Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που φέρεται να ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα νεογέννητο γατάκι το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το GrTimes, η δικογραφία σχηματίστηκε αφότου ο δράστης ταυτοποιήθηκε από το τμήμα Προστασίας Ζώων της ΓΑΔΘ, ενώ η εισαγγελία τού απήγγειλε την κατηγορία του «φόνου ζώου συντροφιάς».


Για το αδίκημα αυτό προβλέπεται κάθειρξη έως και 10 χρόνια σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Το επόμενο διάστημα, ο 40χρονος διδάκτορας του ΑΠΘ πρόκειται να κληθεί ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Ο φερόμενος δράστης καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος να ποδοπατάει ένα αδέσποτο νεογέννητο γατάκι, νυχτερινές ώρες στην Οδό Ερμού. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν σε βάρος του αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφηκε και από άλλες κάμερες παρακείμενων καταστημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η μαρτυρία γυναίκας που τον είδε δια ζώσης να περιφέρεται στο σημείο, όταν έγινε η βάναυση κακοποίηση του άτυχου ζώου.

Άλλος μάρτυρας κατέθεσε ότι εντόπισε νεκρό το γατάκι και το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 40χρονος έχει ιστορικό κακοποίησης ζώων και ψυχιατρικών προβλημάτων. Πάντως όταν κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι οι μάρτυρες μπορεί να κάνουν λάθος.