Τρίτη, Νοεμβρίου 1

Της Ιωάννας Υψηλάντη Από το "Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Ειρήνη", ένας διορισμένος γραφειοκράτης των...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
 

Από το "Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Ειρήνη",  ένας διορισμένος γραφειοκράτης των... Βρυξελλών, απ΄αυτούς που μαζεύονται, μια στο τόσο, για να επικυρώσουν και να υλοποιήσουν τις εντολές τραπεζιτών, βιομηχάνων, φαρμακοβιομηχανιών, έναντι αδράς αμοιβής και εξασφαλισμένης καλοζωϊας,  ο Γιοζέπ Μπορέλ, αποφάσισε ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για πολεμικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, για την αγορά όπλων, που θα στέλνονται στην Ουκρανία.


Ο διπλωμάτης κος Μπορέλ, προτίμησε τον δρόμο του πολέμου, αντί της διπλωματίας, για τους Ευρωπαϊκούς λαούς. και μάλιστα θεωρεί ότι έκανε μεγάλο κατόρθωμα, καθώς, όπως είπε, "έσπασε τα ταμπού, κάνοντας κάτι, που πριν θεωρούνταν αδύνατον"!
Είναι τόσο αδίστακτη όλη αυτή η δράκα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μπροστά στα γεωπολιτικά της συμφέροντα, οι έννοιες των λέξεων και των διεθνών νόμων κάνουν μια ωραιότατη κατακόρυφο και τα πόδια παίρνουν την θέση του κεφαλιού. Προσθέτουν και κάποια "πατριωτικά", κάποια "ανθρωπιστικά" και "δημοκρατικά" φληναφήματα και ιδού η Γκεμπελική προπαγάνδα!
Υπάρχουν, όμως, συγκεκριμένες διεθνείς Συμβάσεις, για τον τομέα του ελέγχου των όπλων και του ανθρωπιστικού δικαίου. Και είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ που επεδίωξαν την υιοθέτηση αυτών των συμφωνιών, οι οποίες πλέον παραβιάζονται με τον πιο κακόβουλο Μπορελικό τρόπο.
Συγκεκριμένα:
- Συγκεκριμένα, το άρθρο 7 (VII) της Διεθνούς Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων αναφέρει:
"Οι αρχές που εξάγουν(όπλα), θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την πιθανότητα ότι όπλα ή εξοπλισμός:
- θα προάγει ή θα βλάψει την ειρήνη ή την ασφάλεια.
- μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
- θα πραγματοποιηθεί, ή θα διευκολυνθεί η διάπραξη σοβαρής παραβίασης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
— για την πραγματοποίηση,  ή την διευκόλυνση της διάπραξης μιας πράξης που αποτελεί αδίκημα βάσει διεθνών συμβάσεων ή πρωτοκόλλων σχετικά με την τρομοκρατία ή το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα στο οποίο το κράτος εξαγωγής είναι μέρος, και επίσης να λαμβάνει υπόψη τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν αυτά τα όπλα για τη διάπραξη σοβαρών πράξεων βίας λόγω φύλου, ή βίας κατά γυναικών και παιδιών.
(Πόσες γυναίκες και παιδιά σκοτώνουν τα Ευρωπαϊκά και αμερικανικά, Καναδικά και Αυστραλιανά όπλα, ακόμη και σήμερα, στο Ντονμπάς;; Πόσοι γέροντες καίγονται ζωντανοί, από τις ρουκέτες τους;;)
-Το ίδιο άρθρο 7, παράγραφος 3, προβλέπει ότι εάν, αφού προβεί σε μια τέτοια εκτίμηση και λάβει υπόψη τα διαθέσιμα μέτρα μετριασμού του κινδύνου, το Κράτος- Μέρος εξαγωγής διαπιστώσει ότι υπάρχει πρωταρχικός κίνδυνος οποιασδήποτε από τις δυσμενείς επιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 7, παράγραφος 1, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να πραγματοποιήσει εξαγωγική πράξη.
-Το άρθρο 6 (VI) ορίζει ρητά ότι το κράτος εξαγωγής δεν πρέπει να επιτρέπει τη μεταβίβαση όπλων «εάν η μεταφορά αυτή παραβιάζει τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις ή εάν το κράτος γνωρίζει ότι αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη πράξεων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και ορισμένων εγκλημάτων πολέμου".
Η Δύση αγνοεί επίσης τις συνθήκες που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση της πτώσης των όπλων της, στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων. (Τα πουλάνε οι Ουκρανοί, σε τέτοιες ομάδες, μέσω του σκοτεινού διαδικτύου).
Αυτά περιλαμβάνονται και στο ψήφισμα 62/40 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών «Πρόληψη της παράνομης μεταφοράς, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του MANPADS» του 2007 και «Στοιχεία για τον έλεγχο των εξαγωγών του MANPADS» του 2003, που συμφωνήθηκε βάσει του Διακανονισμού Wassenaar σχετικά με τους ελέγχους εξαγωγών των συμβατικών όπλων, αγαθά και τεχνολογίες "διπλής χρήσης".
Όλα αυτά δεν τα ξέρει ο φυτευτός Ευρωπαίος διπλωμάτης και σύσσωμη η Δύση, που βοηθάει το ΟυκροΡάιχ και στην κατασκευή "βρώμικης βόμβας", για να κατηγορήσει την Ρωσία και να εξαπολύσει τον πυρηνικό όλεθρο;;
Λες και ο Πούτιν δεν έχει ολοκάθαρες βόμβες, αν ήθελε να τις χρησιμοποιήσει!

 http://www.press-gr.com/2022/10/blog-post_603.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .