Παρασκευή, Νοεμβρίου 4

Η βιταμίνη που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους από τα μάτια

  C Ryan/Invision/AP
GROOMING

Για να δείχνει το βλέμμα σου φωτεινό, ξεκούραστο και νεανικό, η λύση είναι μία κρέμα ματιών με βιταμίνη C.

Σίγουρα, η κόπωση και οι λίγες ώρες ύπνου παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων, δεν αποτελούν ωστόσο τις μοναδικές αιτίες. 

Θα το έχεις διαπιστώσει και εσύ. Μπορεί να είσαι ξεκούραστος, να έχεις απολαύσει έναν αναζωογονητικό ύπνο, κι όμως αυτό να μην αντανακλάται στο βλέμμα σου, με την περιοχή κάτω από τα μάτια να δείχνει ταλαιπωρημένη από μαύρους κύκλους και σακούλες. 

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως η κληρονομικότητα, το άγχος, η αφυδάτωση του οργανισμού, η κακή διατροφή.

Με τη σωστή περιποίηση ωστόσο αυτής της τόσο ευαίσθητης περιοχής του προσώπου μπορείς να δεις θαύματα στην εικόνα σου, αρκεί να χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν ώστε η δράση να είναι στοχευμένη.

Για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους, ο σύμμαχός σου είναι η βιταμίνη C ή αλλιώς L-ασκορβικό οξύ, που είναι ιδιαίτερα σημαντική (και) για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, καθώς προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική άμυνα, αφήνοντας το δέρμα πιο φωτεινό και υγιές.

Λίγα λόγια για τη βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, που εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, υπεύθυνες τόσο για τη γήρανση του οργανισμού όσο και για την εμφάνιση πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών. 

Έχει ενεργό ρόλο στην τόνωση και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και του δέρματος, καθώς συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου, στην επούλωση των πληγών, στην ανάπλαση της επιδερμίδας και στην απορρόφηση του σιδήρου.

Η συμβολή της στην υγιή όψη της περιοχής των ματιών 

Η βιταμίνη που βρίσκεται στα πορτοκάλια και στα εσπεριδοειδή, γνωστή και ως η βιταμίνη της νιότης, παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της νεανικής όψης του προσώπου, στη λάμψη του και στην εξάλειψη της κούρασης και της θαμπάδας.

Βοηθάει επίσης το βλέμμα σου να λάμψει. Απαλύνει την όψη των μαύρων κύκλων, μειώνει το πρήξιμο και καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης (λεπτές γραμμές και ρυτίδες), λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της.

4 κρέμες και οροί με βιταμίνη C για να σβήσεις τους μαύρους κύκλους

Για να δείχνει το βλέμμα σου φωτεινό, ξεκούραστο και νεανικό, η λύση είναι να εντάξεις στην καθημερινή σου περιποίηση (πρωί και βράδυ) μία κρέμα ματιών με βιταμίνη C.

Αν αυτή συνδυάζεται μάλιστα με καφεΐνη και βιταμίνη Κ, που στοχεύουν τα αιμοφόρα αγγεία για να αυξήσουν την κυκλοφορία και να μειώσουν το πρήξιμο ή με υαλουρονικό οξύ που σφραγίζει την υγρασία γύρω από την περιοχή και απαλύνει τις λεπτές γραμμές, θα έχεις ακόμα καλύτερα και πιο αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .