Κυριακή, Νοεμβρίου 20

Χριστούγεννα με το «κουστούμι» γεμάτο από λεκέδες που δε βγαίνουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Χριστούγεννα με το «κουστούμι» γεμάτο από λεκέδες που δε βγαίνουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Του Mr. Don’t Look Up

Αν και κάποιοι (όχι όλοι) απ’ τους παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν με διαρροές να πείσουν ότι με λίγη υπομονή θα εξαφανιστούν οι δυσώδεις αναθυμιάσεις που εκλύονται από τα σκάνδαλα και τα προβλήματα που ταλανίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και καιρό (υποκλοπές, περίεργες απευθείας αναθέσεις, υποθέσεις τύπου Πάτση και Μαραβέγια, αποτυχία συγκράτησης της ακρίβειας με μέτρα – «φούσκα» όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», κ.α.)

με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα όλα δείχνουν ότι τα φετινά Χριστούγεννα δε θα είναι πολιτικά ευχάριστα για τον πρωθυπουργό και τους συν αυτώ. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει την εορταστική περίοδο με ένα «κουστούμι» γεμάτο «λεκέδες», που όπως φαίνεται δε βγαίνουν όποιο επικοινωνιακό «απορρυπαντικό» κι αν δοκιμάσουν οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοί του.

Η εικόνα της «άριστης» κυβέρνησης, με τον «άριστο» πρωθυπουργό, τους «άριστους» υπουργούς και τα «άριστα» χρυσοπληρωμένα golden boys ‘n girls που έχουν γεμίσει όλο το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με μια πρωτοφανούς μεγέθους, αριθμητικά, στρατιά παχυλά αμειβόμενων μετακλητών, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Τόσο το πολιτικό προφίλ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της κυβέρνησής του έχει «τσαλακωθεί» ανεπανόρθωτα, δεδομένου ότι οι αποκαλύψεις για τη σχέση αυτού του συστήματος με τις υποκλοπές -και σε συνδυασμό με την αδυναμία διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων, όπως της ακρίβειας- έχουν διαμορφώσει μια συγκεκριμένη άποψη (αρνητική για τους «άριστους») στη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Από τη μία πλευρά, το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), Μαργαρίτα Στενιώτη, ανέφερε πρόσφατα, αποτελεί «μέγα πολιτειακό και νομικό ζήτημα» και έχει λάβει διαστάσεις «συνταγματικής εκτροπής»! Από την άλλη, η ακρίβεια έχει φτωχοποιήσει δραματικά την έτσι κι αλλιώς ταλαιπωρημένη από τη δεκαετία των μνημονίων, πάλαι ποτέ ισχυρή μεσαία τάξη ενώ έχει οδηγήσει στα «Τάρταρα» τους οικονομικά αδύναμους.

Επιχειρήματα που δεν πείθουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει την τεράστια πολιτική φθορά που υφίσταται μέσα από την επίμονη παρουσίαση μιας «εικονικής πραγματικότητας». Για τις υποκλοπές, το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι «δε γνώριζε, δεν ήξερε, δεν άκουσε» αν και ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε από την πρώτη ημέρα της εξουσίας του την ΕΥΠ. Ενώ για την ακρίβεια, το σαθρό κυβερνητικό αφήγημα ρίχνει όλες τις ευθύνες στον Πούτιν με τους αρμόδιους υπουργούς (βλ. Άδωνη Γεωργιάδη) να μένουν σε μέτρα – «πυροτεχνήματα», όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», διεγείροντας ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη σε βάρος τους.

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων αναμένονται να μην είναι πολιτικά ευχάριστες για τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αποφασίσει εάν επιλέξει να κάνει τις εκλογές στην ώρα τους, με τον κίνδυνο δραματικής συρρίκνωσης των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ να είναι υπαρκτός όσο ποτέ άλλοτε, ή αν θα πάει στις κάλπες πρόωρα με στόχο να αποφύγει ενδεχόμενη κατάρρευση (βλ. «Αντιμέτωπη με το ‘’φαινόμενο’’ Τζένγκα η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Οι αποκαλύψεις θα δείξουν αν προλάβει τον Βαλεντίνo»).

Σε κάθε περίπτωση, οι φετινές γιορτές δε θα είναι οι ίδιες με αυτές των αμέσως προηγούμενων ετών. Ο πρωθυπουργός θα περάσει και τα Χριστούγεννα με ένα «κουστούμι» γεμάτο από λεκέδες που δε βγαίνουν και ο σάκος του Άγιου Βασίλη δε θα έχει δώρα αλλά ένα «πακέτο» έντονου προβληματισμού για το παρόν καθώς και για το ομιχλώδες μέλλον του στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .