Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Αυτά είναι τα οφέλη της κουρκουμίνης για τον εγκέφαλο – Πως θα αυξήσετε την απορρόφησή της

b018fd5ec8f1b90a1c8015900c2c2630_XL

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο, η κουρκουμίνη είναι παρέχει πολλά οφέλη για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υποστηρίξουμε την υγεία του εγκεφάλου και να ενισχύσουμε τη νευροπλαστικότητα καθώς μεγαλώνουμε.

Αυτοί περιλαμβάνουν την πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων,

τη σωματική δραστηριότητα και τα σταθερά ωράρια ύπνου.

Παράλληλα μπορείτε να βάλετε στη ζωή σας τον κουρκουμά, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα οφέλη που έχει για την υγεία, υποστηρίζει και τον εγκέφαλο.

Ο κουρκουμάς έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες τις οποίες οφείλει στην αρωματική τουρμερόνη, μια ένωση που έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την παραγωγή νευρικών βλαστοκυττάρων.

Ο κουρκουμάς μπορεί να βοηθήσει στην αναδόμηση και αποκατάσταση των εγκεφαλικών οδών. Γερμανική μελέτη έχει δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στον πολλαπλασιασμό των εγκεφαλικών κυττάρων.

Η ιδιότητά του να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, επίσης ωφελεί τον εγκέφαλο.

Επιπλέον, ένα από τα βασικά βιοενεργά συστατικά του, η κουρκουμίνη, έχει αποδειχθεί σε μελέτες σε ζώα ότι βοηθά στην ομαλοποίηση της δραστηριότητας των νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στην παραγωγή ορμονών, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, που βελτιώνουν τη διάθεση.

Έτσι, υποστηρίζει την παραγωγή νευροδιαβιβαστών, μειώνοντας παράλληλα τους δείκτες του στρες που δυσκολεύουν και επιβραδύνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Εάν καταναλώνετε ήδη κουρκουμά ή προτίθεστε να τον εντάξετε στη διατροφή σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι η κουρκουμίνη δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό και είναι πιο δύσκολο να αποκομίσετε όλα τα οφέλη της.

Αυξάνοντας την απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό, θα επωφεληθείτε από την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση για τις οποίες είναι διάσημος ο κουρκουμάς.

Στην παραδοσιακή ινδική κουζίνα, ο κουρκουμάς αναμειγνύεται με πιπέρι ή τζίντζερ, ουσίες που αυξάνουν σημαντικά την απορρόφηση από τα εντερικά τοιχώματα στο αίμα.

Η ανάμειξη του κουρκουμά με μαύρο πιπέρι διαλυμένο μέσα σε λάδι, κατά προτίμηση ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή λιναρόσπορου, αυξάνει σημαντικά την απορρόφηση της κουρκουμίνης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.