Τρίτη, Νοεμβρίου 15

ΑΚΚΕΛ: «Ποια είναι τα πατριωτικά και αντικαθεστωτικά κόμματα για εκλογική συμμαχία;»

Πολλά γράφονται και λέγονται για «εκλογική συμμαχία πατριωτικών κομμάτων» αλλά χωρίς να αναφέρονται όλα τα στοιχεία για το τί συμβαίνει. Το ΑΚΚΕΛ είναι ενωτικό κόμμα και ήδη πρωτοστάτησε στην δημιουργία της ενωτικής Συμμαχίας «Ενωμένοι Έλληνες» για ισότιμη εκλογική συνεργασία, αλλά δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε άλλους να συμμαχήσουν με το ΑΚΚΕΛ ή την συμμαχία αν δεν το θέλουν.

Το ΑΚΚΕΛ βρίσκεται διαρκώς σε συζητήσεις με πολιτικά κόμματα και κινήσεις, αλλά και πληροφορείται για τις προσπάθειες που γίνονται να δημιουργηθεί συμμαχία πατριωτικών πολιτικών κομμάτων και κινήσεων, που έχουν σαφή αντικαθεστωτική προσέγγιση και προσανατολισμό, εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της βαρβαρότητας που προωθεί σε κάθε τομέα.

Πολλά πρόσωπα μέσα στο ΑΚΚΕΛ και στο χώρο γύρω του προέρχονται από παρόμοιες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν, ακόμη και πριν ιδρυθεί το ΑΚΚΕΛ, αλλά υπονομεύθηκαν και σταμάτησαν εκ των έσω από φυτεμένους καθεστωτικούς, που προκάλεσαν διασπάσεις μέχρι και ακύρωση της συμμετοχής σε εκλογές. Αναφέρουμε μετά τρεις ενδεικτικές περιπτώσεις γιατί το θέμα είναι μεγάλο.

Αυτή η εμπειρία εντοπισμού της υπονόμευσης, από άτομα που ξεπηδούν από τον καθεστωτικό υπόκοσμο, φωτίζει τους κινδύνους αντιπατριωτικής εσωτερικής αποσταθεροποίησης και διασπάσεων. Ακόμη και λίγο πριν την υποβολή των καταστάσεων υποψηφίων στον Άρειο Πάγο όπως έχει γίνει. Αυτό είναι βασικό εργαλείο του καθεστώτος για να ακυρώσει την εκλογική συνεργασία υγιών πολιτικών δυνάμεων και να παρουσιάσει ως μοναδικές επιλογές τις επιλογές που το ίδιο έχει διαμορφώσει.

Σήμερα, βλέπουμε μεν αυτό το καθεστώς να έχει αρχίσει να κλονίζεται στην Ελλάδα, ΗΠΑ κλπ. και να υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και μεταξύ υποστηρικτών και καθεστώτος, αλλά έχει ΗΔΗ φυτέψει διασπαστές και στον πατριωτικό χώρο. Το ΑΚΚΕΛ έχει ξεκαθαρίσει τί είναι και τί περιλαμβάνει ο πολιτικός και κοινωνικός χώρος που αναφέρεται ως  «πατριωτικός χώρος», όπως επίσης και τί ΔΕΝ είναι και τί ΔΕΝ περιλαμβάνει. Αρκετές αυτοχαρακτηριζόμενες «πατριωτικές» κινήσεις και κόμματα αποκαλύπτονται από το «ΔΕΝ»:

  • Όποιοι δεν είναι ασυμβίβαστα αντίθετοι με την γκανγκστερική βαρβαρότητα των Μνημονίων και δεν είναι υπέρ της εξάλειψης και θεραπείας κάθε προβλήματος που δημιούργησε, τότε ΔΕΝ είναι στον πατριωτικό χώρο, αλλά δουλεύουν για το καθεστώς. Ξεπλένουν τα προϊόντα ισχύος που επέβαλαν τα Μνημόνια.
  • Όποιοι υποστηρίζουν τον Υγειονομικό Ναζισμό, με κλειδώματα πολιτών και επιχειρήσεων, υποχρεωτικές ιατρικές ενέργειες στο σώμα των πολιτών, απαγόρευση θρησκευτικών πράξεων, πιστοποιητικά εμβολιασμού, φίμωση όσων διαφωνούν με αυτόν το Ναζισμό, απολύσεις και διαθεσιμότητα υγειονομικών και άλλων, διχασμό των πολιτών κλπ, ΔΕΝ είναι στον πατριωτικό χώρο, αλλά δουλεύουν για το καθεστώς.
  • Όποιοι τυφλά και φανατικά επιτίθενται κατά της Ρωσίας και δεν βλέπουν ότι όπως στοχοποποιημένοι είμασταν οι Έλληνες στο Πείραμα των Μνημονίων, τώρα στοχοποιημένοι είναι οι Ρώσοι (από όσα έμαθαν οι κοινοί εχθροί μας με το Πείραμα των Μνημονίων) ΔΕΝ είναι στον πατριωτικό χώρο, αλλά δουλεύουν για το καθεστώς. Η Ρωσία πολεμάει κατά του Ναζισμού στην Ουκρανία (και έπρεπε να πολεμάμε και εμείς όπως το ’40) διότι το 2014 το καθεστώς των ΗΠΑ με πραξικόπημα ανέτρεψε ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην Ουκρανία και εγκατέστησε τη Ναζιστική Χούντα του Ποροσένκο που τον διαδέχθηκε ο Ζελένσκυ.
  • Όποιοι δεν βλέπουν ότι αυτό που ονομάζεται «Δύση» και ιδίως οι ΗΠΑ έχουν διαβρωθεί και μεταλλαχτεί σε «Ατλαντισμό» (1) από τους Ναζί εγκληματίες και αξιωματούχους που διέσωσαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και (2) από τους Ανατολικογερμανούς Μπολσεβίκους της Στάζι που οι ΗΠΑ «αγόρασαν» μετά από την Ενοποίηση των Γερμανιών και τυφλά δένουν την Ελλάδα στον Ατλαντισμό (που είναι η ένωση αυτών των δύο) ΔΕΝ είναι στον πατριωτικό χώρο, αλλά δουλεύουν για το καθεστώς. «Η Ελλάδα» δεν ανήκει σε καμία Δύση δεν ανήκει πουθενά, είναι σημείο αναφοράς για την Ανθρωπότητα. Η βαρβαρότητα του Ατλαντισμού-Ευρωατλαντισμού προσπαθεί να την καταστρέψει οντολογικά ως πανανθρώπινο σημείο αναφοράς για να αλώσει και διαβρώσει την Ανθρωπότητα. Η Ελλάδα είναι κατεχόμενη περιοχή του Ατλαντισμού όπως ήταν κατεχόμενη το ’40 από τον Γερμανικό Ναζισμό.

Ο ψεύτικος και ανύπαρκτος διαχωρισμός “Αριστερά – Δεξιά”, που φέρνει πραγματικό διχασμό μέσα στον πατριωτικό χώρο, είναι ένα άλλο μέτωπο, το οποίο για το ΑΚΚΕΛ είναι ξεκάθαρο αλλά για αρκετούς είναι δύσκολο να αποδεσμευτούν. Είναι μία πραγματικότητα που υπήρχε μεν επί ψυχρού πολέμου για μερικές δεκαετίες, αλλά σήμερα είναι ανύπαρκτη και λειτουργεί μόνο διχαστικά αλλά και παραπλανητικά για να παγιδεύει ένα τμήμα του πατριωτικού χώρου που είναι αντίθετο με την παγκοσμιοποίηση και την καταστροφή ή υποταγή των εθνικών κοινωνιών και κρατών. Σήμερα δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά. Ο μοναδικός διαχωρισμός που είναι ορατός και αισθητός σήμερα είναι “Καθεστωτικός-Αντικαθεστωτικός” Οι καθεστωτικοί τούς παγιδεύουν συναισθηματικά χρησιμοποιώντας παλιές σχέσεις και συνεργασίες τους είτε με πρόσωπα που υπηρετούν το καθεστώς τώρα πια είτε με κόμματα που επίσης υπηρετούν το καθεστώς. Με αυτόν τον τρόπο κατακερματίζεται ο πατριωτικός χώρος αρχικά συναισθηματικά (παγιδευμένοι στα διαφορετικά πολιτικά-κομματικά “παρελθόντα” του καθενός) και μετά πολιτικά και κοινωνικά για να μην ενώνονται σε ενιαία πολιτική  και εκλογική δύναμη.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι ενταγμένη και ουσιαστικά κατεχόμενη από δύο υποτιθέμενες συμμαχίες οι οποίες όμως διαβρώθηκαν, εκφυλίστηκαν και έχουν πια διαφθαρεί: Η πολιτική συμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Αυτές οι δύο υποτιθέμενες συμμαχίες που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν την Ελλάδα να αποκτήσει καλύτερη ασφάλεια, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και δικαιοσύνη περιλαμβάνουν ΟΛΟΥΣ τους διαχρονικούς εχθρούς του Ελληνισμού! Δηλαδή, υποτίθεται ότι είμαστε σύμμαχοι με τα κυβερνώντα καθεστώτα σε χώρες-μέλη, τα οποία στο απώτερο μέχρι και άμεσο παρελθόν διαμόρφωσαν εχθρικά και έστρεψαν κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού άλλες χώρες που τότε ήλεγχαν (δεδομένου ότι οι εδαφικές εκτάσεις των κρατών έχουν αλλάξει) ή και χώρες που σήμερα είναι μέλη!!!

Θεμελιώδης λειτουργία και πολιτική ενέργεια του ΑΚΚΕΛ όταν συμμετάσχει στη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι η εξέταση των ωφελειών που έχουμε αποκομίσει από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με αυτά που έχουμε δώσει και χάσει εξαιτίας τους. Δεν είναι θέμα ιδεολογικό όπως το θέτει το ΚΚΕ, αλλά καθαρά “συμφεροντολογικό”  για τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Η τυφλή συμμετοχή ίσως είναι και προδοσία όπως έχουν οι συνθήκες σήμερα. Ο μόνος λόγος της συμμετοχής είναι για το εθνικό συμφέρον, για να κερδίσουμε. Αν δεν κερδίσαμε, είτε αλλάζουμε αυτές τις “συμμαχίες” για να αποζημιωθούμε για αυτά που χάσαμε μέχρι τώρα και να εξασφαλίσουμε ότι οι αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού και του ελληνικού λαού θα ωφεληθούν. Αν αυτό δεν γίνει αποφασίζουμε με δημοψήφισμα για τις επιλογές που υπάρχουν στις συνθήκες που τότε θα διαμορφωθούν και με τη γνώση που θα έχει αποκτήσει ο ελληνικός λαός μέχρι τότε για αυτές τις συμμαχίες.

Περιπτώσεις εκλογικής υπονόμευσης

Ενδεικτικά αναφέρουμε τρεις περιπτώσεις όπου διάφορα άτομα λειτούργησαν διασπαστικά και τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια πατριωτικών δυνάμεων, ξεκινώντας με την εμπειρία του ΑΚΚΕΛ το 2015 για να γίνει κατανοητό τί έχει δει το ΑΚΚΕΛ. Συμμετέχοντας σε συνασπισμό τριών κομμάτων, το ΑΚΚΕΛ είχε συν-εξουσιοδοτήσει τον τότε πρόεδρο του κόμματος “ΛΕΥΚΟ”, Κώστα Ντάλιο, για να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα συμμετοχής στον Άρειο Πάγο, πράγμα που ο τελευταίος δεν έκανε μέχρι τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 2015, που ήταν και η προθεσμία για τα κόμματα. Δεν λάβαμε μέρος σε εκείνες τις εκλογές και όπως μάθαμε μετά ο υπεύθυνος ωφελήθηκε σε διάφορους τομείς.

Πιο πριν, όταν η Ένωση Κεντρώων ήταν σε δημιουργία συμμαχίας με αρκετά άλλα κόμματα που συγκεντρώνονταν σε γραφείο κοντά στην Πανδρόσου, κοντά στα παλιά γραφεία της Πολιτικής Άνοιξης, η δράση ανθρώπου του Τζήμερου έφερε διάσπαση και  ακύρωση συμμετοχής. Όσοι πήγαιναν να συνεργαστούν έμεναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι ο Τζήμερος ήταν εκεί και ποτέ κανένας δεν κατάλαβε με ποιον τρόπο κατόρθωσε να τρυπώσει ένας τέτοιος άνθρωπος όπως και ο Χατζημαρκάκης από την Γερμανία, μέσα σε μία τέτοια συμμαχία που υποτίθεται ότι θα ήταν σε πατριωτική κατεύθυνση. Κάποια στιγμή λίγο πριν την προθεσμία για κατάθεση συμμετοχής των κομμάτων ο άνθρωπος του Τζήμερου, ο οποίος οπτικά και αισθητικά είχε μία αποκρουστική μορφή, εκτόξευσε προσβολές εναντίον αρχηγών κομμάτων και η συμμαχία διαλύθηκε. Με κάποιον τρόπο ο Τζήμερος και ο Χατζημαρκάκης κόλλησαν στον Βασίλη Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων και ο Τζήμερος αποτέλεσε έναν παράγοντα διάβρωσης της ΕΚ ώστε μετά από την είσοδο στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, το κόμμα συγκριτικά κατέρρευσε.

Σε άλλη εκλογική συμμαχία που άξονας ήταν η ΛΑΕ, το ρόλο του Τζήμερου τον έπαιξαν διεθνιστές και ορισμένοι ΠΑΣΟΚοειδείς (που μετά από λίγο καιρό στράφηκαν και εναντίον του Λαφαζάνη) οι οποίοι πάλι λίγο πριν από τις προθεσμίες όταν όλα τα κόμματα συγκεντρώθηκαν για να καταρτίσουν τις λίστες για τις εκλογές που ήταν χωρίς σταυρό προτίμησης αλλά με λίστα, είπαν ψυχρά σαν να κάνουν και χάρη, ότι έχουν ήδη καταρτίσει τις λίστες και αν θέλουν οι άλλοι να προσθέσουν κάνα-δυο υποψηφίους στην κάθε περιφέρεια, μετά από αυτούς που έχουν προσθέσει οι ίδιοι!!! Προφανώς υπήρξαν εκρηκτικές αντιδράσεις, διαλύθηκε η συμμαχία και η ΛΑΕ τελικά από μόνη της δεν κατόρθωσε να μπει στη Βουλή διότι ο λαός ήθελε συμμαχία και όχι “μοναχικά παιχνίδια”.

Από το ΑΚΚΕΛ ελπίζουμε ότι τα προηγούμενα αρκετά αναλυτικά στοιχεία δίνουν μία εικόνα για το τί έχουμε διαπιστώσει εμείς στην πράξη να γίνεται τα τελευταία χρόνια, τί υπονομεύσεις υπάρχουν και πώς προσπαθούμε τις συνεργασίες που θα κάνουμε να τις έχουμε με ανθρώπους και τρόπους, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα ή αν επαναληφθούν ο αντίκτυπος να είναι απειροελάχιστος για την πατριωτική εκλογική συνεργασία.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6996840866, 6984581480

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6996840866, 6984581480

akkel.president@gmail.comakkel.press@gmail.com

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.tiktok.com/@vakis_tsiompanidis

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

egerssi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .