Προφυλάσσει από λοιμώξεις, μικρόβια, άχρηστες ή τοξικές ουσίες 

2. Ποια είναι τα βαρέα μέταλλα που συνήθως συσσωρεύονται;

Είμαστε βέβαιοι ότι η παρακάτω πληροφορία θα σας προκαλέσει έκπληξη. Μερικές φορές, παρά τις προσπάθειές μας να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, καταλήγουμε να λαμβάνουμε τοξίνες σε καθημερινή βάση.

Η μόλυνση των πόλεων, το νερό που πίνουμε ή οι χημικές ουσίες που περιέχονται σε πολλές τροφές είναι οι συνηθισμένες πηγές τοξινών που μπορεί να μας αρρωστήσουν.

Παρακάτω δίνουμε μια μικρή λίστα των πιθανών πηγών αυτών των ουσιών:

 • Αρσενικό: Είναι η πιο βλαβερή ουσία για το σώμα. Ξέρετε που βρίσκεται συχνότερα; Στο νερό της βρύσης. Το πρόβλημα ξεκινάει με τη χρήση παρασιτοκτόνων και το φυσικό φιλτράρισμα. Πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα. Ερχόμαστε σε επαφή με άλλες πηγές μόλυνσης όταν εργαζόμαστε σε περιβάλλοντα που περιέχουν αυτήν την ουσία.
  Μόλυβδος: Συνήθως τον λαμβάνουμε μέσω των σωλήνων νερού καθώς και μέσω των παρασιτοκτόνων που είναι παρόντα σε ορισμένες τροφές, όπως στα λαχανικά.
  Υδράργυρος: Ξέρετε πώς καταναλώνουμε υδράργυρο; Μέσω μολυσμένων ψαριών και θαλασσινών.
  Κάδμιο: Το κάδμιο είναι παρόν σε πολλά γεωργικά λιπάσματα. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, καταλήγουμε να το καταναλώνουμε καθημερινά, μέσω των φρούτων και των λαχανικών που περιέχουν αυτό το βλαβερό βαρύ μέταλλο. Αν και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε υπερβολικά, εφόσον γενικά οι ποσότητες είναι πολύ μικρές, μακροπρόθεσμα όμως αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αποτοξινώνετε το σώμα σας.

Για περισσότερα Νερό-Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα 

Δεκατέσσερις θεραπευτικές τροφές για να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα

1. Ξεκινάτε κάθε μέρα τρώγοντας σκόρδο με άδειο στομάχι.

Απλώς πλύντε και ξεφλουδίστε ένα σκόρδο και στη συνέχεια χωρίστε το σε τρία μικρά κομμάτια για να τα φάτε μαζί με ένα ποτήρι νερό. Μην ανησυχείτε για τη δυνατή μυρωδιά. Αργότερα μπορείτε να πιείτε λίγο χυμό λεμονιού και θα εξαφανιστεί.

Έχετε επίσης την επιλογή της τσίχλας ξυλιτόλης για την καταπολέμηση της μυρωδιάς του σκόρδου στο στόμα σας. Αναμφίβολα, το ξεκίνημα της μέρας με την κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο απομάκρυνσης των βαρέων μετάλλων από το συκώτι σας.

Για το θέμα της μυρωδιάς υπάρχουν δύο τρόποι: Ή το κόβετε σε κομματάκια και το καταπίνετε χωρίς να το μασήσετε, ή αυτός!

Σκόρδο: Αποτοξινώνει το αίμα από τον μόλυβδο ΧΩΡΊΣ παρενέργειες 

2. Πικραλίδα:

Τι λέτε να πιείτε ένα υγιεινό τσάι ή έγχυμα πικραλίδας μετά το μεσημεριανό σας γεύμα; Είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την αποτοξίνωση του σώματος. Ο Δρ. Yong-Song Guan στη μελέτη του για την κατανάλωση φυτών και το ρόλο τους στην υγεία του συκωτιού, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, αναφέρει μεταξύ άλλων και την πικραλίδα.

Ταραξάκο: Ένα πολύ σημαντικό αποτοξινωτικό βότανο 

3. Νερό αγκινάρας:

Θα πρέπει να κάνετε αυτή τη θεραπεία δύο φορές τη βδομάδα για να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα. Για να φτιάξετε τη συνταγή, πάρτε δύο αγκινάρες και μαγειρέψτε τες σε ένα λίτρο νερό. Όταν μαλακώσουν, βγάλτε τες από το νερό. Μπορείτε να πίνετε αυτό το έγχυμα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Είναι εξαιρετικό! Προτείνουμε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού, κάνοντας το έγχυμα ακόμα πιο ωφέλιμο.

Αγκινάρα: Ασπίδα προστασίας για συκώτι, χολή και πεπτικό σύστημα 

4. Χλωρέλλα (Chlorella pyrenoidosa):

Είναι εξαιρετική για την αποτοξίνωση του σώματος από τα βαρέα μέταλλα. Πού τη βρίσκετε; Στα καταστήματα φυσικών τροφών ή σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Χλωρέλλα Chlorella Bulgaris – Ένα μαγικό φύκι – Ιδιότητες 

5. Χλωροφύλλη:

Μπορείτε επίσης να βρείτε εύκολα χλωροφύλλη στα καταστήματα φυσικών τροφών. Πρόκειται για μια εξαιρετική φυσική πηγή φροντίδας για το συκώτι και επίσης συμβάλλει στην αποτοξίνωση και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Χλωροφύλλη η θαυματουργή: Πάνω από 30 οφέλη 

6. Κόλιαντρο (κορίανδρο):

Από δω και στο εξής μην ξεχνάτε να προσθέτετε λίγα φύλλα κόλιαντρου στις σαλάτες και στις σούπες σας. Για ποιο λόγο; Επειδή βοηθάει στη φροντίδα του ανοσοποιητικού συστήματος και απομακρύνει τον υδράργυρο, το αλουμίνιο και το μόλυβδο από το σώμα.

Κολίανδρος: Αγχολυτικός, Αποβάλει Καρκινογόνα Χημικά & Βαρέα Μέταλλα 

7. Χυμός από γκρέιπφρουτ και πορτοκάλι:

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό συνδυασμό βιταμίνης C που μας βοηθάει να κάνουμε αποτοξίνωση από μέσα. Μπορείτε να πίνετε το χυμό αυτό κάθε πρωί. Θα τον λατρέψετε. Όπως αναφέρει ο καθηγητής Cristobal L. Miranda στην έρευνά του πως η βιταμίνη C βοηθά αρκετά και στην καταπράυνση φλεγμονών.

Παίρνετε αρκετή βιταμίνη C από τη διατροφή σας; 

8. Βρώμη:

Ακόμα μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό. Η βρώμη είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο, δύο μέταλλα που συμβάλλουν στη φροντίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βοηθούν στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.

Αρκεί να μην είναι η ίδια αιτία τοξίνωσης! Έρευνα: Καρκινογόνα δημητριακά γεμάτα χημικά 

9. Πλήρες ρύζι:

Ακόμα ένα δημητριακό πλούσιο σε ψευδάργυρο, το οποίο συμβάλλει στη φροντίδα της υγείας σας. Είναι επίσης γευστικό και εξαιρετικό για αποτοξίνωση.

Ψευδάργυρος: Συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού 

10. Ροδάκινο:

Αυτό το ζουμερό, γευστικό και δελεαστικό φρούτο περιέχει ένα φυσικό θησαυρό βιταμινών και μετάλλων, γεγονός που το καθιστά τέλειο για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.

11. Μπρόκολο:

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το μπρόκολο είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την αποτοξίνωση του συκωτιού. Όμως είναι σημαντικό να αγοράζετε μόνο βιολογικό μπρόκολο, που έχει μεγαλώσει χωρίς τη χρήση παρασιτοκτόνων.

12. Ωμό σπανάκι:

Το σπανάκι είναι πολύ πλούσιο σε χλωροφύλλη. Αν το τρώτε ωμό, θα ωφεληθείτε ακόμα περισσότερο από τις θαυμάσιες ιδιότητές του.

13. Φιστίκια Βραζιλίας (Bertholletia excelsa):

Είναι πεντανόστιμα! Και είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο, που είναι ιδανικές ουσίες για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.

Σελήνιο: Προλαμβάνει καρκίνο, άσθμα, καρδιακά, προστατεύει θυρεοειδή και νοητική υγεία 

14. Κρεμμύδι:

Φάγατε κρεμμύδι σήμερα; Το προσθέσατε στη σαλάτα σας; Να θυμάστε ότι το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε θείο, μια εκπληκτική ουσία που εξουδετερώνει βαρέα μέταλλα όπως το αλουμίνιο.

Κρεμμύδι: Ένα πραγματικό φάρμακο 

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσετε να απομακρύνετε τα βαρέα μέταλλα από το συκώτι σας.

Πηγή: meygeia.gr   

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Το θέμα ΔΕΝ είναι πρώτα να τα λαμβάνουμε ΕΆΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΎΓΟΥΜΕ, και μετά να προσπαθούμε να τα αποτοξινώσουμε. Η λύση είναι για μία ακόμη φορά η ΠΡΟΛΗΨΗ, το πως δηλαδή ΔΕΝ θα φτάσουν να μπουν στο σώμα μας..

γιατί δυστυχώς,

ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ, λοιπόν, ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΏΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΌΣ ΕΊΔΟΥΣ ΔΗΛΗΤΉΡΙΑ 

Αυτό μπορείτε να τα διασφαλίσετε με ένα απλό μεν αλλά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:

pistopoihseis_filtrou

ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΉΣΕΙΣ

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού.

Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε συχνά.

Το εξαιρετικά ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!! 

Ταυτόχρονα, ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης.

Κάτι ακόμη που εφαρμόζω και ίσως φανεί χρήσιμο και σε εσάς, καθώς δεν μπορούμε να γλυτώσουμε 100% από αυτήν την κατάσταση, είναι να αποτοξινώνω συχνά τον οργανισμό μου, ΑΛΛΆ με ασφαλή μέσα, όπως

Διατίθενται από την ιστοσελίδα μας επίσης

Όλα ως συμπληρώματα διατροφής (κάψουλα) για ισχυρή δραστικότητα και αποτελεσματικότητα. 

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!


Βιβλιογραφία

 • Gobierno de La Rioja. (n.d.). Metales pesado y salud. Gobierno de la Rioja https://www.larioja.org/medio-ambiente/es/calidad-aire-cambio-climatico/calidad-aire/red-biomonitarizacion-metales-pesados-rioja/salud-metales-pesados
 • Fernández-Fernández, F. J., González-González, C., Ameneiros-Lago, E., Martínez-Debén, F. S., Pía, G., & Sesma, P. (2002, March). Intoxicación crónica por plomo. In Anales de Medicina Interna (Vol. 19, No. 3, pp. 36-38). Arán Ediciones, SL. http://scielo.isciii.es/scielo.php?pid=S0212-71992002000300006&script=sci_arttext&tlng=en
 • OCU. (2019). Mercurio y pescado: recomendaciones de consumo. Organización de Consumidores y Usuarios https://www.ocu.org/alimentacion/alimentos/noticias/mercurio-en-pescado-un-problema-serio522454#
 • Rodríquez-Serrano, M., Martínez-de la Casa, N., Romero-Puertas, M. C., Del Río, L. A., & Sandalio, L. M. (2008). Toxicidad del cadmio en plantas. Revista Ecosistemas, 17(3). https://www.revistaecosistemas.net/index.php/ecosistemas/article/view/409
 • Ezeala, C. C., Nweke, I. N., Unekwe, P. C., El-Safty, I. A., & Nwaegerue, E. (2009). Fresh garlic extract protects the liver against acetaminophen-induced toxicity. The Internet Journal of Nutrition and Wellness, 7(1). http://ispub.com/IJNW/7/1/12515
 • Susnik, F. (1982). The present state of knowledge about the medicinal plant Taraxacum officinale Weber. Med Razgl, 21, 323-328.
  Ayán, N. L. Las virtudes de la alcachofa: De la huerta. https://www.fitoterapia.net/archivos/201306/alcachofera.pdf
 • Lanfer-Marquez, U. M., Barros, R. M., & Sinnecker, P. (2005). Antioxidant activity of chlorophylls and their derivatives. Food Research International, 38(8-9), 885-891. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996905000918
 • Abascal, K., & Yarnell, E. (2012). Cilantro—Culinary Herb or Miracle Medicinal Plant?. Alternative and Complementary Therapies, 18(5), 259-264. https://www.liebertpub.com/doi/pdf/10.1089/act.2012.18507
 • Fernández-León, M., Fernández-León, A., Lozano, M., Ayuso, M., GONZÁLEZ, J., & González-Gómez, D. (2011). Antioxidantes naturales y capacidad antioxidante en Brassicas. Actas de Horticultura, 58, 191-194. http://www.sech.info/ACTAS/Acta%20nº%2058.%20XII%20Jornadas%20del%20Grupo%20de%20Horticultura/Cap%C3%ADtulo%204.%20Calidad%20y%20postcosecha/Antioxidantes%20naturales%20y%20capacidad%20antioxidante%20en%20Brassicas.pdf

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.