Σάββατο, Νοεμβρίου 19

Γιατί ο Έλον Μασκ χτίζει μια πόλη στην Αφρική;

Ήδη χτίζει μια πόλη που ονομάζεται Starbase κοντά στα σύνορα Μεξικού και Τέξας για τις φιλοδοξίες του για τον Άρη.

Hendri Steyn , έζησε στη Νότια Αφρική

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, αλλά εδώ είναι η εικασία μου.

Ο Έλον Μασκ είναι ονειροπόλος. Του αρέσει να σκέφτεται το αδύνατο, γιατί όχι;  Και τελικά τα καταφέρνει. Από γρήγορες, προσιτές, αυτόνομες μεταφορές στη Γη και στον Άρη μέχρι το γρήγορο Διαδίκτυο και τις νευρικές συνδέσεις, κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν.

Ήδη χτίζει μια πόλη που ονομάζεται Starbase κοντά στα σύνορα Μεξικού και Τέξας για τις φιλοδοξίες του για τον Άρη.

Ωστόσο, έχει επίσης σχέδια να χτίσει μια πόλη στη Μποτσουάνα (μια χώρα ακριβώς βόρεια της Νότιας Αφρικής που είναι γνωστή για το εκπληκτικό φυσικό της περιβάλλον και αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο). Η πόλη σχεδιάζεται να χτιστεί κοντά στην πρωτεύουσα, Γκαμπαρόνε, και οι αξιώσεις είναι για κάποιους σαν της Wakanda. Γίνεται επίσης λόγος για μια πόλη στη Νότια Αφρική, κοντά σε μια από τις πρωτεύουσες του Κέιπ Τάουν.Ο Musk θέλει να ονομάσει τη νέα του πόλη Neo-gardens και να την κάνει ένα λαμπρό παράδειγμα έξυπνης πόλης στην Αφρική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο αλλού. Θα είναι βιώσιμα πράσινο, τροφοδοτούμενο από την ηλιακή τεχνολογία του Μασκ (SolarCity
) και ενσωματώνοντας, από την αρχή, μερικές από τις μεγάλες του ιδέες όπως το να έχει 25% λιγότερους δρόμους από τις μέσες πόλεις, καθώς πιστεύει ότι «όλοι πρέπει να ζουν σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από όλα όσα χρειάζονται». Σχεδιάζει να χτίσει την πόλη από ρομπότ και όλες οι κατασκευές μικρότερης κλίμακας όπως αυτή των παραθύρων και των επίπλων να παράγονται τοπικά. Ολόκληρη η πόλη θα είναι πράσινη με την έννοια της ύπαρξης άφθονης φυτικής ζωής σε όλη την πόλη και οι κήποι στον τελευταίο όροφο είναι απαραίτητοι. Σκεφτείτε τη Σιγκαπούρη:

Στόχος του Μασκ είναι να εξαλείψει τη φτώχεια παγκοσμίως μακροπρόθεσμα και η δημιουργία πόλεων σαν αυτή είναι μια κίνηση προς αυτό το μέλλον. Τέτοιες πόλεις όχι μόνο θα προσφέρουν θέσεις εργασίας, αλλά θα διδάξουν σε μια ολόκληρη γενιά έναν νέο τρόπο ζωής. Όντας ο ίδιος Νοτιοαφρικανός, μπορώ να δω πώς αυτό θα μας οδηγήσει προς το είδος του ηλιακού πανκ μέλλοντος που αυτή η πόλη και πολλά από τα έργα του Μασκ φαίνεται να ωθούν τον κόσμο.

 https://www.quora.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .