Τρίτη, Νοεμβρίου 1

Για «δύσκολα και σκληρά χρόνια» προειδοποιεί τους Γερμανούς ο Φ.Σταϊνμάγερ

Ο Γερμανός πρόεδρος τόνισε ότι έχουν παρέλθει οι καιροί που έπνεε μόνο «ούριος άνεμος» για τη Γερμανία

Για «δύσκολα και σκληρά χρόνια» προειδοποιεί τους Γερμανούς ο Φ.Σταϊνμάγερ

Καμπανάκι κινδύνου για το δύσκολο μέλλον που περιμένει τη Γερμανία εξέπεμψε ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ καθώς με δήλωσή του αναφέρει πως μεγάλες δυσκολίες περιμένουν τους Γερμανούς τα επόμενα χρόνια.

«Έρχονται δύσκολα, σκληρά χρόνια. Το μερίδιο ειρήνης που μας αντιστοιχούσε έχει εξαντληθεί. Η Γερμανία μπαίνει σε μια εποχή έχοντας τον άνεμο κόντρα». περιέγραψε τη νέα πραγματικότητα για τη Γερμανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία ο Γερμανός στο 45λεπτο διάγγελμά του

προς το έθνος.

Συνέχισε, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, λέγοντας ότι παρήλθαν οι εποχές κατά τις οποίες έπνεε μόνο «ούριος άνεμος» για τη Γερμανία.

Η 24η Φεβρουαρίου, η ημέρα κατά την οποία άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία, σηματοδότησε ένα «τέλος εποχής» για την ειρήνη, την ευμάρεια και τη σταθερότητα, που για την Γερμανία θεωρούνταν δεδομένες. Πλέον η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «βαθιά κρίση», είπε.

Με την περιρρέουσα πολιτική και οικονομική ατμόσφαιρα, την ενεργειακή κρίση τον πληθωρισμό να συνθέτουν ένα περίπλοκο τοπίο, αλλά με με πρόσφατες τις εικόνες καταστροφής που είδε ο ίδιος ο πρόεδρος πριν από λίγες μέρες στο Κίεβο, ο Σταϊνμάγερ προσπάθησε να εμψυχώσει τους Γερμανούς. Τους κάλεσε να παραμείνουν ενωμένοι τα επόμενα χρόνια αν θέλουν να διασώσουν τα μεταπολεμικά κεκτημένα.

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα εποχή με φόβο ως ανυπεράσπιστοι. Χρειάζεται πνεύμα αντίστασης, χρειάζονται αντοχές» είπε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανία παραμένει οικονομικά ισχυρή με ένα στέρεο κοινωνικό κράτος, είπε, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην στήριξη του γερμανικού στρατού με το νέο Ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συγχρόνως «πρέπει να γίνουμε ικανοί να διαχειριζόμαστε κρίσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

pronews.gr στο Instagram

Αναγνώρισε, τέλος, το γεγονός ότι η Γερμανία μάχεται και με εσωτερικά διλήμματα καθώς από τη μια θέλει να στηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία, χωρίς όμως να γίνει ταυτόχρονα εμπόλεμο μέρος, ενώ από την άλλη θέλει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις αλλά να μην υποστεί και η ίδια τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .