Τρίτη, Νοεμβρίου 22

Τα σημάδια στο δέρμα που μας προειδοποιούν ότι δεν λειτουργεί καλά η καρδιά

Τα σημάδια στο δέρμα που μας προειδοποιούν ότι δεν λειτουργεί καλά η καρδιά

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη μερικούς από τους κοινούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα, η υψηλή χοληστερόλη και η σωματική αδράνεια.

Αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα μας (άλλος ένας πολύ καλός λόγος

για να επισκέπτεστε τακτικά τον δερματολόγο).

Κιτρινοπορτοκαλί κηρώδεις αναπτύξεις

Μπορεί να παρατηρήσετε ανώδυνα, κιτρινωπό-πορτοκαλί εξογκώματα ή αυξήσεις στο δέρμα. Αυτές οι αναπτύξεις μπορεί να είναι οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συχνά βρίσκονται γύρω από το πίσω μέρος των κάτω ποδιών, στη γωνία των ματιών ή στις γραμμές των παλαμών σας.

Αυτές οι αυξήσεις είναι εναποθέσεις χοληστερόλης που συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα σας. Ο δερματολόγος σας μπορεί να θεραπεύσει αυτές τις αναπτύξεις, αλλά πιθανότατα θα χρειαστείτε έλεγχο χοληστερόλης και πρόσθετη παρακολούθηση από έναν καρδιολόγο.

Μπλε ή μωβ χρώμα στο δέρμα

Όταν το αίμα σας δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο, μπορεί να κάνει το δέρμα σας να γίνει μπλε ή μοβ, σηματοδοτώντας μια απόφραξη σε ένα αιμοφόρο αγγείο σε αυτήν την περιοχή. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, το δέρμα και ο υποκείμενος ιστός μπορεί να πεθάνουν από την έλλειψη οξυγόνου που διοχετεύεται σε αυτό το αγγείο.

Σκασμένα, πρησμένα χείλη που συχνά αιμορραγούν

Σκασμένα, πρησμένα και αιμορραγικά χείλη, εξάνθημα ή πυρετός σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 μηνών έως 5 ετών μπορεί να είναι σημάδι της νόσου Kawasaki. Αυτή η ασθένεια επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία και οδηγεί σε φλεγμονή των στεφανιαίων αρτηριών. Εάν αντιμετωπιστεί εντός 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων, τα περισσότερα παιδιά αναρρώνουν χωρίς σοβαρά προβλήματα, ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Κόκκινες ή μωβ γραμμές κάτω από τα νύχια

Μοιάζει με θραύσμα, αυτό συνήθως δεν αποτελεί λόγο «συναγερμού». Ωστόσο, εάν συνοδεύεται από υψηλό πυρετό και αδύναμο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό, μπορεί να σηματοδοτήσει μια σοβαρή καρδιακή πάθηση.

Κόκκινος ή καφέ αποχρωματισμός στα πέλματα ή τις παλάμες


Όσοι έχουν λοίμωξη στην καρδιά ή στα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να εμφανίσουν κηλίδες στο κάτω μέρος του ενός ή και των δύο ποδιών ή τις παλάμες, όπως η μόλυνση που προκαλεί μολυσματική ενδοκαρδίτιδα. Σε αντίθεση με τα οζίδια Osler, αυτά τα σημεία είναι ανώδυνα. Αυτά τα σημεία δεν απαιτούν θεραπεία και θα εξαφανιστούν από μόνα τους σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες, ωστόσο η μόλυνση απαιτεί θεραπεία.

Τα νύχια που καμπυλώνουν προς τα κάτω και οι άκρες του δακτύλου είναι πρησμένες

Μπορεί να έχετε πρόβλημα με τους πνεύμονες, καρδιακή νόσο ή καρδιακή λοίμωξη, εάν υποφέρετε από πρησμένα άνω άκρα ή εάν τα νύχια σας λυγίζουν προς τα κάτω.

Εξάνθημα και πυρετός που δεν προκαλεί φαγούρα

Το εξάνθημα περιγράφεται ως επίπεδες κηλίδες με ανυψωμένες άκρες που συνοδεύονται από πυρετό. Εάν το παιδί σας εμφανίσει στρεπτοκοκκικό λαιμό, η γρήγορη αντιμετώπισή του είναι σημαντική. Όταν δεν αντιμετωπιστεί, ο στρεπτόκοκκος μπορεί να οδηγήσει σε ρευματικό πυρετό.

Πρήξιμο στους αστραγάλους και τις γάμπες

Πολλές καρδιακές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση υγρού στα πόδια προκαλώντας πρήξιμο, το οποίο μπορεί να επεκταθεί προς τα πάνω στο άνω μέρος του μηρού και της βουβωνικής χώρας.

Οι τακτικές επισκέψεις στον γιατρό σας είναι σημαντικές και μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση σοβαρών καρδιακών και καρδιαγγειακών παθήσεων. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες αλλαγές ή αυξήσεις στο δέρμα, κλείστε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας.

 govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .