Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

Γιατί το γιαούρτι είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το αδυνάτισμα

Με τι να συνδυάσετε το γιαούρτι σας αλλά και πόσο να καταναλώνετε για να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για αδυνάτισμα. Γιατί το γιαούρτι είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το αδυνάτισμα | vita.gr

Το γιαούρτι αποτελεί μία από τις κορυφαίες θρεπτικές τροφές, συνώνυμη του αδυνατίσματος. Τα οφέλη αυτού του νόστιμου, κρεμώδους σνακ είναι πολλά, περιλαμβάνοντας την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, χάρη στα προβιοτικά που περιέχει ενώ αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για την απώλεια βάρους.

Πώς ενισχύει το γιαούρτι το αδυνάτισμα;

Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και, ανάλογα με το ποια θα επιλέξετε, μπορεί να έχει και κάποια χορταστικά καλά λιπαρά. Είναι ευέλικτο, οικονομικό και νόστιμο. Έρευνες μάλιστα, συνδέουν την κατανάλωση γιαουρτιού με μειωμένο ή βελτιωμένο σωματικό βάρος.

Μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τρεις μερίδες γιαουρτιού χωρίς λιπαρά σε καθημερινή βάση, ακολουθώντας μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων, έχασαν 61% περισσότερο λίπος και 22% περισσότερο σωματικό βάρος από άτομα που μόνο μείωσαν τις θερμίδες τους.

Τα άτομα που έτρωγαν γιαούρτι παρουσίασαν επίσης μια τεράστια μείωση 81% στο λίπος στην κοιλιά σε σύγκριση με την ομάδα που μόνο μείωσαν την πρόσληψη θερμίδων.

Με τι να το συνδυάσετε για μέγιστα αποτελέσματα

Αν σας αρέσουν οι μπανάνες, τότε έχουμε καλά νέα. Συνδυάστε το γιαούρτι με μια μπανάνα, που είναι λίγο πράσινη για να επωφεληθείτε από τις πρεβιοτικές ίνες που εμπεριέχει. Τα πρεβιοτικά τροφοδοτούν τα προβιοτικά, συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών που μπορεί να βρεθούν στο γιαούρτι σας.

Η κατανάλωση και των δύο μαζί μπορεί να υποστηρίξει ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες απώλειας βάρους. Και μην ξεχνάτε ότι οι φυτικές ίνες, μας κρατούν χορτάτους για περισσότερο, μειώνοντας έτσι τις θερμίδες που καταναλώνουμε.

Μια άλλη, εξίσου καλή επιλογή, είναι τα καρύδια που είναι γεμάτα χορταστικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Η συμπερίληψη καρυδιών στο γιαούρτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο μετά το γεύμα σας με γιαούρτι και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Για μια πιο γλυκιά νότα επιλέξτε τα φρέσκα φρούτα και αφήστε τις πρόσθετες πηγές ζάχαρης για να διατηρήσετε υπό έλεγχο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, χάρη στις φυτικές ίνες που περιλαμβάνονται σε αυτά.

Προσοχή με την μερίδα

Ενώ μπορεί να έχετε ενθουσιαστεί με το πόσο υγιεινό μπορεί να είναι το γιαούρτι για περισσότερους από έναν λόγους, όπως με όλα χρειάζεται μέτρο. Εκτός από τον έλεγχο της μερίδας σας, θα πρέπει να προσέξετε το γιαούρτι σας να μην έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά, που μπορεί να «σαμποτάρουν» τις προσπάθειές σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .