Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

Είδηση ΣΟΚ για το ΓΑΛΑ στην Ελλάδα – Παραγωγοί: «Σε λίγο ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ»

 Δεν έχει προηγούμενο η αύξηση της τιμής του!!! Θα κλείσουν τις παραγωγικές μονάδες και θα δίνουν και γάλα εργαστηρίου;;;

Ένα από τα προϊόντα που θεωρείται πρωταθλητής στις ανατιμήσεις είναι το γάλα, με την αύξησή του από πέρυσι να φτάνει το 90%!!!

Ο Παναγιώτης Λαλιώτης, ιδιοκτήτης φάρμας ανέφερε σχετικά: «Το κόστος της τροφής έχει ξεπεράσει το 100% και εκτός αυτού έχουμε και το κόστος της ενέργειας που έχει τετραπλασιαστεί».


Η αύξηση στις πρώτες ύλες δυσκολεύει αρκετά την καθημερινότητα για τους εκτροφείς όπως λένε στην κάμερα, με τον κίνδυνο να κλείσουν φάρμες και εργοστάσια που διατηρούν από γενιά σε γενιά. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!


Η μία αγελάδα χρειάζεται 30 κιλά τροφή τη μέρα που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης της φάρμας πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ταΐσει τη μέρα 100 αγελάδες.


Οι ανατιμήσεις είναι αναπόφευκτο να περάσουν στον καταναλωτή, ο οποίος πέρυσι έβρισκε το φρέσκο γάλα 1,31€ και σήμερα το αγοράζει 1,84€. Το υψηλής παστερίωσης τον περασμένο Οκτώβρη είχε 1,38€ και τώρα το αγοράζουμε στα 1,87€ το λίτρο. Το σοκολατούχο το βρίσκαμε στα ψυγεία στο 1€ και 90 λεπτά και εφέτος στα 3,60€, με την αύξηση να αγγίζει το 90%. Τέλος, το γάλα εβαπορέ κόστιζε 2,23€ ανά κιλό, και σήμερα το βρίσκουμε 3€ και 15 λεπτά. Οι καταναλωτές σκέφτονται διπλά πια την ποσότητα που θα αγοράσουν για το ψυγείο τους.


 «Το γάλα δεν θα είναι το θέμα ότι απλά θα ακριβύνει, δεν θα υπάρχει» σχολίασε ιδιοκτήτης φάρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .