Δευτέρα, Νοεμβρίου 28

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ! ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ"...

Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Ο τέλειος τρόπος ρύθμισης των σχέσεων των ανθρώπων , ( σχέσεων αγαπητικής συνύπαρξης ) περιέχεται στο Ευαγγέλιο.

Με βάση αυτή την δογματική θέση, που είναι θεμελιώδες στοιχείο της παράδοσής μας, γίνεται επίκληση “ της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”στο προοίμιο του ισχύοντος Συντάγματός μας. 

Αυτό δείχνει ότι,  η σκέψη των συντακτών των διατάξεων του, προκειμένου να πετύχουν την σύνταξη κειμένου, που με επιτυχία θα διασφάλιζε την αρμονική συμβίωση στην κοινωνία, ήταν, τυπικά τουλάχιστον,  επηρεασμένη από την διδασκαλία του Κυρίου μας. 

 Αυτό βεβαιώνεται  από το περιεχόμενο της θεμελιώδους διάταξης του άρθρου 2  όπου ορίζεται ότι “ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας”και από το ότι ο  συνταγματικός νομοθέτης  την διάταξη αυτή την συμπεριέλαβε στο πρώτο τμήμα του κειμένου του συντάγματος που αναφέρεται στην μορφή του πολιτεύματος και προσέτι από το γεγονός ότι θέσπισε πως αυτή δεν υπόκειται σε αναθεώρηση.

Επομένως από το κείμενο του  προκύπτει ότι για το Σύνταγμα δεν υπάρχει τίποτα ιερότερο από τον άνθρωπο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .