Τρίτη, Νοεμβρίου 22

Αγκινάρα, η θαυματουργή!

Αγκινάρα, η θαυματουργή!
Η αγκινάρα αναδεικνύεται στο πλέον πολύτιμο «φάρμακο» της φύσης που υποστηρίζει το πλέον πολύπλοκο και ακούραστο εργοστάσιο μεταβολισμού του σώματός μας! Ποιο είναι αυτό; Μα το συκώτι φυσικά! Ανακαλύψτε τις ιδιότητες της αγκινάρας και δείτε γιατί, δικαίως, θεωρείται υπερτροφή και γιατί βρίσκεται στην κορυφή των θαυματουργών προϊόντων της φύσης.

Προστάτης του ήπατος

Το συκώτι μας είναι το πιο σημαντικό όργανο του σώματός μας κι όταν η λειτουργία του παρεμποδίζεται τότε, όλος ο οργανισμός μας αποδιοργανώνεται: Οι μυς παραλύουν, η όραση μειώνεται, τα νεφρά σταματούν τη λειτουργία τους, ακόμα και ο εγκέφαλος «επαναστατεί». Ευτυχώς σύμφωνα με αρκετές έρευνες η αγκινάρα βοηθά στην υγιή λειτουργία του ήπατος αλλά και υποστηρίζει τις βασικές λειτουργίες του.

«Φίλη» της χολής και «εχθρός» της χοληστερίνης!

Η αγκινάρα (artichoke) όχι μόνο βοηθά στην ενδυνάμωση και προστασία της λειτουργίας του συκωτιού αλλά ενισχύει και την καλή λειτουργία της χολής – χάρη σε μία πικρή και αρωματική της ουσία, την κυναρίνη, η οποία παρεμπιπτόντως βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα και κυρίως στη μείωση της LDL "κακής" χοληστερίνης που ευθύνεται για την αθηροσκλήρωση.

Ενισχυτική της πέψης αλλά και αποτοξινωτική!

Το Εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας, που περιέχεται και σε συμπληρώματα διατροφής, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων, ενώ παράλληλα δρα θετικά στην καλή υγεία του γαστροπεπτικού συστήματος διευκολύνοντας τη διέλευση της τροφής από τον εντερικό αυλό και προάγοντας τους φυσιολογικούς ρυθμούς εκκένωσης του εντέρου.
Όσο για τα άνθη αγκινάρας περιέχουν πέραν της κυναρίνης και σκολυμοσίδη. Και τα δύο αυτά συστατικά διεγείρουν την έκκριση χολής και την ηπατική λειτουργία και δρουν κατά της ατελούς πέψης. 

«Διώχνει» ως και το Hangover

Τα φύλλα της αγκινάρας θεωρείται ότι καταπραΰνουν και το… hangover-τα συμπτώματα πονοκεφάλου, ναυτίας, κόπωσης  κ.ά. που ακολουθούν μετά από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και παραμένουν για ώρες μετά.  

9 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ!

Συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της λειτουργίας του ήπατος
Ενισχύουν την καλή λειτουργία της χολής
Δρουν θετικά στην καλή υγεία του γαστροπεπτικού συστήματος

  1. A.Vogel Boldocynara- Φυτικό αποτοξινωτικό, ηπατοπροστατευτικό, για hangovers από μέθη, ενώ βελτιώνει την πέψη και την αφομοίωση τροφών
  2. Vogel CYNARA- Βάμμα από Φρέσκια Αγκινάρα 50ml για τη μείωση των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.
  3. Health Aid Livercare - Συμπλήρωμα Διατροφής με Γαϊδουράγκαθο, Αγκινάρα, Κουρκουμά & Λιποτροπικούς Παράγοντες για Υγιές Συκώτι
  4. Solgar Artichoke Leaf ExtractΠαρέχει εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς ενδυναμώνει και προστατεύει τη λειτουργία του ήπατος, συμβάλλει στην αποτοξίνωση 
  5. Super Health Maximum HepaCare - Ορθομοριακή φόρμουλα για Αποτοξίνωση & Προστασία του Ήπατος με εξειδικευμένη σύνθεση βοτάνων, με αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.
  6. Arkopharma αγκινάρα - Κάψουλες φυτικής προέλευσης για την υγεία ήπατος, πέψη, «επίπεδη κοιλιά», χοληστερίνη.
  7. Health Aid Artichoke -Εκχύλισμα Αγκινάρας για Υγιές Πεπτικό με την καλύτερη ποιότητα τιτλοδοτημένου σε cynarin (2,5%) εκχυλίσματος και μίγματος σκόνης αγκινάρας, για καλύτερο αποτέλεσμα.
  8. Lamberts Ibesene Artichok - Υψηλής Περιεκτικότητας Εκχύλισμα Αγκινάρας για την Υγεία του Εντέρου 
  9. Heilusan Αγκινάρα + Παπάγια - Μείγμα των δραστικών συστατικών και των δύο φυτών..Για εκείνους που θέλουν να επωφεληθούν από την θεραπευτική δύναμή τους.


Αναζητήστε στο pharm16.gr φυτικές φόρμουλες, ειδικά σχεδιασμένες για την υποστήριξη της ηπατικής λειτουργίας.
Προσοχή!  Οπως συμβαίνει με όλα τα φυτά που διεγείρουν τη χοληδόχο κύστη, η Αγκινάρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις απόφραξης των χοληφόρων οδών.

* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα και τα ειδικά προϊόντα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .