Τετάρτη, Νοεμβρίου 9

Γενική απεργία - Διαδηλώσεις: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Γενική απεργία - Διαδηλώσεις: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Στην «καρδιά» της πρωτεύουσας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί οι πολίτες που συμμετείχαν στις σημερινές 24ωρες κινητοποιήσεις. Οι διαμαρτυρόμενοι διαδήλωσαν κατά του κύματος ακρίβειας και της καθήλωσης των μισθών των εργαζομένων.

Λίγο πριν από τις 13:30 σημειώθηκαν επεισόδια μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ρίψεις μολότοφ και χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο, από πέτρα στο κεφάλι.

Η στιγμή που σημειώθηκαν τα επεισόδια:

 


Λίγο μετά από τις 14:00 οι πορείες και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας έλαβαν τέλος, ενώ περίπου στις 14:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στιγμιότυπα από τις συγκεντρώσεις:

 

 


Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων και συνδικάτων. Με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ άλλων. Στις κινητοποιήσεις λαμβάνει μέρος επίσης το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό - επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

 


Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων φοιτητικοί σύλλογοι άναψαν καπνογόνα. Λίγο μετά τις 11:30, η πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε μπροστά στη Βουλή.

 

Παρέμβαση φωτορεπόρτερ έξω από τη Βουλή:

Οι προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
  • Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
  • Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

https://www.zougla.gr/greece/article/sigentrosis-sto-kentro-tis-a8inas-2047348

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .