Πέμπτη, Νοεμβρίου 10

Τι να κάνετε για να ζήσει περισσότερο ο σκύλος σας

Τι να κάνετε για να ζήσει περισσότερο ο σκύλος σας

Η μακροζωία τους σκύλου σας δεν εξαρτάται μόνο από τα γονίδιά του. Θα πρέπει να βοηθήσετε και εσείς, ώστε να μπορέσετε να περάσετε με τον τετράποδο φίλο σας όσο γίνεται περισσότερο καιρό.

«Τα περισσότερα σκυλιά ζουν κατά μέσο όρο 10 έως 14 χρόνια, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ζήσουν περισσότερο ή λιγότερο. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι εμείς και οι σκύλοι έχουμε πολλές γενετικές ομοιότητες, συμπεριλαμβανομένης της προδιάθεσης

για καρκίνο που σχετίζεται με την ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα πράγματα που μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να κάνουμε για να είμαστε πιο υγιείς, μπορεί να βοηθήσουν και τα σκυλιά μας», γράφει σε δημοσίευσή της η Jacqueline Boyd, λέκτορας Επιστήμης των Ζώων στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent.

Η ίδια προτείνει 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ώστε να του προσφέρετε τη δυνατότητα να ζήσει περισσότερο και καλύτερα. 

1. Ελέγχετε το βάρος του

Η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικούς βάρους είναι σημαντικός παράγοντας μακροζωίας και ότι τα παραπανίσια κιλά και η παχυσαρκία επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία του ανθρώπου. Το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά την ποσότητα και την ποιότητα της τροφής που προσφέρετε στο κατοικίδιό σας, ώστε να μην πάρει υπερβολικό βάρος. 

2. Πηγαίνετε καθημερινά βόλτα

Η φυσική δραστηριότητα έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχολογική υγεία τόσο τη δική σας όσο και των σκύλων σας, καθώς βοηθά στη διαχείριση του σωματικού βάρους. 
Ειδικά για σκύλους με περιορισμένη κινητικότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες μορφές άσκησης, όπως η υδροθεραπεία, που γίνεται σε ειδική δεξαμενή ή πισίνα για κατοικίδια. 

3. Διδάξτε του νέα κόλπα

Είναι σημαντικό να φροντίζετε να διατηρείτε το μυαλό του σε... φόρμα, όπως κάνετε και με το σώμα του. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Σε αντίθεση με τη διαδεδομένη πεποίθηση, μπορείτε να διδάξετε νέα κόλπα σε ένα γέρικο σκυλί, απλώς χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια.

4. Αποκτήστε δέσιμο μαζί του

Το να περνάτε χρόνο με τον τετράποδο σύντροφό σας και να μοιράζεστε μαζί του ευχάριστες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εδραιώσετε τον δεσμό σας.

5. Μην παραλείπετε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο

Ο τομέας της κτηνιατρικής έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά στην πρόληψη και στη διαχείριση των προβλημάτων υγείας των σκύλων. Τα προγράμματα εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης μειώνουν σημαντικά τη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών τόσο σε σκύλους όσο και σε ανθρώπους (όπως π.χ. η τοξοκαρίαση, που μπορεί να μεταδοθεί από τα κόπρανα του σκύλου στον άνθρωπο).

Επίσης, οι τακτικοί έλεγχοι είναι σημαντικοί για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν προβλημάτων, όπως η οστεοαρθρίτιδα, που μπορούν να προκαλέσουν πόνο και να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ζωής του σκύλου σας.

 govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .