Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Νοέμβρης ο μήνας των αναμνήσεων...--------Μαρίζα ΤσιτμήΝοέμβρης, μήνας περισυλλογής , μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια καινούρια αρχή και να σκεφτούμε όλα αυτά που έχουν αληθινή αξία στη ζωή μας.

Η μυρωδιά της βροχής, η αλμύρα της θάλασσας που έχει μείνει στα χείλη μας, το ζεστό χάδι του ήλιου που ζέστανε τα κορμιά μας, ο αποχαιρετισμός του καλοκαιριού θύμισες και μυρωδιές, που ξεσηκώνουν την παλίρροια του νου και μας ταξιδεύουν σε αναδρομές αλλοτινών εποχών σε πρόσωπα και καταστάσεις που μας σημάδεψαν τη ψυχή...

Νοέμβριος, μήνας που φιλοξενεί την αναπόληση, την νοσταλγία, την ανάμνηση....

Καταφύγιο της μελαγχολίας βρίσκουν τα πένθιμα μαβιά δειλινά του φθινοπώρου, που ηλεκτρίζουν τις ευαίσθητες ψυχές με φόρτιση για έντονες συναισθηματικές εξάρσεις...

Όλο αυτό το μελαγχολικό σκηνικό του Φθινοπώρου, μας φέρνει κατάθλιψη ...ο σκούρος σταχτής ουρανός έτοιμος ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει σε δάκρυα βροχής.

Θύμισες , μυρωδιές, ξυπνούν μνήμες από βαθύ λήθαργο και μας ταξιδεύουν σε άγονες γραμμές ...σε μέθη αισθήσεων και παραισθήσεων..

Περπατάς στους ατέλειωτους δρόμους της πόλης στρωμένους από κίτρινα πεσμένα φύλλα και σε κάθε σου βήμα ακούς το τρίξιμο των φύλλων κάτω από τα παπούτσια σου που μοιάζει κάτι σαν πένθιμη κραυγή πόνου... ήχος, που δηλώνει αποξένωση, χωρισμό , μοναξιά φθινόπωρου.

Παντού βλέπεις φύλλα να αιωρούνται στον αέρα έρμαια στις πνοές των ανέμων...


να δίνουν την τελευταία τους μοιραία παράσταση χορού πριν πέσουν στο υγρό χώμα της γης...νεκρά, σκηνικό που σου δημιουργεί ακόμη πιο οδυνηρή την δική σου αναπόληση..

Στη σκέψη σου ζωντανεύει το παρελθόν, σου 'ρχονται στο μυαλό άνθρωποι που πέρασαν κι έφυγαν από τη ζωή σου, μνήμες που πονούν, στιγμές που αναπολείς, και που τι δε θα 'δινες για να ξαναζήσεις εκείνες τις στιγμές... με εκείνους τους ανθρώπους....

Μνήμες συνυφασμένες με την βαριά ατμόσφαιρα του φθινοπώρου, κι αυτή η μονότονη μελαγχολική μελωδία της βροχής...σου φέρνει δάκρυα στα μάτια... ξέσπασμα ψυχής...

Μαρίζα Τσιτμή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.